Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Beykoz`daki büyük talana damadin vakfi da ortak

Beykoz`daki büyük talana damadin vakfi da ortak

Beykoz Ormani`nda üniversite insaati açilan davalara karsin hiz kesmeden devam ediyor Beykoz Ormani`nda yandas yandasa

 Beykoz’daki büyük talana damadin vakfi da ortak

Beykoz Ormani`nda üniversite insaati açilan davalara karsin hiz kesmeden devam ediyor
Beykoz Ormani`nda yandas yandasa

Beykoz Ormani`na üniversiteden Berat Albayrak da çikti
CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sag ‘Yine hakli çiktik yine bir orman alani çesitli planlama oyunlariyla yok edildi. Müteahhit yabanci degil, Çevre ve Sehircilik Bakani yabanci degil, vakif baskani yabanci degil. Açtigimiz dava sonuçlanmadan üniversite bitiriliyor. Beykoz Belediye Baskani plana itiraz etti mi, edemez vakif yabanci degil. Beykoz’da bir gariban köylü ahirina pencere açsa 20 tane zabita gider, ormani yok edersin bir sey yok. Bu plan degisikliginin en önemli özelligi de plani yapan bakanla vakif kurucusu ayni kabinede’ dedi.



CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sag ‘Yine hakli çikti
Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) 2’nci derece sit ve orman içi dinlenme alaninda kaldigi gerekçesiyle yapilasmaya izin vermedigi, ancak Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan ‘özel egitim alani’ olarak imara açilan Beykoz’daki 82 bin metrekarelik araziye yapilacak projeyi duyurmamizin ardindan detaylar ortaya çikmaya basladi. Hiz kesmeden süren insaatin altindan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani damat Berat Albayrak`in kurdugu Nun Egitim ve Kültür Vakfi çikti. Vakif basina verdigi ilanda okulun eylül ayinda açilacagini duyurdu. Plana dava açan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sag ‘Yine hakli çiktik yine bir orman alani çesitli planlama oyunlariyla yok edildi. Müteahhit yabanci degil, Çevre ve Sehircilik Bakani yabanci degil, vakif baskani yabanci degil. Açtigimiz dava sonuçlanmadan üniversite bitiriliyor’ dedi.



IBB ormanlik alani korumak için Beykoz Dereseki Mahallesi 2. derece sit ve orman içi dinlenme alaninda kaldigi gerekçesiyle reddettigi konut teklifini Çevre ve Sehircilik Bakanligi söz konusu alana özel egitim tesisleri yapilmasini 25 Mayis 2015 tarihli gazetemizin mansetinden duyurmustuk. Söz konusu alanin 3. havalimani projesini de yürüten Kalyon Gayrimenkul yatirim istiraki RSY Insaat tarafindan alindigini ve üniversite yapilacagini yazmistik. Alana planda söz konusu alanin Istanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kusagi Dogal Sit Alani içerisinde yer aldigi belirtilerek en çok 4 kat yapilasma izniyle özel tesis alani içerisinde her türlü egitim binalari, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, anaokulu, kres, laboratuvar, konferans salonu, yurt ve misafirhane yapilabilecegi ifade edildi.

Insaat hiz kesmeden yürüyor
Ormana üniversite yapilmasina karsi CHP’li Meclis üyeleri davalar açti. Bu süreçe karsin insaat hiz kesmeden sürüyor. Kalyon Grubu’nun istiraki RSY Insaat tarafindan yapimi sürdürülen projenin altindan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani damat Berat Albayrak`in kurdugu Nun Egitim ve Kültür Vakfi da çikti. Vakif basina verdigi ilanda okulun eylül ayinda açilacagini duyurdu.
Hakli çiktik’

Albayrak kardesler ile Kalyoncu kurdu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Berat Albayrak, kardesi Serhat Albayrak ve Sabah-ATV’yi satin alan Zirve Holding’in Yönetim Kurulu Baskani Ömer Faruk Kalyoncu ile 2014 yilinda Nun Egitim ve Kültür Vakfi’ni kurdu. Vakif, “Okul öncesi, ilk, orta ve yüksekögretim bölümleriyle Türk toplumunun kültürel, bilimsel, manevi ve sosyal gelismesine hizmet etmek, verimli, etkin ve yüksek düzeyde egitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkida bulunmak, egitim çerçevesi içinde katilimci bir sivil toplum hareketi yaratmak” amaciyla kuruldu.

ISTANBULCUMHURIYET



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu