Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

BELEDIYE HALK GÜNLERINDEN IZLENIMLER

BELEDIYE HALK GÜNLERINDEN IZLENIMLER

Aglama duvari, yardim pinari sürüncemesinde süründürülen insan rengi degil halk günü kabullerinin isleyisine taniklik ettik yine. Muhalefet yoktu. Muhalifler satranç tahtasinda pesi sira sah-mat bekleyip, pisirik hamleler düsündüklerinden yoktular sanki.

BELEDIYE HALK GÜNLERINDEN IZLENIMLER
 
Aglama duvari, yardim pinari sürüncemesinde süründürülen insan rengi degil halk günü kabullerinin isleyisine taniklik ettik yine. Muhalefet yoktu. Muhalifler satranç tahtasinda pesi sira sah-mat bekleyip, pisirik hamleler düsündüklerinden yoktular sanki.
 
Yari dolu bardaktaki billur su bile fakiri görünce fakirlige isyan etti ve masaya döküldü. Punduna getirip bir cümle koymak lazim ya yazinin tamburasina asma tavani çöktü yirmi bes yillik kadirsinasligin ve vazgeçtik. Çünkü diz çöktüren essiz bir naradir su fakirlik. Ancak bendeliklere savrulur mucizeler ve ikiden biri olmanin sonucudur su halk günlerinde yasanan yasanmazliklar. Muhaliflerin bile görmezden geldigi perisanlik varsil olarak gösterilir. Buysa eger yüzde ellilik cenahtan olmak vay haline yasam zemberegi bosalmis dünyanin çilekeslerine.
 
“Çuvalla para var sanki dagitilacak!”
 
Belediye reisi halk gününde sorun-dert dinlemeye meyilli görüntü vermeye bünyesini zorlasa da aklinin baska yerlerde oldugu açikça belliydi. Çevresine dizili kurmay heyeti ise reise pek aldirmaz vaziyette sohbetten dem vuruyorlardi, dikkatlerden kaçan. Ayni ilkel oturma düzeninde herkes bitse de ögle yemegine yetissek havasindaydi sanki.
 
Ya arzuhalini ileticiler;  yine ayni tanislik, tanismislik, ayni protip,  çogunluk benzer yüzler ve avamdanlik. Bolca el sikismalar, is hallolsun olmasin sonsuz hürmetler ve bir gevseklik. Reise hocam demeler, ah gardesimler ve abiye baglamalar. Iste halk gününden insan ve memleket manzaralari. Önce ekmekler bozuldu denilemeyecek türden bir metaformoz.
 
“Çuvalla para yok ki dagitilacak!”
 
“Kiralik ev arayanlar, kira ödemede açigi çikanlar, bosananlar, ayri yasayanlar, evlenmeye niyetliler, çamasir makine taksidinde zorlananlar, bulasik makinasini belediyenin sirtina yükleyenler, evine esya düzenler, düzeni bozulanlar, is talepkarlari, faturalarina destek arayanlar, emeklilige gün sayanlar, mevsimlik zerzavatçilik izni pesindekiler, binasini yenileme heveslileri, bos arsalara karpuz sergisi yaymak isteyenler, velhasil yedi tekmili birden yedi basli canavar” çigirtkanligi.
 
“Çuvalla para olsa da dagitilsa!”
 
Vay haline memleketin,  Esenler’in,  milletin. Vay haline yerel ve genel iktidarin. Vay haline yerel ve genel muhalefetin. Vay haline yerel meclis muhalefet üyelerinin. Vay haline yerel siyasetin bas aktörlerinin. Vay haline muhalefet partilerinin.
 
Muhalefet partilerinin ilçe baskanlari, yöneticileri, idarecileri, yönetici-idareci adaylari, sade üyeleri halk gününe gelin de görün, asiri rahatligin nasil rahatsizlik dogurdugunu. Ligme ligme edilmis hayatlari, vazgeçilmez sanilan degerleri, kehribar methiyeler düzülen siyaset kozalaginin ahvalini belediye halk gününe istirak edin de görün. Ekmek parasi sathinda yeseren sahane umutlari yani umutsuzlugu, tarih öncesinde kalan anilari gelin de merkezinde müsahede edin.
 
“Çuvalla para varsa, çuvalla oy hazir demok-rantisi! Var”…
 
Nisapli nisapsiz ayinlerde, dost mali tayinlerde alinyazisi masallar dinleyeceginize gelin de görün halk günündeki halsizlikleri. Kutsali kutsamak nasil olurmus, nasil olurmus gündelik hayat delirmislikleri, nasil para edermis delaleti yakalardaki rozet gelin ki görün. Gece körlügünden beter görmezlik neymis gelin onu da görün de muhalefet muhabbetçiligini bir an evvel rafa kaldirin. Çünkü darbelerin göbek bagi kesildiginden bu güne karanligin gözü açilmis, muhalefetin gözü zafiyetten kararmis. Aydin delirmesi en seyirlik temasadir diyenler ise softa sofrasina oturmus, muhalefet tellallarini bekliyorlar.
 
Yedi tepeli felçli sehirde, bilinsin ki; los isiklar dikine dikine vurdugunda çuvalla para dökülse de muhalefet bile kalinamayacak. Çünkü afra tafranin sonu en yakina vuran kabahattir. O nedenle belediye halk gününün italik ayrintilarina biz takilmayacagiz. Muhalefet takilacak, Muhalefet baraja takilirsa da ilçenin vay haline, vay hallere.
 
Bu ilerleyisin sekterlemesi için biz evladimiza yine yakin tarihin evrensel sifresini “emegin alinda tomurcuklanan parlakligina katran karasi sürmemesini” ögütleyecegiz. Alin terini anlatacagiz ona. Kurban oldugumuz emegi ve sicacik helalinden ekmegi. Niçin baskalarina birakalim bu zevki, çaga çig-çig karismis su günlerde.
 
Biz; Çuvalla para gelir ama çuvalla neler götürür diye korkanlardaniz hala…
 
O yüzden, Muhalefet varsa eger görev basina!
 



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı