Tarih: 02.07.2017 17:16

Bir yilda 368 kiz çocugu cinsel istismara ugradi

Facebook Twitter Linked-in

Bir yilda 368 kiz çocugu cinsel istismara ugradi, çogunlugu okullarda

Egitim-Sen’in “Egitimde Cinsiyetçilik Raporu”na göre son bir yilda 368 kiz çocugu cinsel istismara ugradi. Okula gidemeyen kiz çocugu sayisi ise 600 bin

Milli Egitim Bakanligi’nin kayit tutmadigi istismar olaylarini inceleyen Egitim-Sen, “Egitimde Cinsiyetçilik Raporu”nu yayimladi.

Kadin örgütlerinin istatistiklerinden ve mahkemelere tasinan olaylardan derlenen rapora göre son bir yilda yüzde 3’ü engelli olmak üzere 368 kiz çocugu cinsel istismara ugradi. Cinsel istismar olaylarinin yüzde 59’u okullarda yasandi. Çocuklar sokakta, zorla götürüldükleri yerlerde, okul servislerinde, kurslarda, otobüslerde ve parklarda cinsel istismara ugradi.

Temel eserlere gerici içerik

Raporda egitimde dini referanslarin arttigina da dikkat çekildi. Leo Tolstoy’un “Insan Ne ile Yasar” kitabinda “Bana acidiniz, Allah sizden razi olsun”, Anton Çehov’un kitaplarinda “Çok günah islemeye basladi. Allah’i büsbütün unuttuk” ifadeleri yer aldi. Pinokyo “Allah rizasi için” ekmek isterken, Oscar Wilde’in “Mutlu Prens”inde Miller ve Hans “Hayirli sabahlar” diyerek selamlasti.

600 bin kiz çocugu okula gidemiyor

Rapordan çikan diger çarpici detaylar söyle:

Sendika.Org




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —