Tarih: 03.12.2014 19:03

Berkin Elvan topraga verildi

Facebook Twitter Linked-in

Berkin Elvan topraga verildi

Gezi olaylari sirasinda polisin attigi gaz fisegiyle komaya giren ve 269 gün sonunda yasamini yitiren Berkin Elvan son yolculuguna ugurlandi. Elvan için ilk tören onbinlerce kisinin katilimiyla Okmeydani Cemevi`nde düzenlendi. Berkin Elvan için daha sonra vuruldugu noktada ikinci bir anma töreni gerçeklestirildi. Berkin, kalabalik bir kitle esliginde Feriköy Mezarligi`nda son yolculuguna ugurlandi.

 
12.03.2014 Çarsamba 08:10

17.30 Osmanbey`de, Taksim Meydani`na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

17.00 Berkin Elvan`in cenazesi Feriköy Mezarligi`nda topraga verildi.

16.00 Cenazenin bulundugu kortej, Halaskargazi Caddesi üzerinden Feriköy Mezarligi`na ulasti. Korteje, HDP Genel Baskani Sebahat Tuncel, HDP Genel Baskan Yardimcisi Ertugrul Kürkcü ve HDP Istanbul Milletvekili Sirri Süreyya Önder de katildi.

Cenazenin Sisli`den geçirilisi sirasinda gerginlik yasandi. Kalabaliktaki bir grup, yol kenarindaki polis minibüslerine tas ve sopa atti. Bazilari ise polis araçlarinin üzerine sprey boya ile yazilar yazdi. Gerginlik kalabaliktaki bazi kisilerin araya girmesiyle sona erdi. Bu arada kalabaliktaki bir kisinin TOMA`nin önüne yatmasi dikkat çekti.

15.45 Berkin`in cenazesi Halasgargazi Caddesi`nde. Pinar Çitak/CNN Türk

15. 30 Berkin`in cenazesi Feriköy`e götürülüyor.


Cenaze geçisi sirasinda bir kisi rahatsizlandi, saglik ekipleri müdahale etti. Pinar Çitak / CNN Türk

14.50 Sisli`de Taksim Dayanisma`nin aracindan cenazeden sonra Taksim Gezi Parki`na çagri yapildi. Çagrida "Gezi Parki`na karanfillerimi ve yüregimizi birakacagiz" denildi.

14.20 E5 boyunca Okmeydani`ndan yürüyen binlerce kisi Sisli Meydani girisine akin eden onbinlerle bulusmak üzere. Yürüyüsün ön siralarinda CHP ve BDP`li milletvekilleri de var. Öte yandan AK Parti ilçe binasi önünde kisa bir gerginlik yasandi.

 

14.10 Cenaze, trafige kapanan Darülaceze caddesinde, eller üstünde cenaze aracina tasiniyor. 

13.40 Berkin Elvan`in cenazesi Sisli`ye dogru götürülüyor. Sisli`de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi`nin girisini bariyerle kapatti. Çevik kuvvet polisi de barikatin arkasinda bekleyisini sürdürüyor. Ayrica yürüyüs nedeniyle E-5 karayolunda trafik durdu.

13.20 Yürüyüse geçen halk E-5- Okmeydani katilimini barikatlarla kapatti (Ahmet Akpolat / CNN Türk)

13.10 Baba Sami Elvan oglunun tabutu basinda "Berkin`i artik sonsuzluga ugurladik. Berkin`im gitti ama milyonlarca Berkin`im var artik" dedi.

13. 00 Okmeydani`ndaki törenin ardindan onbinlerce insan Sisli`ye dogru yürüyüse geçti. Etrafta hiçbir polis gözükmüyor.

12.50 Okmeydani Cemevi`nin bulundugu Çinar sokak yavas yavas bosaldi. Kalabalik Berkin Elvan`in basindan vuruldugu yerde anma yapiyor.

12.45 Cenaze töreninin ardindan kalabalik. Berkin`in basindan vuruldugu yere dogru yürüyüse geçti 


12.30 Berkin Elvan için cenaze töreni saat 12.30`a dogru basladi

12:15  IETT`nin resmi twitter hesabindan su açiklama yapildi: "Emniyet Müdürlügü’nden gelen bilgi dogrultusunda Okmeydani yönünü kullanan otobüslerimizin güzergahlari geçici süre degistirilmistir."

12: 10 Ali Ismail Korkmaz`in annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan`in annesi Emsal Atakan da Okmeydani Cemevine geldi.

12:05 Cemevinin bulundugu Çinar sokakta büyük bir kalabalik var.


Saat 12.00 Ellerinde kasklari Bir grup polis taksim metrosunun girisinde..bir ambulans da hemen yanlarinda bekletiliyor. (Cansu Karadan-CNN Türk)

11:55 Okmeydani Cemevi önünde toplanan halk ellerinde ekmekler tasiyor (Pinar Çitak CNN Türk)

11.45 Okmeydani Cemevi hareketlendi... Kitle sloganlar atiyor (Pinar Çitak-CNN Türk)

 

11.28 Taksim sakin.. Yüzlerce polis beklemede


Saat 11:10 Galatasaray Lisesi`nin önü sakin (Cansu Karadan-CNN Türk)

 

11.00 Berkin Elvan`in cenazesinin bulundugu Okmeydani Cemevi önünde binlerce kisi toplandi. Kalabalik saat 12.00`daki töreni bekliyor. Cemevi önünde Baba Sami Elvan taziyeleri kabul ediyor.

10:45 CHP milletvekilleri Ilhan Cihaner, Mahmut Tanal, avukat Turgut Kazan, hakim Ömer Faruk Eminagaoglu cemevine geldi.

10.07 Berkin Elvan`in cenazesinin bulundugu Okmeydani Cemevi önünde kalabalik her geçen dakika artiyor.

10.00 Sabahin erken saatlerinden itibaren Okmeydani Cemevi önünde toplanan vatandaslar, `Umudun çocugu Berkin Elvan`, `Katil devlet hesap verecek`, `15`inde bir fidan Berkin Elvan` seklinde sloganlar atti. 

Berkin Elvan`in babasi Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan kösesi  dikkat çekti. Berkin Elvan`in cenazesi için  saat 12.00`de Okmeydani Cemevi`nde tören yapilacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —