Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

BELEDIYEDEN NINNI ETKINLIGI

BELEDIYEDEN NINNI ETKINLIGI

Belediyemizin yapmis oldugu Ninni etkinligi beni düsüncelere sürükledi!Küçüklere anlatilan masallar ne kadali ar faydise bebeklere okunan ninniler de o kadar etkilidir.

BELEDIYEDEN NINNI ETKINLIGI

Belediyemizin yapmis oldugu Ninni etkinligi beni düsüncelere sürükledi!Küçüklere anlatilan masallar ne kadali ar faydise bebeklere okunan ninniler de o kadar etkilidir.

 

Yalniz masal anlatimi ve ninni okunmasi büyüklere yapilinca ayni fayda ve etkiyi saglamiyor. Bayagi sikici ve banal oluyor!

 

Hükümet ve belediyelerin kentsel dönüsüm adina söyledikleri artik iyiden iyyie masal ve ninniye dönüstü! Bizler kentsel dönüsüm rantsal olmasin dedikçe, belediyeler asli görevi olan plani yapsin dedikçe rantsal dönüsümde kademe atlayip adrese teslim ihaleler yapmaya devam ediyorlar.

 

Ihale yasasi zaten delik desik oldu, bunlar da zaten mevcut ihale yasasina göre degil keyiflerine göre eski yasadan uydurduklari hasilat paylasimina göre is yapmaya devam ediyorlar.

 

Böyle yaparak istediklerine is verdikleri gibi kamu yarari diyerek kamuyu zarara ugratiyorlar!
Baskanlik sistemine geçis ile birlikte Sayistay ve Devlet Denetleme Kurumu hepten islevsiz hale gelecek.

 

Ilçemiz 544 parsel 4734 sayili Ihale yasasina göre verilse idi acaba almis olan firma ihaleye girebilecek mi idi? Teknik ve mali kriterleri yeterli mi?

 

Askeri bölgede belediyemizin paydasi IBB BIT`ü,  Basaksehir IETT plantonlugunu adrese teslim proje çizip ihaleye çikabilecek mi idi? Yada çogunluk hissesi sahislarda olan Emlak konut kamu yararina projeler üretip haksiz rekabetten faydalanabilecek mi idi?

 

Ihale yasasini kafalarina göre uygulayan, yapmasi gereken planlari plan yönetmeligine göre degil yine kafalarina ve ezberlerine göre yapanlarin kentsel dönüsüm hususunda anlattiklari her sey maalesef ninni ve masal mesabesinde gelmektedir!

 

Esenler Belediyesinin Stratejik Planlarina ve faaliyet raporlarina bakin, yapilanlara bakin ve söylenenlere bakin. Ne demek istedigim daha net anlasilacaktir.

 

Isine gelmedigi zaman su çikmasi, zemin tasimamasi gibi bahaneler sunan bir yapinin Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan camiini kendi yaptirmis gibi lanse etmesi de masal ve ninnide gelinen seviyeyi göstermektedir.

 

Masal ve ninni anlatmak tabii ki de basari ister, bilgi, birikim ister! Ama çoluk çocuk taifesine anlatilmasi gereken masal ve okunmasi gereken ninni büyüklere anlatilinca hele de isin bilenlere anlatilinca istenen etkiyi vermiyor. Bizi uyutmuyor, daha da çok uyanik olmamizi sagliyor bilinsin isterim!

 

Seçimden önce kafir bati deyip Almanya ve Bati ülkeleri ile aramizi daha da açan, orada yasayan yurttaslarimizi sikintiya sokan, ABD ile iliskileri sagliksiz olup her seferinde sapa oturup bu konularda masal ve ninni okunmasi konusu ise baska bir yazinin konusu olsun!

 

Uyutmak isteyenlere inat uyanik kal sevgili vatandasim…

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli