Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Belediye Kizilay`a yer tahsisi iptal edildi

Belediye Kizilay`a yer tahsisi iptal edildi

Esenler Belediyesi, Kizilay Esenler Subesi`ne 2007 yilinda Meclis karari ile 10 yilligina tahsis ettigi yeri AKP`li Meclis Üyeleri`nin oylariyla geri aldi. Baskan Yardimcisi Çetinkaya da, ?Tahsis etme ve tahsisi iptal etme yetkisi meclisimizdedir.? dedi.

 Belediye Kizilay’a yer tahsisi iptal edildi 

Esenler Belediyesi, Kizilay Esenler Subesi’ne 2007 yilinda Meclis karari ile 10 yilligina tahsis ettigi yeri AKP’li Meclis Üyeleri’nin oylariyla geri aldi. Baskan Yardimcisi Çetinkaya da, “Tahsis etme ve tahsisi iptal etme yetkisi meclisimizdedir.” dedi.



Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yili 2. Dönem 2015 Senesi Eylül Ayi Meclis Toplantilarinin 10 Eylül Persembe gününe ait ikinci birlesimi yaklasik 1 saat 20 dakika geç basladi.
Baskanligini 2. Baskan Vekili Çigdem Öz yaptigi toplanti imza karsiligi yapilan yoklamanin ardindan basladi. Toplantiya katilamayan Meclis Üyeleri’nin izinli sayilmalari oy birligiyle kabul edilmesinin ardindan gündemdeki raporlar bölümünün görüsülmesine geçildi. Gündemdeki 1, 2, 3 ve 4 No’lu raporlar oy birligiyle kabul edildi. Ardindan Hukuk-Gençlik ve Spor-Istihdam Komisyonu’nun Kizilay Esenler Subesi’ne tahsis edilen yerle ilgili 5 No’lu raporunun görüsülmesine geçildi.

CHP’li Sahin: Protokolün bitmesine 2 yil var



Kizilay Esenler Subesi’ne tahsis edilen yerle ilgili 5 No’lu raporunun görüsülmesine geçildiginde ilk sözü CHP’li Meclis Üyesi Kemal Sahin aldi. Protokolün bitmesine 2 yillik bir süre oldugunu belirten Sahin sözlerine su sekilde devam etti;
“Sayin Baskan Degerli Meclis Üyeleri, Kemer Mahallesi’ndeki Maliyeye ait yer Kizilay Esenler Subesine 08.06.2007 tarih ve 2007/30 sayili Meclis karari ile 10 yil süreyle ücretsiz tahsis olmus olup 10.09.2007 tarihinde protokol imzalanmistir. Bitis süresine yaklasik 2 yil süre varken neden tahsis iptal islemini istemektesiniz. Bu konuda Hukuk Komisyonu Baskani Sayin Ömer Çetinkaya’dan Meclisimize bilgi vermesini rica ediyorum.”

Çetinkaya: Tahsis etme ve iptal etme yetkisi Meclis’tedir



CHP’li Meclis Üyesi Kemal Sahin’in sorularina cevap vermek için söz alan AKP’li Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Baskani Ömer Çetinkaya söyle konustu;
“Kiymetli Meclis Üyemiz bilgi istedi ama raporumuzu burada ve kendisinin hangi konuda bilgi istedigini bilmiyorum. Daha önce bir tahsis var ve Tahsis etme ve tahsisi iptal etme yetkisi meclisimizdedir. O gün o karari aldik. Zaten burasi çok küçük bir yer ve çok kullanisli bir yer degil. Bu hizmetlerin yürütülmesi içinde uygun bir yer degil. Bina eski bir bina. O binayi bu haliyle kullanmak da dogru degil. Suan o tahsisin iptalini düsünüyoruz. Ben Kemal Bey’in hangi konuyu merak ettigini bilmiyorum.”

CHP’li Sahin:Tahsis süresinin bitimine 2 yil var ve dernek çikmak istiyor mu ki siz çikartiyorsunuz? Kendileri mi dedi bu yer yetersiz diye? Ve ayrica yeni bir yer mi vereceksiniz?

AKP’li Çetinkaya:Bildigim kadariyla orasi Kizilay’in hizmetleri için uygun bir yer degil. Orayi zaten geçici olarak kullaniyorlardi. Derneginde bizden böyle bir talebi yok ama zaten orasi Kizilay’in hizmeti için çok kötü ve dar bir yer. Ben o dönemde de Meclis Üyesiydim ve onlarin o dönemde bu yeri tahsis istediklerini de ben hatirlamiyorum. Tahsis karari alinirken de Komisyon Baskaniydim ve hatirlamiyorum dogrusu.  

CHP’li Usta: Birçok dernege yer tahsis ediyorsunuz



Çetinkaya’nin ardindan görüslerini belirtmek için söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta da,” Esenler Belediyesi’nin 140 milyon TL borcunun olmasina ragmen Esenler’de birçok dernege bedelsiz olarak yer tahsis ediyorsunuz ve kiralarini veriyorsunuz. Kizilay’in baska bir yere geçisi tamamlanmadan tahsisin iptal edilmesi hangi gerekçeye dayandiriliyor. Bu binada Kent Yildiz Spor Kulübü ve Muhtarlik yeri de var ve bu yerlerle daha tahsis sözlesmesi bile yapilmamis. Yani bunlara bir çözüm üretmeden neden bunu yapiyorsunuz?
Meclis’in açilis saati 15.00 olmasina ragmen saat 16.30’da Meclis’e geldiniz. Lütfen bundan sonra Meclis’in açilis saatlerine biraz daha riayet ederseniz seviniriz.” Diye konustu.

AKP’li Gökçebas: Kullanim için çok rahat bir yer degil



CHP’li Usta’ya cevap vermek için söz alan AKP’li Meclis Üyesi Osman Gökçebas’da söyle konustu;
“Buraya her geç geldigimizde bilinsin ki, Esenler’e bir seyler yapmak için ugrasiyoruz ve bir istisare toplantisindan geliyoruz. Bu konuda anlayis bekliyoruz. Kizilay konusuna gelince bu yer onlara 10 yil tahsis edilmis ama 8 yil kullanildigi görülmemis. Ömer Bey’in ifade ettigi gibi burasi dernegin kullanmasi için çok rahat bir yer degil. Ileriki zamanlarda dernegin yer talep etmesi durumunda bir yer tahsis etmek bu Meclis’in yetkisindedir. Bu konunun da böyle bilinmesini istiyorum.”

AKP’li ve CHP’li Meclis Üyelerinin 5 No’lu raporla ilgili görüslerini belirtmesinin ardindan yapilan oylama sonucu Kizilay Esenler Subesi’ne 2007 yilinda Meclis karari ile 10 yilligina tahsis edilen yer AKP’li Meclis Üyeleri’nin oylariyla geri alinmis oldu.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli