Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

10 binlerle Taksim`de bulusup, ?Yolsuzluga ve rüsvete hayir? dedi

10 binlerle Taksim`de bulusup, ?Yolsuzluga ve rüsvete hayir? dedi

CHP Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Sarigül ve CHP Istanbul Il Baskani Oguz Kaan Salici`nin da aralarinda bulundugu 10 binlerce CHP`li Taksim`de son günlerde ses kaydi ile yayinlananlari protesto ettiler.

10 binlerle Taksim’de bulusup, “Yolsuzluga ve rüsvete hayir” dedi

CHP Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Sarigül ve CHP Istanbul Il Baskani Oguz Kaan Salici’nin da aralarinda bulundugu 10 binlerce CHP’li Taksim’de son günlerde ses kaydi ile yayinlananlari protesto ettiler.

Taksim`de toplanan kitleye hitap eden Salici, ses kaydinin montaj oldugunu ispatlayamamasi durumunda Basbakan`in istifa etmesi gerektigini söyledi.

CHP, bizzat Basbakan Erdogan’in basi çektigi yolsuzluk ve rüsvet çarkini protesto etmek için meydanlara indi. Saat 11:30’da CHP Beyoglu Ilçe Baskanligi önünde toplanan CHP’liler saat 12:00 gibi eyleme basladilar.   

Eylemde kitleye hitap eden Salici, Basbakan Erdogan`in ses kaydinin montaj oldugunu ispatlayamamasi durumunda kesinlikle istifa etmesi gerektigini kaydetti.  

Salici’nin konusmasinin satir baslari ise söyleydi: Dün Türkiye’de tarihin gördügü en büyük yolsuzluga taniklik edecek konusmalara sahit olduk. Hepimiz bunu Meclis kürsüsünde Sayin Kiliçdaroglu’nun ses kayitlarini dinletmesiyle duyduk. Genel Baskanimizin konusmasindan sonra bu ses kaydini yayinlamayan medyanin bir kismi bu kayitlardan bahsetmek durumunda kalmistir.

“Açliktan ölen çocuklarimiz var”

AKP iktidari 2002 yilinda 3 tane “y” dile getirerek geldi. Bir tanesi “yoksulluk”tu. 17 Aralik aksami bir vatandasimiz Meclis’in önünde aç, açik ve issiz oldugu için kendisini yakma tesebbüsünde bulundu. Konya’da 40 günlük Ayaz Bebek cami kirik bir evde soguktan ve açliktan donarak hayatini kaybetti. 3 yasindaki bir yavrumuz hükümetin çok övündügü saglik politikalari sonucunda hayatini kaybetti ve babasinin sirtinda, bir çuvalin içinde tasinmak zorunda kaldi.  Bu hükümetin yoksulluk karnesi budur.

“Yasaklari kaldiracagiz diye gelip, her seye karistilar”

Bu hükümet 2. olarak “yasaklari ortadan kaldiracagiz” diye basa geldi. Peki, “Hamile kadinlar sokaga çikamaz” diyen bunlar degil miydi? Televizyonda program yapan sunucunun dekoltesine karisan bunlar degil mi? Üç çocuk yapmamizi telkin eden, o çocuklari nasil yapacaginiza, hangi dizileri izleyecegimize karar vermek isteyenler bunlar degil mi? En son olarak internete sansür yasasini bunlar çikartmadi mi?

Yetmedi bu yasaklari, Sayin Sarigül’ün Istanbul’u alacagini gördüler ve “Alo Fatih” hatlarini kurdular. O, “Alo Fatih” medyasi Genel Baskanimiz Meclis’te ses tapelerini açiklarken kör, sagir ve dilsiz oldu.

“Yolsuzluklar dünya tarihine geçecek boyuttadir”

Üçüncü olarak AKP, “yolsuzluk” diyerek iktidara geldi. Sayin Basbakan ile oglunun arasinda geçtigi iddia edilen 4 konusmada ortaya çikanlar, Türkiye ve dünyada yolsuzluk olaylari tarihine geçecek boyuttadir. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin basbakani böyle bir olaya karistigi için utanç duyuyoruz. Basbakan Türkiye’yi tüm dünyaya rezil ettigi için utaniyoruz.

“Paralari 15 saat tahliye ediyorlar yine de 30 milyon avro kaliyor”

Tapelerdeki ilk konusma sabah 08:02’de yapilmis. Basbakan isi gücü birakmis uyku mahmuruolan ogluna “ortaligi temizle, ne var yok sifirla” diyor. Basbakan’in oglu uyku mahmurlugu içinde “Evde bir sey yok ki, sadece senin paralarin var” diye cevap veriyor. Sonra isin içine amca, eniste, Basbakan’in kizi ve diger aile fertleri giriyor. Ailecek bir tezgah ortaya çikiyor.

Aksam 23:15’te yani 15 saat sonra yapilan konusmada ise Basbakan’in oglunun bütün aile fertlerini de devreye sokarak paralari tahliye etmeye çalistigi ama 30 milyon avronun hala kaldigi anlasiliyor. 30 milyon avro 15 saatlik tahliye çabalarinin sonucunda elde kalan para.

Su anda önümüzde yigili duran para ebatlarindaki kagit tomarlari Basbakanin ortadan kaldirin dedigi paranin yavrusu olan 30 milyon avroyu temsil ediyor. Bu 30 milyon avronun nekadar yer kaplayacagi tartisma konusu oldugu için tüm yurttaslarimiza bu meblagin ne kadar yer kaplayacagini göstermek istedik. Bu miktar 15 saatlik tahliye çalismasi sonucunda elde kalmis paradir. Dagitilabilen ana paranin yavrusudur sadece.

“Kutsal degerler üzerinden attiklari yalanlar ile toplumu bölmeye çalistilar”

AKP 3 “y” üzerinden iktidara geldik dedik. Onlar iktidara geldikten sonra gördük ki bir “y” daha varmis ve onun adi da yalan imis.

Kabatas’ta basörtülü kizimiza saldiri iddiasi yalan çikti. Camide içki içildigi iddiasi da yalan çikti. Bizleri en temel, en kutsal dini degerlerimiz üzerinden bölmeye çalisan bir iktidarla karsi karsiyayiz. Ancak bu iktidar söz konusu olan para ve menfaat olunca çok duyarli bir hale geliyor.

Sarigül: 30 Mart aksami Taksim`i vatandaslarimiza açacagiz    

Salici`dan sonra konusan Sarigül ise su ifadeleri kullandi: 

"Elinizi vicdaniniza koyarak Bismillah diyerek haktan yana oylarinizi kullanmanizi rica ediyorum. Taksim Meydani’ni yasaklayan Istanbul Büyüksehir Belediyesi.  IBB bu yasaklari koydu Ankara’da uyguluyor. Paris’te Madrid’te dünyanin hiçbir yerinde meydanlar halka yasak degildir. Ben emniyet mensuplari ile halkimizin karsi karsiya gelmelerini istemiyorum. Emniyetteki arkadaslarimiza o yasak emrini veren Ankara. Onlar bizim memurumuz. Istenilen sey CHP’lilerle polisimizi karsi karsiya getirmek istiyorlar. Allahim izin verirse 30 Mart aksami bu meydani tüm yurttaslarimiza açacagiz. O yüzden simdi buradan mahallelerimize gidiyoruz ve ülkemizdeki bu durumu yurttaslarimiza anlatacagiz."  

Taksim`de para dagitildi   

Konusmalarin ardindan temsili yolsuzluk paralari halka dagitildi. Eylemde sik sik  "Her yol rüsvet, her yer yolsuzluk", "Basbakan istifa", "Hirsiz Tayyip Erdogan" seklinde sloganlar atilirken, kitle sik sik "Hirsiz var" diye haykirdi.

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli