Bugün, 28 Eylül 2024 Cumartesi

Bir Fikriniz Var Mi?

Bir Fikriniz Var Mi?

03 Aralik Dünya Engelliler Günü Ülkemizin birçok yerinde oldugu gibi bilindigi üzere ilçemizde de kutlanmakta olup, Esenlerimizde Dünya Engelliler günü ve Engelliler Haftasi son dört yildir etkinlikler bazinda kutlanmaktadir. Bu yilda Engelli bireyler ve

Bir Fikriniz Var Mi?

03 Aralik Dünya Engelliler Günü Ülkemizin birçok yerinde oldugu gibi bilindigi üzere ilçemizde de kutlanmakta olup, Esenlerimizde Dünya Engelliler günü ve Engelliler Haftasi son dört yildir etkinlikler bazinda kutlanmaktadir. Bu yilda Engelli bireyler ve aileleri için önemli günlerden biri olan 03 Aralik Dünya Engelliler gününü hep birlikte kutlayacagiz.

Yeri gelmisken Engelliler için önemli olan Engelliler günü ve Engelliler Haftasi programlarini bizzat etkinlikler bazinda  koordine eden bir önceki Esenler Kaymakami Sayin Nazim Madenoglu’na göstermis oldugu hassasiyet ve gayretlerinden dolayi sükranlarimi iletiyor, Mevcut Kaymakamimiz Yüksel Ünal beye gösterecegi hassasiyet ve gayretlerinden dolayi da pesinen tesekkürlerimi iletiyorum. Mutlaka Kaymakamimiz Engelli çalismalarinda çitayi yükselterek bu çalismalara ivme kazandiracaktir.

Sayin Esenler Belediye Baskanimiz M.Tevfik Göksu’ya öncelikle Engelliler noktasinda yapmis oldugu tüm çalismalarindan dolayi tesekkürlerimi iletiyorum. Geçen yil 03 Aralik Dünya Engelliler günü çoskuyla kutlanmis, Esenler Belediye Baskani Sayin M.Tevfik Göksu tören alaninda yapmis oldugu konusmasinda Engellilere hizmet üretmek için projeler bazinda  söylemleri olmus ve taahhütlerinin bir çogunu 03 Aralik 2013 Dünya Engelliler gününe yetistirecegi müjdesini vermisti. Bu durum Engellileri ve Ailelerini sevindirmis ve gelecek için umutlandirmisti, ancak verilen taahhütlerin hangi asamada oldugu suan malesef gizemini korumaya devam ediyor. Eminim mutlaka Sayin Baskan üzerine düseni yapacaktir. Neydi baskanin verdigi müjdeler hatirlayalim.

1-) Mavi kapak projesinin yayginlastirilacagi

2-) Engelli Marketi kurulacagi müjdesi,

3-) Engelliler Merkezinin olusturulacagi müjdesi,

4-) Bütün Engelli Derneklerini tek bir merkezde  toplanacagi müjdesi,

5-) Türkiye de ve Dünya da esi benzeri olmayan Engelliler Projesinin hazirlanacagi

Sayin Baskanin önceki yillarda Engelliler için yapacagini ifade ettigi diger çalismalari da bir hatirlayalim.

1-) Engelli cocugu olan ebeveynler için ikame anne projesi,

2-) Engelliler Sarayi,

3-) Engelliler Meclisinin kararlarini tavsiye karari olarak meclise tasinacagini,

4-) Engelliler Rehabilitasyon Merkezi,

5-) Engelli Derneklerinin bir komplekste faliyet  gösterecegi bir merkezin olusturulacagi,

6-) Ortopedik Engellilerin istihdami gibi..

Geçen yil  Sayin Belediye Baskani M.Tevfik Göksu beyin ifade ettigi mevcut bu hizmetler, aslinda olmasi gerekli olan ve geç kalinmis hizmetlerdir. Güncelligi hala devam eden realitesi ve fayda fonksiyonu Esenler için elzem olan çalismalardir.

2012 yili Aralik ayi içerisinde kaleme almis oldugum 4 yazimi tekraren okumanizi tavsiye ederim. Bu sayede mevcut durum daha anlasilir olacaktir. Yazi basliklari;

01-12-2012 tarihli 03 Aralik Dünya Engelliler Günü
11-12-2012 tarihli 03 Aralik Dünya Engelliler Gününden Izlenimler
19-12-2012 tarihli Son 3 yilda Esenlerdeki Engelliler
31-12-2012 tarihli Engellilerimiz Için Yarinlari Planlamaliyiz 

Elbette yerel ve genel yöneticileri iyiye, güzele kisacasi beklenen ideal hizmetleri yapmalari için elestirtirilerimizi yapacagiz. Altarnatif çözüm tekliflerimizi iletecegiz. Unutmayiniz ki, yapilan elestiriler alternatif çözüm secenekleri sunulmadigi sürece elestirinin etkisi farkli anlasilacaktir.

Engelli STK’larimiz, Diger STK’lar, Siyasi Partiler, kisi kurum ve kuruluslar engellilerimiz için neler yapmali?
Belediyemizin Engelli çalismalarina katkisi nedir? Ne yapmaktadir?
Engellilik Dünyanin öncelikli konulari arasindayken, Esenlerin öncelikli konulari arasinda yer almakta midir?
Esenlerde Engelliler Meclisi var mi? yok mu?
Engelliler okulu neden hala hizmete girmedi? Hangi asamada?
Prestij yollarindaki erisimde Mühendislik hatalari var midir?
Sorun iletisim midir? Neler yapmaliyiz? Nasil bir Üslub kullanmaliyiz?
Toplumda Engellilik farkindaligi mevcut mu?
Toplum olarak gerçek manada Empati yapabiliyor muyuz?

Sorulacak o kadar çok soru var ki artik bir yerlerden baslamak lazim. Önümüzde bir yerel seçim var dostlar, Buradan tüm aday olacak Meclis üyeleri ve Belediye Baskanlarina sesleniyorum. Seçilebilmeniz için hizmet alanindan tam anlamiyla faydalanamamis Engelliler ve Aileleri için neler yapacaksiniz. Bizlere net, anlasilabilir, günü kurtarma politikalari yerine kalici sürdürülebilir hizmetlerinizi iletmelisiniz. Kliselesmis sözlerin yerine icraat bekliyoruz.  

Engelli bireyler ve Aileleri, sehri yönetmeye ve oyumuza talip olanlardan neyi taleb edecegini bilmelidir. Bizler hakk temelli taleblerimizi iletmeliyiz. Haklarimizi savunmadigimiz için birlikte hareket edilmediginden yöneticilerimiz zorunda kalmadikça Engelliye hizmet etmede geç kalacaklardir. Bu yüzden onlara kizmayiniz. Öfkelenmeyiniz.

Çünkü onlar neler yasadigimizi, hangi zorluklarla karsilastigimizi bilmiyorlar. Bilselerdi ne yapmalari gerektigini bilirlerdi. Böyle yapmazlardi. Evet bilmiyorlar anlatmaliyiz. Kirmadan, öfkelenmeden israrla anlatmaliyiz. Tüm siyasilerin Engellilik konularinda çalismalar yapip, Engellilere hizmet etmesi için sabirla taleblerimizi iletmeliyiz.

Simdi toplumda var olan herkese soruyorum. Siz Engelli olsaydiniz, Engellenseydiniz ne yapardiniz? Bir fikriniz var mi?

Saygi, Sevgi ve Hürmetlerimle.
Ahmet KURT



  • Cumartesi 27.1 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.9 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu