Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Bir Güler klasigi!

Bir Güler klasigi!

GÜLER`IN, HDK HEYETINE LINÇ GIRISIMI KARSISINDAKI TAVRI DINK CINAYETINDEKI ?PERFORMANSINI? AKILLARA GETIRDI

Agos Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Hrant Dink’in katledildigi 19 Ocak 2007’de Istanbul Valisi olan ve “asayis berkemal” havasinda mesajlar vermesine ragmen, bulundugu makamin gereklerini yerine getirmemekle suçlanan Muammer Güler, HDK heyetinin linç edilmek istendigi Karadeniz’de de benzer bir tutum takindi.

Bir yandan, Sinop olayinda bir ihmal varsa hesabini soracagini öne süren Içisleri Bakani Muammer Güler, diger yandan da, “Ilk incelemelerde bir ihmal görünmüyor” diye ekledi.

Özellikle Sinop’ta HDK heyetine saldirilmasi ile baslayan ve endiseyle izlenen olaylarla ilgili derinlemesine bir inceleme baslatildigini belirten Güler, “Iki müfettis görevlendirdim. Özellikle Sinop’ta yasananlarin nasil meydana geldigi, provoke eden olup olmadigi ve olaylarin bu hale gelmesinde ihmalin olup olmadigini en kisa sürede netlestirecegiz” dedi.

KIMSENIN BURNU KANAMAMIS!

Sinop Ögretmen Evi’de mahsur kalan milletvekillerine Madimak endisesi yasatan görüntülere ragmen “Kimsenin burnu kanamadi.” diyen Güler söyle devam etti: “Ilk incelemelerimize göre Samsun’da büyük bir ihmal ve hata görülmüyor. Ancak Sinop’taki saldirilarin üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Olayda bir ihmal bir agirdan alma farkedersek açikça söylüyorum hesabini sorarim. Yine de emniyet güçlerimizi elestirenler olsa da BDP heyetinden kimsenin burnunun kanamadigi da bir gerçektir. Fakat hiçbir üzücü olayin olmamasini arzu ederdik. Bazi yerlerde ‘Madimak faciasindan dönüldü’ seklinde yorumlar yapilmis. Bu hükümet döneminde tarihin o eski sayfalarinda kalan buna benzer hiçbir olayin yasanmasina müsaade etmeyiz.”

LINCE SIFIR TUTUKLAMA

Öte yandan harçlara, savaslara karsi pankart açan ögrenciler terör suçundan tutuklu yargilanirken, HDK’lilara Sinop’ta ve Samsun’da linç girisiminde bulunan 34 kisi mahkemeye bile çikmadan serbest birakildilar.

Sinop Emniyet Müdürlügü, Ögretmen Evi’ni 9 saat boyunca ablukaya alan, HDK heyetine ait iki araci önce taslayan ve yagmalayan, binaya yanici madde ve tas atan kalabaliktan sadece 14 kisi hakkinda gözalti islemi yapti. Bu kisiler de kisa sorgularinin ardindan serbest birakildi.

Samsun’da, HDK heyetinin TKP’nin bulundugu binada oldugu yönündeki çagrilardan sonra bu binayi kusatan ve saatlerce taslayan kalabaliktan ise 20 kisinin gözaltina alindigi, bu kisilerin de karakolda bir süre tutulduktan sonra serbest birakildigi ortaya çikti.

20 kisi ile birlikte, bu kisilerin “Onlar da bize tas atti.” sikayeti üzerine binada bulunan siyasi parti ve kitle örgütlerinin üyelerinden 36 kisinin de gözaltina alindigi ve bu kisilerin de serbest birakildigi bildirildi. 36 kisi için de gözalti islemi yapilmasina ragmen, emniyet ve savcilik birimleri, bu gözaltilarin bir ölçüde binadakilerin “can güvenligini saglama” amacini tasidigini öne sürüldü. Ancak bu kisilerin, “magdur-süpheli” sifatiyla sorgulandiklari ifade edildi. Samsun’da, olaylardan 5 gün önce, Samsun Halkevi’nin kapisinin altindan bildiri birakildigi da ortaya çikti. “Türkçü ve Milliyetçi Cephe” imzali bildiride, “PKK’nin Türkiye’de barinamadigi, eylem yapmadigi tek yer Karadeniz’dir. Eger bu toplantilara seyirci kalirsak, tepkimizi ortaya koymazsak Türkiye’nin bölünmesine ortak olmus sayilmaz miyiz?” yaziyordu.



BUNU DA SAY!

Dünyaca ünlü Piyanist Fazil Say, Ömer Hayyam’in bir rubaisini Twitter hesabi araciligiyla paylastigi için yargilanirken, Sinop’a giden HDK heyetini Twitter hesabi üzerinden hedef gösteren MHP Igdir Milletvekili Sinan Ogan hakkinda hiçbir islem yapilmadi.

SAY’A DAVA AÇILMISTI

Fazil Say’in hakkinda, internette Twitter hesabi araciligiyla Ömer Hayyam’in bir rubaisinde geçen ifadeleri paylasarak “dini degerleri alenen asagiladigi” iddiasiyla dava açilmisti. Say, halen, Türkiye’de ve dünyada büyük yanki uyandiran bu dava kapsaminda Istanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesinde yargilaniyor. MHP’li Igdir Milletvekili Sinan Ogan, BDP Istanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Sirri Süreyya Önder, BDP Mersin Milletvekili Ertugrul Kürkçü, Istanbul Bagimsiz Milletvekili Levent Tüzel ve HDP Es Baskani Fatma Gök’ün aralarinda bulundugu HDK heyeti Sinop’a gelmeden önce Twitter üzerinden irkçi mesajlar yayinlamisti. “Bölücülük mayasi tutmaz Karadeniz’de.” diyerek HDK heyetini hedef gösteren Ogan, heyetin Sinop’ta saldiriya ugradigi ve Ögretmen Evi’nde mahsur kaldigi saatlerde de yine Twitter hesabinda bu saldiriyi gerçeklestirenleri “mert” ilan etmisti.


ATALAY: KIMIN YAPTIGINI BILIYORUZ

Basbakan Yardimcisi Besir Atalay, Sinop’ta Halklarin Demokratik Kongresi’ne (HDK) yapilan saldirilarin ise hangi örgüt tarafindan organize edildigini bildiklerini açikladi. Diyarbakir’a bir dizi görüsme ve toplanti için gelen Basbakan Yardimcisi Besir Atalay, kentteki bazi kurum temsilcileriyle Green Park Hotel’de bir araya gelerek, diyalog sürecine iliskin toplanti yapti. Toplantinin ardindan Basbakan Yardimcisi Besir Atalay, basin toplantisi düzenledi. Atalay, 11 yillik süreçte çok sey degistirdiklerini ve bu degisiklerden birinin yeni anayasa çalismasi, digerinin ise devletin bugüne kadar yaptigi yanlislari düzettiklerini savundu. HDK heyetine yönelik saldiriya deginen Atalay, “Biz o saldirilari hangi örgütün organize ettigini biliyoruz. Bunlar Karadeniz halki falan degil. Bunlar çok önceden sosyal medya üzerinde örgütlenerek, bu saldiriyi gerçeklestirmisler” dedi. (DIYARBAKIR)


BIR ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

Samsun’da saldirganlar arasinda bir astsubay da vardi. Gözaltina alinan, Astsubay O.U., Izmir Gaziemir Sahil Güvenlik Komutanliginda görev yaptigini ve izne geldigini savundu. Astsubay askeri inzibata teslim edildi. (HABER MERKEZI)



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli