Belediyede kadinlara yer yok dinen uygun degil

Belediyede kadinlara yer yok dinen uygun degil

Bingöl`de yeni göreve gelen AKP`li Belediye Baskani Yücel Barakazi, dün yaptigi ilk toplantida "Belediye baskan yardimciligina ve belediye baskan vekilligine bayanlari getirmeyi düsünmüyoruz. Dinen ve örf`en de bu uygun degil" dedi.

Belediyede kadinlara yer yok dinen uygun degil

Bingöl`de yeni göreve gelen AKP`li Belediye Baskani Yücel Barakazi, dün yaptigi ilk toplantida "Belediye baskan yardimciligina ve belediye baskan vekilligine bayanlari getirmeyi düsünmüyoruz. Dinen ve örf`en de bu uygun degil" dedi. Barakazi`nin sözleri üzerine Belediye Meclisi`ne birinci siradan seçilen Nurten Ertugrul görevinden istifa etti.

Firat Haber Ajansi’nin haberine göre; Bingöl`de 30 Mart seçimlerinde belediye baskani olan Yücel Barakazi`nin ilk uygulamasi belediyeyi kadinlara kapatmak oldu. AKP`li seçilmislerin dün yaptigi toplantida, Belediye Baskan yardimciligi ve vekilligi gibi görevler konusunda isbölümü tartisildi.

Edinilen bilgilere göre Barakazi toplantida "Belediye baskan yardimciligina ve belediye baskan vekilligine bayanlari getirmeyi düsünmüyoruz. Dinen de örf`en de bu uygun degil. Toplum bunu hazmetmez" dedi.

Barakazi`nin sözleri üzerine Bingöl Belediye Meclis Üyeligi`ne AKP`den birinci siradan seçilen Mali Müsavir Nurten Ertugrul, görevinden istifa etti.

Istifa ile ilgili Büyük Pasaj`da bulunan bürosunda basin açiklamasi yapan Ertugrul, AKP`li Belediye Baskani Yücel Barakazi`nin, belediye baskan yardimciligina ve vekilligine kadin getirmeyi düsünmedigini belirtmesi üzerine meclis üyeliginden istifa etme karari aldigini ifade etti.

"Seçim zamaninda gece, gündüz demeden toplum, din, örf gibi kurallari gözetmeden kadinlari çalistiran, kapi kapi dolastiran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar toplanti yaptiran bir anlayisin bugün çikip kadini geri planda tutmak adina bu tür mazeretleri öne sürmesi tam anlamiyla çeliskidir" diyen Ertugrul"onurlu ve haysiyetli hiçbir partili kadinin bu duruma sessiz kalmayacagini umut ederek belediye meclis üyeligi görevimden istifa ediyorum" dedi.

 

Odatv.com