Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Belediye Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Gününü Kutladi

Belediye Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Gününü Kutladi

Esenler Belediye Meclisi Mart Ayi 2. oturumu 9 Mart 2018 de açilacagi için Meclis grup baskanlari 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar gününü için söz aldilar.

Esenler Belediye Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Gününü Kutladi  
 
Esenler Belediyesi Mart ayi meclis toplantisi ilk oturumu, 5 Mart 2018 Pazartesi günü bir sürprize sahne oldu. Meclis Baskani Murat Gülkiran yaklasan 8 Mart Dünya Kadinlar gününü nedeniyle AKP meclis üyeleri ile ayni siralarda oturdu. AKP Meclis üyesi Çigdem Öz meclis oturumunu yönetmek üzere meclise baskanlik yapti. 
 
Esenler Belediye Meclisi Mart Ayi 2. oturumu 9 Mart 2018 de açilacagi için Meclis grup baskanlari 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar gününü için söz aldilar.
Gündem disi söz alan CHP Gurup baskani Mustafa Usta ve AKP gurup baskani Osman Gökçebas guruplari adina 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar gününü kutladilar.
 
CHP Gurup baskani Mustafa Usta ,” Kadinlarin bu ülkede özgürce yasayabilecegi, sen kadinsin, okuyamazsin, çalisamazsin, üretemezsin, susmak zorundasin lafini duymayacagi, gencecik kizlarimizin tecavüze ugramadigi, katledilmedigi,   kadin - erkek esitliginin sözde degil icraatta olacagi,  kadinin anne ve bu dünyada en degerli varlik oldugunu herkesin idrak edecegi bir 8 Mart dünya emekçi kadinlar günümüz kutlu olsun” dedi. 
 
AKP gurup baskani Osman Gökçebas,  “ bizde AKP gurubu olarak  sayin CHP Meclis üyesinin görüslerine katiliyoruz. Tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’de de kadinlarimiz; kimi zorluklar yasiyor, firsat esitsizlikleri ve ayrimcilikla karsi karsiya kalabiliyor. Bu sorunlarin asilmasi için hep birlikte ortak bir durus gelistirmeli ve birbirimizin hakkina, hukukuna, özgürlüklerine sahip çikmaliyiz. Bu vesile ile yaklasan 8 Mart Dünya Kadinlar gününü AKP gurubu adina kutluyorum” dedi.

Meclise oturumunu yöneten Çigdem Öz, gündem maddelerini okudu, Teklif maddelerine yeni teklifler yeni teklifler oy birligi ile eklenip tekrar görüsmeye açildi. Teklif maddelerine görüs belirtmeyen meclis üyeleri teklif maddelerini oy birligi ile meclisten geçti.Meclis 9 Mart saat 15:00 2.oturumda açilmak üzere kapandi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli