BI`DÜNYA ÇOCUK ISTANBUL`U GEZDI

BI`DÜNYA ÇOCUK ISTANBUL`U GEZDI

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen 6. Uluslararasi Baris Ekmegi Festivali kapsaminda tüm dünyaya dostluk ve kardeslik mesaji vermek için Esenler`e gelen çocuklar, Istanbul`a hayran kaldi.

 

Bu yil, Çanakkale Zaferi’nin 100. yili münasebetiyle “Çanakkale Sehitleri’nin Torunlariyla Baris Ekmegi’ni Esenler’de Pisiriyoruz” sloganiyla Lübnan, Bosna, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Kosova, Romanya, Ürdün, Filistin, Suriye ve Libya’dan Esenler’e gelen çocuklar hep birlikte Istanbul’un tarihi ve turistik mekânlarini gezdi.

MARMARAY’I KULLANDILAR

Çocuklar önce Esenler Belediyesi’ne ait otobüslerle rehberler esliginde Asrin Projesi olarak adlandirilan Marmaray’i kullanarak Avrupa’dan Asya’ya geçtiler. Ilk defa denizin altindan geçen bir rayli sistemle yolculuk yapmanin heyecanini yasayan minik misafirler, neseli tavirlariyla Istanbullularin da ilgisini çektiler. Suriyeli, Libyali ve Ürdünlü çocuklarin denizin 60 metre altinda söyledigi sarkilar ve yöresel danslari begeni topladi. Çocuklar, Marmaray’da objektiflere bol bol poz vermeyi de ihmal etmediler.

BOGAZIÇI`NE HAYRAN KALDILAR

Dünya çocuklari, Marmaray’in ardindan Üsküdar’dan özel bir tekneye binerek Bogaz turuna katildilar. Rehberlerin Istanbul, Istanbul’un tarihi ve Bogaz’daki tarihi mekânlar hakkinda bilgi verdigi çocuklar, Bogaziçi’nin dillere destan güzelliklerini yakindan görme firsati buldular. Istanbul`un essiz güzellikleri esliginde bol bol hatira fotografi çektiren misafir çocuklar, kisa sürede bir birleriyle kaynasarak yöresel oyunlarini oynadilar.

ISTANBUL AKVARYUM`DA DÜNYAYI GEZDILER

Çocuklarin bir sonraki duragi Istanbul Akvaryum oldu. Dünya`nin en büyük tematik akvaryumu olan Istanbul Akvaryum, minik misafirleri kisa bir sürede dünyanin dört bir kösesine götürdü. Çocuklar, cografi bir rotayi takip ederek Karadeniz ile baslayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yagmur ormanindan olusan güzergâhta yolculuk yaptilar.

5 GÜN DAHA SÜRECEK

Çocuklar, keyifli  günün ardindan otobüslerle Esenler’e döndüler. Minik misafirler, 5 gün daha devam edecek olan 6. Uluslararasi Baris Ekmegi Festivali boyunca,  “Baris Ekmegi” yapimi basta olmak üzere “baris” temali birçok etkinlige imza atip 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalarina ayri bir renk katacaklar. Osmanli cografyasinin torunlari, 20 Nisan Pazartesi günü de Çanakkale Sehitligi’ni gezerek tarihe taniklik edecekler.