Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Beyaz ?Islam ileri, Müslümanlar neden geri?

Beyaz ?Islam ileri, Müslümanlar neden geri?

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz Komsularimizi birbirine düsürenlerin oyununa gelmeden ülkemizde ve Islam dünyasinda barisin gelmesi için kimseyi ötekilestirmeden dinimizi iyi ögrenerek ve ögreterek birlik içinde yasamaliyiz? dedi.

 Beyaz “Islam ileri, Müslümanlar neden geri

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz Komsularimizi birbirine düsürenlerin oyununa gelmeden ülkemizde ve Islam dünyasinda barisin gelmesi için kimseyi ötekilestirmeden dinimizi iyi ögrenerek ve ögreterek birlik içinde yasamaliyiz” dedi.   

Dr. Ahmet Kesli, Cumhurbaskani Tayyip Erdogan`in Allah tarafindan görevlendirdigini belirterek "Ihlas ve samimiyetle hareket ettigi için Allah onu muvaffak ediyor. Yani Cenab-i Hak, mühim bir vazifeyle tensip buyurdular " ifadelerini kullanmasi din adamlarimiz ve Ilahiyatçilarimizin sert tepkilerine neden oldu.

“peygamberlerin disinda kimseye vahi gelmedi”

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, gazetemize yaptigi açiklamada “Allah bir kisim insanlara emir vermistir. Bunlar peygamberlerdir, peygamberlerin disinda kimseye ne vahi gelmistir nede Allah emir vermistir. Bu türlü inandiginiz zaman veya böyle sözler söylediginiz zaman sirke gidersiniz. Öyle her önüne gelen çikar zirvalarsa ne din kalir nede iman. Bu tür kisiler yüzünden ortalik karisir ve bir curcuna olur. Bu sözü söyleyen kisi cahildir ve asiri derecede sevdigi kisiyi övmek için söyledigi bu sözden dolayi günahkârdir. Particiligi din adina yaparak iftira atiyor, suç isliyor. Bizler dinimizi siyasete alet edilmesine müsaade etmeyiz. Ben bu anlayista olanlara daha büyük sözler söylemek istemiyorum, onlari Allah islah eylesin.

Islam ileri, Müslümanlar neden geri

Beyaz “Bakiniz ben yeni bir kitap yazdim ve su anda piyasada “Çagdas Müslümanlik” uzun soluklu bir çalisma ve arastirmalar sonunda bu kitabi tamamladim. Asagi yukari ayni büyüklükte on kitabim daha yolda, yakinda onlarda piyasaya çikacak. Özü su, “Islam ileri, Müslümanlar neden geri” Müslümanlar, neden reziller, neden fakirler, zavalli ve hastalar. Neden muhtaciz kâfir dediklerimize. Çünkü Müslümanlar Islamiyetli büyük ölçüde terk edeli yüzlerce yil olmus, dinimizi gösteris dini haline getirdiler. Ezan okuyorlar seslerinin güzelligini duyurmak ve gösteris için ezan okuyorlar. Bunlarin kafalarinin içi bos, bunlar bos insanlar.”

Islam alemi mezhep çatismalari ile mesgul oluyor

Beyaz “Islam dünyasinda çok önemli büyük arizalar var, bu arizalar tarihten geliyor. Bakiniz tarihler boyu Islam alemi mezhep çatismalari ile mesgul oluyor. Uzun yillardan beri süregelen bu çatismalara bin seneden beri adam gibi çözüm bulamadik. Din adamlari bir araya gelerek bu isleri sonlandirmalidirlar. Dinin geregi budur, ama herkes asil din budur diyor. Osmanlidan günümüze din adamlari hatta daha öncesinde asiri derecede görev yapamamis, zayif kalmislar.

“Alevi olsun suni olsun, ne olursa olsun Müslümanlar temelde birlesme”

Su anda yapilacak is Türkiye’de Alevi olsun suni olsun, ne olursa olsun Müslümanlar temelde birlesmenin yolunu bulmak zorundadir. Bunun yolu kurandir. Bu kadar zulümleri din adina yapanlar sirk kosuyorlar, günah isliyorlar. “Islam ileri, Müslümanlar neden geri” ipin ucu maalesef Hiristiyanlarin elinde, ABD’nin, Ingilizlerin elinde. Ülkemizde dini menfaatlere araç yapamazsiniz, yaparsaniz geri kalirsiniz ve sömürü ülkesi olursunuz. Aklimizi iyi kullanmaliyiz, birilerinin avukati olmamaliyiz. Düsman kiskirtarak, ayrimcilik yaparak bir yere varamayiz. Komsularimizi birbirine düsürenlerin oyununa gelmeden ülkemizde ve Islam dünyasinda barisin gelmesi için kimseyi ötekilestirmeden dinimizi iyi ögrenerek ve ögreterek birlik içinde yasamaliyiz” dedi.    



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli