Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

Belediye Meclisi`nden Tarihi Karar

Belediye Meclisi`nden Tarihi Karar

Esenler Belediye Meclisi, Esenler sinirlari içinde bulunan ve Milli Savunma Bakanligi`na tahsisli askeri arazinin Esenler Belediyesi`ne devri ile ilgili olarak Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu`ya protokol yapma yetkisi verdi. Esenler için tarihi bir ö

 Belediye Meclisi`nden Tarihi Karar

Esenler Belediye Meclisi, Esenler sinirlari içinde bulunan ve Milli Savunma Bakanligi’na tahsisli askeri arazinin Esenler Belediyesi’ne devri ile ilgili olarak Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu`ya protokol yapma yetkisi verdi. Esenler için tarihi bir öneme sahip karar, oybirligi ile alindi.

Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yili 2. Dönem 2015 Senesi 1. Olaganüstü Meclis Toplantisi`nda, Milli Savunma Bakanligi`na tahsisli Askeri Arazinin Esenler Belediyesi`ne devri ile ilgili Belediye Baskani`na protokol yapma yetkisi verilmesi görüsüldü.

KARAR OYBIRLIGI ILE ALINDI

Meclis Baskani Murat Gülkiran’in baskanligindaki toplanti, Esenler Belediye Meclis Salonu’nda yapildi. Toplantida, Emlak ve Istimlâk Müdürlügü`nün Milli Savunma Bakanligi`na tahsisli Askeri Arazinin Esenler Belediyesi`ne devri ile ilgili Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu`ya protokol yapma yetkisi verilmesi hakkindaki teklifi oylamaya sunuldu. Söz konusu teklif, AK Partili ve CHP`li Meclis Üyelerinin oybirligi ile kabul edildi.

ESENLER`IN KADERI DEGISIYOR

Toplantida AK Parti Grubu adina söz alan Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, Belediye Meclisi`nin tarihi bir olaya taniklik ettigini ifade ederek sunlari söyledi: "Meclis Üyeleri, bugün tarihi bir olaya taniklik etmenin yani sira Esenler için tarihi bir karar aliyorlar. 50 sene sonra, 100 sene sonra bu kararin konusulacagini düsünüyorum. Çünkü Esenler`in su anki meskun mahali kadar bir alan Esenler Belediyesi adina tescil edildi. Dolayisiyla Esenler`in kaderi degisiyor. Bu noktada Baskanimiz Sayin Mehmet Tevfik Göksu`nun kisisel çabasi çok büyük. Askeri alan ilk olarak projelendirdiginde bile bir kisim arkadaslar, olabilir mi dedik. Bugün bu tarihi karari alan bu Meclis`te bulundugum için mutluyum. Insallah 100 sonra, 200 sonra bu mesele gündemde olacaktir. Bu tarihi bir Meclis kararidir. Askeri alanla ilgili müjdeyi, Basbakanimiz Sayin Ahmet Davutoglu 4 Mayis`ta bizzat Esenler`e gelerek verecekler. Bu vesileyle tüm Esenlerlileri 4 Mayis’ta Dörtyol Meydani’na davet ediyorum".

CHP Grubu adina söz alan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta da, "Resmi planlardaki donati alanlarinin ortaya çikmasini saglayacak bu proje rezerv konut alani kullanilacak. Bu noktada Sayin Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Tevfik Göksu basta olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ediyorum" dedi.



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı