Bilgiler Türkiye`ye mi siziyordu?

Bilgiler Türkiye`ye mi siziyordu?

Iran`a 2010 yilindan beri yapilan üçüncü büyük siber saldirinin pesine düsen sistem güvenlik uzmanlarinin ortaya çikardigi Flame (Alev) virüsü ile ilgili gelismeler sürüyor

Rus anti-virüs firmasi Kaspersky Laboratuari ile Budapeste Kripto ve Sistem Güvenligi Laboratuari (CrySyS) uzmanlarinin kesfettigi Flame’in simdiye kadar Iran, Filistin, Israil, Sudan, Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan ve Misir’da 600’den fazla firma, kurum, devlet veya bireysel sistemini hedef aldigi belirlenmisti. Ancak en agir saldirin 189 ile Iran’a yapildigi da anlasilmisti. Bati Avrupa’da ise henüz izine rastlanmadi.

Casus virüsün, elde ettigi bilgileri gönderdigi sunuculari da arastirdiklarini anlatan Gostew, “Bu virüsün kullandigi en az 80 sunucudan süphelendik. Bu sunucular Almanya, Türkiye, Italya ve Vietnam’da idi. Bunlardan özellikle dördü 29 Mayis’a kadar çok aktif durumdaydi. Biz virüsü tespit ettigimiz zaman en önemli sunucu Türkiye’deydi. Birkaç gün sonra Almanya’ya kaydirildi” seklinde konustu.

Angry Birds’le ayni dilde

“Flame” virüsüyle ilgili bir baska ilginç ayrintiyiysa Fox News ortaya çikardi. Ünlü haber kanalina konusan emekli Amerika Hava Kuvvetleri Istihbarati çalisani Cedric Leighton, virüsün LUA adi verilen bilgisayar dilinde yazildigini söyledi. Dünyada onmilyonlarca hayrani bulunan Angry Birds oyunu da, ayni dilde hazirlanan bir program olarak taniniyor. (hürriyet)