Tarih: 01.01.2018 00:00

BIRA IÇEN TAKSI SOFÖRÜNDEN TACIZ OLAYI..

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerde gene ortalikta bir kiyamet kopuyor.. Taciz üstüne taciz olaylari yasaniyor.. Özgecan’in acisi bitmeden tacizlere yenileri ekleniyor..

 

Istanbul’da çalisan binlerce Taksi soförlerinin bu zamana kadar haklarini arayarak savunuyorduk. Fakat son yasanan bir olay nedeniyle elestirmek zorundayiz. Önceki gün bir taksi soförü aracina aldigi bir bayan yolcuya taciz olayi sosyal medyada paylasilarak, taksi soförlerinin denetlenmesi ve alinacak yasal tedbirler hakkinda hala bir adim yol gidilemedigi ortaya çikiyor.

 

34 TBD 29 plakali bir taksi soförü aracina aldigi bayan yolcuyu götürürken seyir halinde takside bira içmesi ve yolcuya da teklif etmesi taksi soförlerinin ne denli basi bos birakildigi açikça ortaya çikiyor.

 

 

 

Taksiye binen bayan yolcu, hareket halinde iken yasadiklarini ve gördüklerini Twitter araciligi sayfasinda  paylasirken, bira kutularinin da resimlerini çekerek ispatliyor ve sayfasinda paylasiyor. Yasadigi korkulari gündeme getirerek anlatiyor.

 

Istanbul Taksiciler odasi baskani Y. Yahya Ugur’a sormak gerekiyor. Bir çok medya araciligi ile açiklamalar yaparak, çok güzel vaatlerde bulunuyordu.  Taksi soförlerine uyusturucu testi yapilacak diye, IBB  araciligi  ile bir kurs düzenlediler. Herkes bu kurstan belge almak zorunda yoksa bu isi yapamayacak diyerek  binlerce taksi soförünü egitime tabi tutacaktiniz.  Kurslar düzenlendi. Egitim verildi. Tibbi raporlar da alindi.   Daha sonra elestiriler yapilarak komedi gibi kurslara gittiler. komediden beter sinavlara girdiler  TOPLU TASIT KULLANMA”  belgesini aldilar. Sonuçta ne oldu.  Belgelerin iptal edildigi söylendi.. Yine egitimsiz, bilgisiz, akli basinda olmayan issiz kalan soförler yine Taksi soförlügü yapmaya devam ettiler. 

 

BU NASIL BIR RUHSAT VE EGITIM VERME?

 

Bundan çok degil 2 yil önce gene degisiklik yapildi soförden göz kulak muayenesi ve kan testi istediler. Bir sürü abuk subuk dispanserlerden, adi hastane olan ama hastane demeye bin sahit yerlerden rapor aldilar, benzincilerde göz muayenesi olup, gayri sihhi ortamlarda benzinci cafelerinde kan verdiler, kamyonet kasalarinda röntgen çektirdiler ve Soförler bunlari da aldi. Ama bunlari SGK ile almaniz mümkün degildi. Soförlük yapmak isteyenler cebinden  tikir tikir parasini ödedi. Daha dogrusu uygulamalar ciddi olmayan gelisi güzel bir sekilde sadece prosedür geregi yerine getirildi.

 

Peki, iyi güzel de ahlaki huyu, sabikali olanlar,  kötü niyetli olanlar, uyusturucu ve alkol kullanan taksi soförlerinin yapilan bu testlerde raporlarindan ne durumda olduklari tibbi açidan belirlenemedi mi? Belirlendi de yine taksi soförlügü bilgisiz, basi bos yetkisiz kisiler tarafindan mi yapiliyor? Bunlarin kontrol ve denetimleri saglanamiyor mu? Simdi bu yasananlardan sonra halk bu soruyu soruyor ve merak ediyor.

 

YAHYA UGUR, YA YAP, YAPAMIYORSAN BIRAK GIT..

 

Hani Taksi esnafi, soförü, Mahallenin bekçisi, vatandasin polisi ve sevgisini kazanan, güven ve itimat duyulan kisilerdi. Sizin polis korumaniz var. Nasil olsa güvenliginiz garantide, keyfiniz yerinde. Taksiye binen bayanlarin güvenligini,  bu sekilde mi saglayarak onlara sahip çikacaksiniz?  Taksi soförü nasil bir cesaret ve bayan yolcusuna bira teklif ederek, “Siz de içermisiniz” diyebiliyor..

 

Sayin Taksiciler odasi baskani Yilmaz Yahya Ugur, sen bu kandirmaca ve yaniltici vaatlerinle sinifta kaldin.  Taksi sahibine, soförüne sahip çikamiyorsun.  Verdigin sözlerini ve vaatlerini yerine getiremedigin açikça ortada. Bu konular hakkinda gerçek bilgi ve belgelerle açiklama yapman gerekiyor. Yoksa oylarini alarak seçildigin oda baskanligini yapamiyorsan birakir, istifa eder gidersin. Ya da görevini tam anlamiyla yerine getirmelisin. Yasananlar ortada, yazilanlar da sikayetler de ortada..  Daha ne yazalim, simdilik sadece uyariyoruz ve bekliyoruz..

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —