Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Binalarimizi Yikmaya Haziriz!!!

Binalarimizi Yikmaya Haziriz!!!

Esenlerin saygin Mahalle Muhtarlarindan bir dönem de meclis üyeligi yapan Davutpasa Mahalle Muhtari Yakup Pehlivan; Mahallemizde emsali 15/50 ye çikarin biz dönüsüm için binalarimizi yikmaya haziriz diyerek önemli açilamalarda bulundu.

Özay Sali/Gazete Esenler

Binalarimizi Yikmaya Haziriz!!!

Esenlerin saygin Mahalle Muhtarlarindan bir dönem de meclis üyeligi yapan Davutpasa Mahalle Muhtari Yakup Pehlivan; Mahallemizde emsali 15/50 ye çikarin biz dönüsüm için binalarimizi yikmaya haziriz diyerek önemli açilamalarda bulundu.

Muhtarligi hizmet yapan, halkin emrinde olan bir makam olarak görüyorum

Esenler Davut pasa Mahalle Muhtari Pehlivan “27yasinda Mahalle Muhtarligina seçildim. Ben Muhtarligi hizmet yapan, halkin emrinde olan bir makam olarak görüyorum. Bu isi yaparken mutlu oluyorum, çünkü halkima hizmet ettigimi düsünüyorum.

Yasimdan Dolayi Saygi Ediyorlar

Devaminda Pehlivan Namik Kemal Mahallesinde kundaklanan araçlar için” bunlari yapanlari siddetle kiniyorum birlik ve beraberligimize en çok ihtiyaç duydugumuz bu günlerde böyle provokasyonlara girisenler bilsinler ki bizlerin kardesligini bozamayacaklar. Pehlivan benim Mahallemde diger mahallere göre çok önemli sorunlar yok, zaten sorunumuz olsa Belediyeyi ariyorum. Yasimdan dolayi saygi göstererek hemen müdahale yapiyorlar.

Binalar yasli birçogu 30 yilin üzerinde

Diger biryandan Mahallemizdeki binalar yasli birçogu 30 yilin üzerinde Ilhami Faydagör okulluda eski binalardan biri çatlaklar vardi, yenilenmesi gerekiyordu. 1970’lerde yapilan okul insaati birçok badireler atlatti. Bu okulun yapilmasina vesile olmustum. Yenisinin yapilmasinda vesile olmam beni mutlu etti.

Mahallemde yasayanlardan gurur duyuyorum

Mahallemizde kavga ve gürültünün olmamasi ve diger mahallelere örnek olmasi nedeniyle mahallemde yasayanlardan gurur duyuyorum. Mahallemizde oturanlarin genelde Karadeniz, Ege, Trakya ve Balkanlardan göç edenlerden olusmaktadir. Çok eski yerlesim yeri olmasi ve insanlarin birbirini zaman içerisinde taniyarak kurmus olduklari dostluklarla ayni zamanda komsuluk iliskilerini gelistirerek bir arada kardesçe yasanila bilecegini basarili bir sekilde göstermektedir. Mahallemizin en eskilerden biriyim Esenler’e birçok alanda hizmetinin mutlulugunu yasiyorum, Esenler’de bir dönemde meclis üyeligi yaptim.”

Orada emsel 15/50 olmasina ragmen bizde 12/50

Pehlivan “Esenlerde kentsel dönüsüm yapiliyor. Bende bu dönüsümü destekliyorum. Mahallemde dönüsüm yapilmasini istiyorum. Yalniz Mimar Mahallesiyle komsu mahalleyiz orada emsel 15/50 olmasina ragmen bizde 12/50. Belediye Baskanina bizimde emsalimizi 15/50 olmasini talep ettik, kendilerinden olumlu bir cevap bekliyoruz. Bize böyle bir imkân tanirsa binalarimizi yikmaya haziriz hiçbir ihtirazimiz olmaz. Bakiniz burada 69.sokakta 15/50 imar var ama diger yerler 12/50 imarli bu çarpikligi düzeltmelerini bekliyoruz 

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false