Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

?2 bin 300 çalisanimiz ile 5 milyon insanimiza hizmet veriyoruz?

?2 bin 300 çalisanimiz ile 5 milyon insanimiza hizmet veriyoruz?

Tapu ve Kadastro Istanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoglu: 170 yildir gayrimenkulde vatandaslarimizin en büyük güvencesiyiz. Teknolojik alt yapiyla daha hizli hizmet vermenin gururunu yasiyoruz.

Tapu ve Kadastro Istanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoglu:    

“2 bin 300 çalisanimiz ile 5 milyon insanimiza hizmet veriyoruz”

Tapu ve Kadastro Istanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoglu: 170 yildir gayrimenkulde vatandaslarimizin en büyük güvencesiyiz. Teknolojik alt yapiyla daha hizli hizmet vermenin gururunu yasiyoruz.

Tapu ve Kadastro Teskilatinin 170’nci kurulus yildönümü törenlerle kutlandi. Istanbul ilçe Tapu ve Kadastro Müdürleri ile birim amirlerinin katildigi ilk tören, Taksim Cumhuriyet Anitina çelenk konulmasiyla basladi. Sehitler için saygi durusunun ardindan Tapu ve Kadastro Istanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoglu, 1847 yilinda kurulan teskilatin o günden beri gayrimenkulde vatandaslarin güven teminati oldugunu söyledi.

EN BÜYÜK GÜVENCE

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügünün ülke genelinde 18 bin personel, 22 Bölge Müdürlügü, 970 Tapu Müdürlügü, 81 Kadastro Müdürlügü ile yilda 7 milyonun üzerinde islem yaptigini hatirlatan Cömertoglu, “Istanbul, Kocaeli ve Sakarya illerine hizmet veren Istanbul Bölge Müdürlügümüz, Tapu ve Kadastro teskilatinin en büyük tasra örgütüdür. Üç ilde hizmet veren toplam 70 adet Tapu Müdürlügü ve 40 adet Kadastro Mühendislik Birimde yönetici olarak görevli 85 müdür, 170 müdür yardimcisi, 90 mühendis ve 2000’e yakin personel olmak üzere toplam 2 bin 300’den fazla çalisani bulunmaktadir” dedi. Çalisan personelin yüzde 85’inin lisans veya ön lisans mezunu oldugunu kaydeden Cömertoglu konusmasinda sunlari söyledi: Mevcut yetismis personel ve donanimli bir kadroyla önemli bir avantaja sahip oldugumuzu degerlendiriyoruz.

HER 4 KISIDEN 1’ INE HIZMET

Her yil ülke nüfusunun yaklasik % 25’i Tapu ve Kadastro hizmetlerinden faydalanmaktadir. Ayni zamanda birçok kamu kurum ve kurulusu ile özel hukuk tüzel kisiliklerine de hizmet sunumu yapilmaktadir.

ISTANBUL BÖLGESINDE YILDA 5 MILYON INSANIMIZA HIZMET

Bölge Müdürlügümüz bünyesindeki müdürlüklerimizde, her yil ortalama 5 milyon vatandasimiz hizmet almaktadir. Tapu islemleri yönüyle, ülkemiz is yükünün yaklasik 1/5’ini karsilayip, hazine bütçesine aktarilan tapu harçlarinin da 1/3’ünden fazlasini Bölge Müdürlügümüz bünyesindeki müdürlüklerimiz saglamaktadir.

170 yillik tecrübesiyle mülkiyet ve buna iliskin haklarin tesisi ile görevli olan kurumumuz, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapisini güçlendirmesi ile sundugu hizmet kalitesini arttirmistir. Mesai mefhumu gözetmeden yogun ve özverili çalismalariyla zor sartlarda üzerine düsen görevleri en iyi sekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalisanlarimiz, Genel Müdürlügümüzün yürüttügü proje hedeflerini çok basarili bir sekilde yerine getirmektedir.

HEDEF HIZLI, SEFFAF VE ÇAGDAS HIZMET

Kurumumuz, günümüz teknolojik yenilik ve gerekliliklerine uygun yapilanmasiyla, vatandaslarimizin hayatini kolaylastiran projelere imza atmis bulunmaktadir. Tapu islemlerinin süratle gerçeklestirilmesi ve toplumsal duyarliligin arttirilmasi amaciyla Alo 181 Çagri Merkezi hizmet hatti ile vatandaslarimizin bilgilendirilmesi saglanarak gelen sikayetler degerlendirilmekte ve aninda sonuçlandirilmaktadir.

INTERNETTEN TAKIP IMKANI

Kurumumuz, uygulamaya koydugu Tapu Takas, e-haciz, e-terkin, e-arsiv, e-randevu, e-tahsilat, mobil parsel sorgulama ve tapu bilgilerine erisim gibi projelerle kaliteli ve hizli hizmetleri vermeye devam etmektedir. Bütün müdürlüklerimiz, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi standartlari çerçevesinde kalite yönetim sistemi belgesini almis olup, çitayi düsürmeden etik ve kalite standardi yüksek bir çalisma stratejisi yürütmektedir”

YÜZDE 97 MEMNUNIYET

Bölge müdürlügünde hizmet takip masasi uygulamalari ile etik disi davranislarin önüne geçilmesi için anket uygulamasina baslanildigini söyleyen Cömertoglu, “2016 yilinda müdürlüklerimizden hizmet alan 7 bin 500 vatandasimizin yüzde 97’si  aldiklari hizmetten memnun oldugunu söyledi” diye konustu.  Hedeflerini de “Türkiye genelindeki tapu ve kadastro birimlerimizi, vatandaslarimizin gönül rahatligiyla geldigi, orada bulunmaktan mutlu oldugu, güler yüzlü hizmet aldigi, ayrilirken de memnuniyetle ayrildigi birimler haline getirmek” olarak açiklayan Bölge Müdürü Cömertoglu,  konusmasina söyle devam etti: “Kadastronun Tamamlanmasi, Tapu Kadastro Bilgi Sisteminin Yayginlastirilmasi ve Gelistirilmesi, Tapu Arsiv ve Bilgi Sisteminin Kurulmasi, 24 saat gerçek zamanli ölçü yapmaya imkân taniyan TUSAGA-AKTIF Projesi, Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi, Harita Bilgi Bankasi Projesi, Ormanlarin ve 2/B Kadastrosunun Bitirilmesi, Orman Haritalarinin Iyilestirilmesi, Tescil Harici Hazine Parsellerinin Tescili, Kentsel Dönüsüm, Kadastro Haritalarinin Sayisallastirilmasi, Teknik Hatalarin Düzeltilmesi ve Kadastro Paftalarinin Yenilenmesi, Hizmet Takip Masasi, Gayrimenkullere TC Kimlik Numaralarinin Tanimlanmasi, Gayrimenkul Degerlerinin Belirlenmesi, Sürekli Kurumsal Gelisim Projesi gibi her birinin kisa, orta ve uzun vadede ülkemizin büyümesine katki saglayacak önemli projeleri basari ile tamamlayan kurumumuz, dünya standartlarina uygun hizmet sunmak amaciyla hayata geçirdigi veya planladigi yeni projeleri de gelistirilerek, daha da ileriye götürülmesi ve süreklilik kazandirilmasina yönelik çalismalarimiz ayni kararlilikla sürdürülecektir.

ÇALISMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

Toprak ana üzerine nakis yapma, isleme düzenleme ve koruma görevini devlet baba kurumumuza yani bizlere vermis oldugundan, bu emanete sahip çikarak duyulan güvene layik olabilmek amaciyla var gücümüzle çalisma sevk ve azmimizi korumaya mecburuz. Bugün kurulusunun 170’nci yildönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro teskilatimizin gelisimine ve büyümesine katki sunan tüm çalisanlarimiz ile mülki, mahalli, adli, idari makamlarimiza ve halkimiza tesekkür ediyorum.”

BEYOGLU KAYMAKAMINA ZIYARET

Taksim’deki törenin ardindan Bölge Müdürü Sedat Cömertoglu, beraberindekilerle  birlikte Beyoglu Ilçe Kaymakami Osman Eksi’yi makaminda ziyaret etti. Eksi ile birlikte Beyoglu Tapu Müdürlügüne geçen Cömertoglu, burada yapilan çalismalarda kullanilan teknoloji hakkinda kaymakama ayrintili bilgi verdi.  

Beyoglu ilçesinin basarili Tapu Müdürü Betül EKIN ise konusmasinda, her yil kurulus yildönümlerinde geleneksel olarak üst yönetimimizi agirlamaktan büyük onur duydugunu, kurumun Istanbul’da hizmet veren en kadim Müdürlüklerinden birinde yöneticilik yapmaktan, insanlara hizmet etmekten büyük zevk duydugunu belirtmistir. Beyoglu Tapu Müdürlügünde pasta kesiminin ardindan heyet Vali Yardimcisi Halil Serdar Cevheroglu’nun makaminda ile bir araya geldi.

VALI SAHIN’DEN ÖVGÜ

Bölge Müdürü Sedat Cömertoglu, Istanbul Valisi Vasip SAHIN’i  makaminda ziyaret etti. Vali SAHIN, Tapu ve Kadastronun devlet isleyisi içerisinde çok önemli bir görev icra ettigini söyledi. Sahin,  2000`li yillardan sonra kurumsal gelismesinin de fevkalade olup vatandaslardan büyük memnuniyet aldigini, kendisinin de gerek Bölge Müdürlügü ve gerekse Istanbul Ilindeki Tapu ve Kadastro Müdürlüklerindeki çalismalardan memnun oldugunu, ayrica çalisanlarin 170’nci kurulus yildönümünü kutladigini ifade etti.

VATANDASLARA HOS SÜRPRIZ

Teskilatin 170. Kurulus yil dönümü nedeniyle Bölge Müdürlügü tüm birimlerinde misafirler ve vatandaslara ikramlarda bulundu.                                                                     

TAPU VE KADASTRO ISTANBUL BÖLGE MÜDÜRÜ SEDAT CÖMERTOGLU- 
1960 yilinda Malatya ili Arapgir ilçesinde dogdu. 
Ilkokulu Malatya Gazi Ilkokulu ve Arapgir Cumhuriyet Ilkokulunda (1971), 
Ortaokul ve liseyi Arapgir Lisesinde (1977), 
Tapu ve Kadastro Egitim Merkezini Ankara’da (1978),
Üniversite lisans egitimimi Anadolu Üniversitesi Isletme-Is Idaresi bölümünde Eskisehir’de (1989), 
Yüksek lisans egitimimi Okan Ünv. Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Dönüsüm bölümünde Istanbul’da (2013) yilinda tamamladi.
Memuriyet Görevleri : 
1978-1979 -2 yil- Arapgir (Malatya) Tapulama Teknisyeni,
1980-1981 -2 yil- Divrigi (Sivas) Tapulama Teknisyeni,
1982-1983 -Askerlik (Çorlu-Vize, Istanbul),
1983-1986 -3 yil- Sungurlu (Çorum) Kadastro Fen Memuru,
1986-1990 -3 yil- Kirikkale Kadastro Fen Kontrol Memuru,
1990-1996 -6 yil- Darende Kadastro Fen Kontrol Memuru, Müdür vekili,
1996-2000 -4 yil- Mus Kadastro Il Müdürü,
2000-2004 -4 yil- Elazig Kadastro Il Müdürü,
2004-2009 -5 yil-TKGM Elazig Bölge Müdürü(Elazig, Malatya, Bingöl, Tunceli)
2009-2011 -2 yil-TKGM Konya Bölge Müdürü (Konya, Karaman, Aksaray)
2011-2017 -6 yil-TKGM Istanbul Bölge Müdürü (Istanbul, Kocaeli, Sakarya)
Katildigi kurslar ve aldigi hizmet içi egitimler: 
2 adet 2’ser aylik yükselme egitimi (Erzurum ve Ankara), 
2 kez yurt disi kisa süreli görev (Azerbaycan, Bulgaristan),
20 den fazla hizmet içi egitim, seminer, çalistay, 
30 ‘dan fazla sosyal etkinlik veya egitim (Katilma belgesi veya sertifika) 
Aldigi ödüller : 6 adet takdirname, 4 adet tesekkür-taltif belgesi, 5 adet sükran belgesi, 3 kez iyi sicilden terfi, 50’den fazla plaket, silt, belge vb. 
Aldigi Ceza : Yok 
Görev aldigi Sivil Toplum Kurulusu:Malatya Platformu Genel Baskan Yardimcisi
Medeni hali : Evli- üç kiz babasi. 
Büyük kizi Malatya Beydagi Devlet Hastanesinde Çocuk Psikiyatri Uzmani, ortanci kizi Bolu Belediyesi Imar Müdürlügünde Harita Mühendisi olarak görev yapiyorlar. Küçük kizi ise Istanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinde egitimine devam etmektedir.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı