Tarih: 01.01.2018 00:00

Beyaz Hoca ?Avrupa da bile bu kadar yolsuzluk verisi ortaya konulmamistir?

Facebook Twitter Linked-in

Beyaz Hoca “Avrupa da bile bu kadar yolsuzluk verisi ortaya konulmamistir”
Beyaz “Türkiye`de her zaman yolsuzluk olmustur. Avrupa`da bile bu kadar yolsuzluk olduguna dair bu zamana kadar bir veri konulmamistir.”

Prof.Dr.Zekariya Beyaz ile son zamanlarda ülkemizde yasanan yolsuzluklar alakali Gazetemizde “Yolsuzluk ve Din” konulu röportaj yaptik.Beyaz gündeme dair çarpici açiklamalarda bulundu.

Röportaji Prof.Dr.Zekariya Beyaz degerli gazeteci Sezgin Akkoyun ve Gazete Esenler Imtiyaz sahibi Hasan Gürsoy ile gerçeklestirdiler.

Dinimiz yolsuzluga nasil bakiyor? sorusuna Sayin Beyaz; “ Sayin Basbakan "Bizim Allah`imiz var" diyor, ne yani bizim Allah`imiz yok mu? Bunlar yanlis seyler, istismar oluyor, dogru degildir. Baskalarini dislayarak kendisini sadece Müslüman göstermek, baskalarini suçlama altina itmekte haksizliktir, günahtir. Türkiye`nin bütünü Müslüman` dir, bütünü dindardir. Öbürü az dindardir, öbürü daha çok dinine baglidir, o Allah ile kul arasindaki konudur.

Yolsuzluk dediginiz sey, aslinda yol demek kural demek. Yani o yoldan degil de siz adamin tarlasina bahçesine dalarsaniz o yolsuzluk gidisi olur. Dolayisiyla yolsuzlugun anlami bizde hirsizlik, kanunsuzluk, kanunsuz yollarla, haksiz yollarla mal edinmek, menfaat edinmek anlamini tasimaktadir. 

Türkiye`de bu var mi? Her zaman vardi. Ama itiraf edelim; bizim bu yasadigimiz yillarda, aylarda  çok daha fazla yolsuzluk vardir. 17 Aralik olayinda, o gün ki televizyonlarda yayinlanan konusmalar, sayin basbakanin, diger bakanlarin "oglum evinde ne kadar para var?", "daha neler var" diye içisleri bakani soruyor, "sonuçta az bir para var" diyor. "ne kadar var" diyor, biliyorsunuz "1 trilyon var" diyor. Kim bu adam içisleri bakani, yani içisleri bakani oglunun evinde bu kadar para var. Sayin basbakan ise "evdeki paralari sifirla" diyor. Diger bakanlarin evine polis baskin yapti, "bizim evlerimize de olabilir" demek istiyor. En sonunda yine "sifirladin mi" diye soruyor basbakan, oglu da: "az kaldi" diyor. "Ne kadar kaldi" diye soruyor basbakan, "30 milyon euro" kaldi diyor oglu. Yani günümüz parasiyla 93 milyon. Akil hayal alacak gibi degil, nedir bu? Evden tasinan parada sanirim 2 oda dolusu.

Dolayisiyla Türkiye`de her zaman yolsuzluk olmustur. Avrupa`da bile bu kadar yolsuzluk olduguna dair bu zamana kadar bir veri konulmamistir.

Kuran-i Kerim zulmü yasaklar. "Allah zalimlere de lanet eyler."

Röportaji ayrintilari video da

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —