Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Ben hayir diyorum, ya siz

Ben hayir diyorum, ya siz

Cumhuriyetimize ve cumhuriyetimizin kazanimlarina veda etmeye hazir miyiz? Laiklige demokrasiye ve özgürlüklere hasret kalacagimiz günlere simdiden hazir olun. Bu konuda kesin söylemlerde bulunmak içim kahin olmaya gerek yok. Mecliste yasananlar, ?anayas

 Ben hayir diyorum, ya siz
Cumhuriyetimize ve cumhuriyetimizin kazanimlarina veda etmeye hazir miyiz? Laiklige demokrasiye ve özgürlüklere hasret kalacagimiz günlere simdiden hazir olun.  Bu konuda kesin söylemlerde bulunmak içim kahin olmaya gerek yok. Mecliste yasananlar, “anayasa ihlalleri” gelecekte yasayacaklarimizin bugünden habercisi oldugunu gösteriyor. 

 
Kürsü isgal edilmis, kürsü kirilmis, geçin bunlari… Kirilan kalpler, siddet gören bedenler, darp edilen bir bayan milletvekili önemsiz mi? “yaziklar olsun, elleriniz kirilsin” korkutamazsiniz… Sizden ikrah ettik… Bu siddetli geçimsizlige, hazimsizliga, tek adama tapinmaniza, mürit olmaniza sasirmamak elde degil. Bizden sadakat anlayisiniza ve yalakaliginiza prim vermemizi, anlayisli olmamizi beklemeyin.
 
Insana saygi, muhalefete tahammül, kimliklere zenginlik diyemeyen, siyasi farkliliklarimizi kabullenemeyenler, sizden demokratik anayasa yapmanizi beklemek enayilik olur. Ettikleri yeminin önemini kavrayamamis bir sürü insan bir araya gelmis, dayatiyorlar yüce meclise, dikta anayasasini degistirelim, “tek adama kul olma” yasasini kabullenmeyi. “bu saçma sapan yasanizi, bu anlamsiz kisiye özel darbe anayasanizi” kabul etmiyoruz, kararliyiz… Bizden fasizme geçit yok! 
Ey halkim, bagira bagira geliyor zorba düzeni. Henüz oy kullanmadik ama sonuç simdiden belli gibi... Inançlara saygiyi, özgürlük alanlarinin önündeki engellerin kalkmasini ve halkça bölüsülen, esit paylasilan bir düzenin kurulmasini kimler istiyor, kaç insanimizi bu konular ilgilendiriyor? Modernlesme, demokratiklesme, çagdaslasma alanindaki gelismeyi isteyenler isiniz zor, göreviniz zoru basarmak. Ulusal birligimizi tehdit altinda, milli ve manevi degerler paramparça, yargi tek elde toplanmis, hukuksuzluk diz boyu. Bu memlekette gel birlik ol, gel huzurlu ol ve kardes ol olabilirsen. Bizi birbirimize hasim ettiler, dünden bugüne.
 
Toplumda heyecan kalmadi.Emperyalistler AKP’nin tamamini MHP’nin bir kesimini esir almis, oynuyorlar yorulmadan, usanmadan, yangindan mal kaçirircasina. Biyatçilar vermisler elele girmisler kol kola ülkenin hem heyecanini hem de enerjisini yok ediyorlar, hiç ediyorlar.  
1980 Anayasasinin darbe anayasasi oldugunu herkes söylüyor ve bütün partilerin seçimlerde seçmenlere degistirecegiz diyerek sözünü verdiklerini biliyoruz. Fasist, cunda anayasasini, degistirecekseniz adam gibi degistirin. Demokratik bir anayasa yapacaksaniz adam gibi yapin. Yani demokrasi, insan haklari, hukuk devleti, daha adil ve hakça yasam için bir anayasa yapin, bizde evet diyelim. Saraya, elitlere, fasistlere veya % bilmem kaçlara anayasa yapmayin, halka yani hepimize bir anayasa yapin be kardesim. Meclis olmus “saray ve Ankara meclisi” ariyoruz halkin meclisini “Egemenligin halkta oldugunu” kabullenen “GAZI” meclisi ve o meclisten bekliyoruz tüm kesimlere cevap verecek bir anayasa yapmasini. Hazirlanan anayasa taslagi, yapilmak istenen anayasa aslinda içi bos siyasi manevradan ve RTE’ye saltanatliktan baska bir sey sunmayacaktir.
Sizin bu anayasaniza ben tepkiliyim…
Çünkü bu anayasada halk yok, STK’lar, Üniversite yok. Bilim ve bilim adamlari yok!
Yapilan oylamadan gördüklerimiz bize ders olsun, özgür olmayanlar, kul köle olanlar, vesayet altinda olanlar oyladilar neyi mi? elbette anayasayi degil, korkuyu, endiseyi ve kimin FETÖ’çü olup olmadigini.
AKP iktidari döneminde Cumhuriyetimiz en agir ve karanlik günlerini yasadi, düzenlenen anayasa aydinlik yarinlarin degil, dikta rejiminin egemenliginde bu topraklarda yasayanlara kardeslik ve birlik beraberlikten savurarak zulmü getirecegini simdiden görüyoruz.
 
Unutmayin ve bu halki Koyun sanmayin… Esegin cani yanarsa Attan hizli kosar. Ben bu gerici, kisiye özel dikta, fasist, yobaz, saray hanedanlarina özel teklifinize hayir diyecegim…
Ben hayir verecegim… Ya siz…



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli