Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

430 bin dolarlik ihale yine AKP`lilerin oldu

430 bin dolarlik ihale yine AKP`lilerin oldu

Yolsuzluk ve rüsvet skandallari bile, ihale çarkinin bilinen düzenini etkilemiyor. Esenler Belediyesi, 460 bin dolarlik elektrik tesis isini, AKP ilçe yürütme kurulu üyesinin sirketine `davet` yöntemiyle verdi. Basaksehir Belediyesi`nin 430 bin dolarlik h

430 bin dolarlik ihale yine AKP`lilerin oldu

Yolsuzluk ve rüsvet skandallari bile, ihale çarkinin bilinen düzenini etkilemiyor. Esenler Belediyesi, 460 bin dolarlik elektrik tesis isini, AKP ilçe yürütme kurulu üyesinin sirketine `davet` yöntemiyle verdi. Basaksehir Belediyesi`nin 430 bin dolarlik hizmet alim ihalesini ise, AKP ilçe yürütme kurulu üyesinin sirketi aldi.

Esenler Belediyesi’nin, 22 Kasim 2013 tarihinde yaptigi `Havaalani Mahallesi Kentsel Dönüsüm Alani Orta Gerilim Elektrik Tesis Isleri Yapilmasi Yapim Isi` ihalesinin sonuç ilani 20 Aralik 2013 tarihinde açiklandi.

`Davetli` ihale yöntemi olarak da bilinen, Kamu Ihale Kanunu’nun 21. Maddesi’nin (b) fikrasina göre yapilan ve iki teklifin verildigi ihaleyi Esenler Belediyesi, 949.990 TL’ye (460 bin dolar) Birlik Elektrik Insaat Tekstil Reklam San. ve Tic. Ltd. Sirketi’ne verdi. Söz konusu is 14 Ocak 2014 tarihine kadar tamamlanacak.

ESENLER BELEDIYESI`NIN ISI AKP`LIYE
Birlik Elektrik firmasi, Istanbul Ticaret Odasi kayitlarina göre Kasim Albayrak ve Kezban Albayrak üzerine kayitli. 150 bin TL sermayeli sirketin büyük hissedari Kasim Albayrak. Esenler AKP ilçe teskilatinin internet sitesindeki bilgiye göre Kasim Albayrak, partide `Mali ve Idari Isler`den sorumlu yürütme kurulu üyesi olarak görev yapiyor.

BASAKSEHIR`IN IHALESI DE AKP`LIYE
Basaksehir Belediyesi’nin sirketi Basakkent Insaat Turizm Organizasyon San. ve Tic. A.S., belediyeye ait `Basakpazar Fuar ve Sergi Alani`nin, 2014 yili isletme hizmetleri isini 2 Aralik 2013 tarihinde ihale etti. Ihale sonucu 23 Aralik 2013 tarihinde açiklandi. Bu sonuca göre tek bir firma teklif verdi. Tek teklif veren Marmara Tesis Yönetim Hiz. Ins. Otom. San. ve Tic. Ltd. Sirketi ihaleyi, 888.098 TL’ye (430 bin dolar) üstlendi. Söz konusu is kapsaminda 10 kisi çalistirilacak, temizlik araci ve malzemeleri kullanilacak.

Marmara Tesis Yönetimi sirketinin esit payli ortaklari Aytekin Sevket Özdemir ve Naci Sönmez. Aytekin Sevket Özdemir ayni zamanda AKP Basaksehir ilçe teskilatinda, teskilattan sorumlu yürütme kurulu üyesi.

Basakpazar’in 2013 yili isletilmesi isi ihalesi de ayni firmaya verilmisti. O ihaleye de tek firma teklif vermisti.

YURT

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı