Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Berkin Elvan`in Adli Tip raporu açiklandi

Berkin Elvan`in Adli Tip raporu açiklandi

Gezi Direnisi`nde polisin attigi gaz kapsülünün basina isabet etmesi sonucu yasamini yitiren Berkin ile ilgili Adli Tip Raporu: Sert bir cismin basina isabet etmesi ile aldigi yara sonucu öldü

 Berkin Elvan`in Adli Tip raporu açiklandi: Ölüm nedeni gaz kapsülü

Gezi Direnisi’nde polisin attigi gaz kapsülünün basina isabet etmesi sonucu yasamini yitiren Berkin ile ilgili Adli Tip Raporu: Sert bir cismin basina isabet etmesi ile aldigi yara sonucu öldü

 

    ELÇIN YILDIRAL e.yildiral@gmail.com

Gezi Parki direnisi sirasinda Okmeydani’nda polisin attigi gaz kapsülünün basina isabet etmesiyle hayatini kaybeden Berkin Elvan ile ilgili olarak Adli Tip Ihtisas Kurulu tarafindan hazirlanan rapor tamamlandi. Raporda, Berkin Elvan’in sert bir cismin basina isabet etmesi ile aldigi yara sonucu öldügü belirtilerek, ölümüne neden olan olayin 3 sekilde meyadana gelmis olabilecegi  vurgulandi.
Istanbul 1. Ihtisas Kurulu tarafindan hazirlanan rapor, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma dosyasina girdi. Oybirligi ile hazirlanan raporda, yaranin, basina sert bir cisim isabet etmesiyle, yere düserek basini sert bir cisme çarpmasiyla ya da bir kisinin sert bir cisimle basina vurmasiyla olusabilecegi kaydedildi.
Berkin Elvan’in kafasinda olusan yara ile kafasina isabet eden cismin özelliklerinin tespit edilemedigi belirtilen raporda, “Kafatasinda yumusak doku veya kemik dokusuna isabet eden cismin özelliklerini yansitacak bir lezyon görülmediginden, mevcut verilerle travmanin tam olarak ne sekilde meydana geldigi hususunda tibben ayrim yapilamadi” denildi.


KAFASINA ISABET ETMIS
Rapora göre, Berkin Elvan’in dogrudan kafatasina isabet eden sert bir cisimle öldügü belirtilerek, “ZET fisegi kapsülü (biber gazi fisegi) veya plastik merminin duvara çarparak sekmesi veya havadan serbest düsmesi sonucunda kafaya isabet etmesinin mümkün görülmedigi” görüsüne yer verildi.

MASAJ KABURGALARINI KIRMIS 
Berkin Elvan’in burada iki kez ameliyat edildigi, ardindan yogun bakim ünitesine kaldirildigi anlatilan raporda, “Gögüs kafesindeki kaburga kiriklarinin nedeni kalp masaji kaynaklidir” denildi.

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli