Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

BIR DEDIGINIZ BIR DEDIGINIZI TUTSUN

BIR DEDIGINIZ BIR DEDIGINIZI TUTSUN

Partili cumhurbaskani 03.12.2017 tarihinde " Bazi is adamlarinin varliklarini yurtdisina kaçirma girisiminde bulundugunu duyuyorum, izin vermeyiz" mealinde bir cümle kurdu

Cümlenin söyleyen kisinin pozisyonu açisindan vahameti bir yana, simdi neresi vahamet diyorsun diyeceksiniz. Vahamet surada; bu suçu isleyene ceza verilir, yapmayin ha tarzinda söylenmez!

Zaten konumuz burasi degil! Ayni zat bir gün sonra " isteyen herkesin yurtdisina para çikarma hakki vardir." dedi. Yahu en azindan bir hafta geçsin, Süleyman Demirel`e rahmet okutmayin. Dün dündür bugün bugündür pragmatizmine bu kadar köle olmayin!

Bu tutarsizlik ve pragmatizmi Reza Zarrab olayinda, Kudüs söylemlerinde ve hemen hemen yaptiklari her iste görmek mümkün.

Parti genel baskanlari böyle yapar da belediye baskanlari yapmaz mi?

Ilçemiz yolagzi mevkiinde esnafimiz 5-6 ay altyapi çalismasi denen çalismama ve is yönetememe uygulamasina esir edildi.

Is bitti. Beceriksizce yapilan uygulama bittikten sonra belediye baskani, önce belediye baskan yardimcilari ve meclis üyelerini gönderdi! Esnaftan tepki gelince bu grup, muhtar, okul müdürü ve cami imami ziyareti gerçeklestirip gitti.

Olaydan sonra cuma namazi sonrasi belediye baskani Yolagzi camiinde Cuma sonrasi çogunlugu kendi getirdigi çalisanlar olmak üzere matuf sayidaki azinliga hitap etti. Konu benim daha önce yazdigim Yavuz Selim mahallesi Kentsel dönüsüm meselesine de gelmis.

Aldigim bilgilere göre belediye baskani, yine baslikta degindigimiz tarzda,  bir önce söylediklerini tutmayan ifadeler ile olayi geçistirmis, kafalari karistirmis.

Biz mikrofon alip, her seferinde ayri ayri rakamlar, ayri ayri yaklasimlar sergilemiyoruz. Iskembe i kübradan sallamiyoruz. Ama birilerinin tutarsizligini ve içinde bulunduklari makamlari gördükçe ülke adina ve gelecek adina endiseye kapiliyorum.

Kentsel dönüsümde partili cumhurbaskanindan tutun, çevre sehircilik bakanina, oradan belediye baskanlarina kadar her seferinde ayri ayri rakamlar, ayri ayri yaklasimlar.Bu kadar ciddi bir meselenin bile ne kadar basitçe ve pragmatikçe geçistirildigini gösteriyor.

Ama gerçekte ise; akibeti belli olmayan askeri alanin, imar planlayicisi olan IBB kurulusunun haberlerden ögrendigimiz kadari ile Silivri`de 2 katli yapilasma izni verilen yere 12 katli proje yapmasi kadar rantçi anlayis, Havalaani Mahallesi gibi kendi yaptiklarini kendilerinin dahi begenmedigi beceriksizliklere muhatap oluyoruz.

Iyi güzel konusuyorsunuz da lütfen bir dediginiz bir dediginizi tutsun! Bir de bilmediginiz meselelerde konusana kadar, gidin Man adasinda sirket falan kurun, kiyi ticareti yapin, kisacasi bildiginiz isleri yapin, mikrofon önünüze gelince her konuda konusmayin.

09.12.2017 

Bu Yazi 01.09.2018 tarihine kadar 175 Kez Okunmus



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli