Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Bilirkisi: Balyoz CD`leri delil olamaz

Bilirkisi: Balyoz CD`leri delil olamaz

Üniversitenin hazirladigi ve yarin mahkemeye sunulacak olan raporda, darbe planlarinin bulundugu iddia edilen iki CD`nin 2003`te hazirlanmis olamayacagi tespiti yer aldi.

Hürriyet Gazetesi`nden Aysegül Usta`nin haberine göre, rapor içinde `Balyoz`, `Suga`, `Çarsaf`, `Oraj` darbe planlarinin bulundugu iddia edilen 11 ve 17 No’lu CD’lere iliskin, Yildiz Teknik Üniversitesi ögretim görevlileri Prof. Dr. Coskun Sönmez ve Dr. Özgür Bozkurt tarafindan hazirlandi. Raporda, 80 adet dosyanin CD’lerin hazirlanma tarihinden sonraki yillarda kullanima sunulan programlarla hazirlandigi veya CD’lerin hazirlandigi tarihlerde bulunmayan olanaklari içerdigi belirtildi. 

Yarin davanin görüldügü Istanbul 10’uncu Agir Ceza Mahkemesi’ne sunulacak olan raporda, söyle denildi: 

"11’inci ve 17’nci CD imajlarina iliskin olarak bu CD’lerde yer alan dosya tarih bilgileri degistirilemez, gerçek bilgi olarak kesin delil niteliginde degerlendirilemez. Basitçe sistem saatini ileri- geri alarak herhangi bir dokümanin yaratilma, erisim ya da degistirilme tarihleri kolaylikla gerçek disi olarak belirlenebilir. Hash degeri sadece uygulandigi verinin degisip degismedigini ortaya koyar, geçmise yönelik, ne zaman degistirildigi hakkinda bilgi vermez. Üretildigi tarihten sonrasina yönelik kullanilabilir." (Hürriyet)



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli