Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Belediye isçilerinden Bogaziçili ögrencilere destek: Dayanismayi büyütme zamani

Belediye isçilerinden Bogaziçili ögrencilere destek: Dayanismayi büyütme zamani

Kayyum rektöre karsi eylem yapan Bogaziçi Üniversitesi ögrencilerine Izmir'de çalisan belediye isçilerinden destek geldi.

Bogaziçi Üniversitesi ögrencileri ve akademisyenlerinin “kayyum” rektöre karsi düzenledikleri eylemlere destekler artiyor. Izmir’den belediye isçileri gözaltina alinan ögrencilerin derhal serbest birakilmasi çagrisinda bulundu. Evrensel’e konusan isçiler, hükümetin hak talep eden tüm toplum kesimlerine yönelen baski politikalarina dikkat çekerek “Isçiler olarak tek adam yönetimini üniversitelerde istemeyen ögrencilerin yanindayiz” dedi.

‘ÖGRENCILER DERHAL SERBEST BIRAKILSIN’

Bornova Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü Genel-Is 7 Nolu Bas Temsilcisi Mehmet Selim Kayali, “Üniversiteye kayyum atayip rektör getirilmesine karsi bilimsel demokratik üniversite için mücadele eden ögrencilerin yanindayiz gözaltina alinan ögrenciler derhal serbest birakilmalidir” dedi.

Karsiyaka IZSU Genel-Is 2 Nolu bastemsilcisi Taner Tan ise, “Her yerde isçiler ve emekçilere yönelik baski ve saldiri artarken bugün demokratik haklari için mücadele eden, kayyuma karsi seslerini yükselten ögrenciler de darbedilerek gözaltina alindi. Isçiler olarak tek adam yönetimini üniversitelerde istemeyen ögrencilerin yanindayiz. Gözaltilar derhal serbest birakilsin” diye konustu.

‘DEMOKRATIK TEPKIYI YAYMA SORUMLULUGUMUZ VAR’

Genel-Is 2 No’lu Disiplin Kurulu Baskani Bayram Kesgin ise, “AKP ve tek adam iktidari kamu, kurum kuruluslari okullari, üniversiteleri, hastaneleri, meslek örgütlerini sendikalari yani hayatin her alanini kendi ideolojik ve politik aglariyla örmeye çalisiyor. Seçimle alamadiklari belediyelere kayyum atanarak halkin iradesi yok sayiliyor. 19 yildir uyguladigi ekonomik sosyal politikalar, antidemokratik uygulamalar basta isçiler emekçiler olmak üzere diger toplum kesimlerinin belini büküyor. Iktidarin bu uygulamalari toplumun büyük bir kesiminde rahatsizlik uyandiriyor. Toplumdaki demokrasi ve özgürlük arayisi büyüyor. Ögrenci ve akademisyenlerin iradesini yok sayan, üniversitenin disindan yandas birini kayyum olarak atamasini yapan AKP ve tek adam iktidarina karsi Bogaziçi Üniversitesi ögrenci ve akademisyenlerinin tavri ve eylemi demokratik bir durustur. Destekliyoruz, yanlarindayiz” dedi.

Tüm demokratik güçlerin ve sendikalarin dayanisma içinde olmasi gerektigini ifade eden Kesgin, “Salgina, alinmayan önlemlere, ekonomik krize ve hayat pahaliligina, antidemokratik uygulamalara karsi simdi dayanismayi büyütme, demokratik tepkiyi yayma sorumlulugu altindayiz. Kayyumla yönetilen degil özgür demokratik bilimsel bir üniversite istiyoruz. Gözaltina alinan ögrenciler, akademisyenler serbest birakilmalidir” diye konustu. Kaynak Evrensel gazetesi



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli