Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

Belediye zabitasi mi hastane otoparkçisi mi?

Belediye zabitasi mi hastane otoparkçisi mi?

Esenler Belediyesi`nin, trafige kapali olan Dörtyol Meydani`na araç giris çikisini düzenlemek için yerlestirdigi zabitalarin, meydan girisindeki özel bir hastanenin önünün otoparka dönmesine göz yummasi tepkilere yol açiyor. Zabitalarin maaslarinin halkin

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Belediye zabitasi mi hastane otoparkçisi mi?

Esenler Belediyesi’nin, trafige kapali olan Dörtyol Meydani’na araç giris çikisini düzenlemek için yerlestirdigi zabitalarin, meydan girisindeki özel bir hastanenin önünün otoparka dönmesine göz yummasi tepkilere yol açiyor. Zabitalarin maaslarinin halkin vergisiyle ödendigini hatirlatan vatandaslar, “Bizim paramizla hastane otopark görevlisi gibi davraniyorlar” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Esenler Dörtyol Meydani trafige kapatildiktan sonra, Esenler Belediyesi, meydanin Atisalani tarafindaki girisine, araç trafigini kontrol etmek amaciyla mantar bariyerler yapti. Hemen meydan girisinde bulunan özel bir hastanenin acil hastalarin ve ambulanslarin rahatça gelmesi için, bölgeye iki de zabita konuslandirarak, mantar bariyerlerin kumandasini bu zabitalara verdi.

Ilk zamanlar görevlerini layikiyla yerine getiren zabitalar, sadece hasta tasiyan araçlarin içeriye giris çikislarina izin vererek bölgedeki araç trafigini kontrol altinda tuttu. Ancak zamanla kontrol bozuldu ve hastanenin önü;  adeta açik otoparka döndü. Meydanin girisine konuslandirilan zabitalar, araçlarin içeri girip park etmelerine göz yummaya basladi.

Trafige kapali bir meydanda yasanan parklanmalar vatandasin dikkatini çekmeye basladi. Görevleri her aracin içeri girmesine izin vermemek olan zabitalarin parklanmaya izin vermeleri de bir süre sonra tepki almaya basladi. Zabitalarin görevlerini tam olarak yerine getirmedigini öne süren vatandaslar; “Bunlarin görevi meydan girisinde yigilmayi ve asiri parklanmalari önlemek, araç giris çikislarini kontrol altinda tutmak. Ama sanki hastane otopark görevlisi gibi çalisiyorlar. Oysa bunlarin maaslari bizim vergilerimizle ödeniyor. Sadece hasta tasiyan araçlarin girmelerine izin vermeleri gerekirken, önüne gelene izin veriyorlar. Belediye bu duruma el atsin” diyor.

Esenler Belediyesi’ni de otoparklasmaya sessiz kalmakla suçlayan vatandaslar; “Ya burayi tam olarak araç trafigine açin ya da bu parklanmalara izin vermeyin. Verecekseniz de bari bir otopark görevlisi yerlestirin ki belediyeye gelir saglasin” diyerek yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyor.



  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Salı 31.9 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli