Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

BELEDIYE MECLISI YOGUN GÜNDEMLE TOPLANDI

BELEDIYE MECLISI YOGUN GÜNDEMLE TOPLANDI

Esenler Belediye Meclisi Ekim ayi ikinci oturumu Saadet Partisinin verdigi soru önergeleri ile basladi. Daha sonra meclis görüsülen 2013 tahmini bütçesini ve 1/1000`lik imar planlarini onayladi.

BELEDIYE MECLISI YOGUN GÜNDEMLE TOPLANDI

 

Esenler Belediye Meclisi Ekim ayi ikinci oturumu Saadet Partisinin verdigi soru önergeleri ile basladi. Daha sonra meclis görüsülen 2013 tahmini bütçesini ve 1/1000’lik imar planlarini onayladi.

Saadet Partisi yazili önergeleri;

1-Kemer Mahallesi Sehit Mustafa Dündar Caddesi üzerinde yapimi yaklasik 1 yildir devam eden park neden bitirilip halkimizin hizmetine açilmamistir. Bu zaman zarfinda imalatlar kaç kere yapilip sökülmüstür ve ne zaman açilacaktir?

2-Gerek basina yansiyan gerekse bize iletildigine göre Ramazan Ayi etkinlikleri sonucu derneklere para yardimi yapildigi söylenmektedir. Bu yardim hangi tahsisatla hangi harcama kaleminden yapilmistir? Belediye harcamalarinda elden para dagitmak var midir?

3-Okul ve cami duvarlarina asilan pankartlarin asilsiz ve yersiz asildigina dair sikâyetler gelmektedir. Okul ve camilere yapilan yardimlarin zaman ve miktar olarak tarafimiza bildirilmesi hususunu;

4-Esenler merkezli olup sölen ile duyurulan IETT hat güzergâhlari ne durumdadir? Birlik Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi (O3 Güney yanyolu ) çikisindaki durakta, Esenler halkimizin kullaniminda, otobüslerin çok dolu gelmesinden dolayi sikinti yasanmaktadir. Bu sikintinin ortadan kalkmasi için gerekli hat çalismasinin yapilmasini ve karsi güzergahta açilan yan yolda bulunan duraga yaya geçisinin kolaylastirilmasi için üst geçit yapilmasinin imkanlarinin arastirilarak tarafimiza bilgi verilmesi hususunu;

5- Fevzi Çakmak Mahallesi 1121.sokakta moloz, sikâyet üzerine kaldirilmis ve sonra tekrar döküm yapilmistir. Bunun üzerine yapilan sikâyetlere bir ayi geçmesine ragmen dönüs yapilip temizlenmemistir. Moloz kaldirilmasi islemi neden yapilmamaktadir?

6-2012/125383 ihale kayit numarasi ile 26/9/2012 tarihinde “ESENLER GENELINDE BASKI BETON ILE BORDÜR,TRETUAR VE YOL TAMIRI YAPILMASI ISI” ihale edilecegi ve isin süresinin 5 ay oldugu belirtilmistir. Ihalenin yapilacagi yerler nereleridir? Istanbul sartlarinda iklimin bu imalata uygun olmadigi bu dönemde, bu ihaleye neden çikilmistir?

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli