Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

BIRBIRIMIZI BIR ANLAYA BILSEK?

BIRBIRIMIZI BIR ANLAYA BILSEK?

Birileri savasla yatip savasla kalkiyor. Savasin iyi oldugunu, demokrasi getireceklerini ya da sinirlarimizi korumak için Suriye`ye, Afrine baliklama daldik diyenler var.

BIRBIRIMIZI BIR ANLAYA BILSEK?

Birileri savasla yatip savasla kalkiyor. Savasin iyi oldugunu, demokrasi getireceklerini ya da sinirlarimizi korumak için Suriye’ye, Afrine baliklama daldik diyenler var. Savasi destekleyenler kendi devlet olanaklarindan kendilerini hakli çikarmaya çalisiyorlar. Nede olsa kendi çocuklari olmadigi için yoksul ailelerin cani yaniyor, yanmaya devam ediyor.

Ortadogu ve Suriye batakliktir. Ayagini kaptiran batakliga gömülüyor, geriye dönüsü de yoktur. Emperyalist ülkelerin silah satislari bu alanda herkese var. Kimin öldügü, yaralandigi, engelli oldugu, kadin pazarinda kadinlarin satildigi, çocuklarin irzina geçildigi, yerlesim birimlerinin yerle bir edildiginin hiç önemi yoktur.

Kirli pazarliklarin döndügü, din ile savasin normal oldugu insanlara anlatilmaya çalisiliyor. Hani dinler baris diniydi?

Türkiye bu batakliga anlasmalarla çekildi. Erdogan kendi gücünü Afrin’de kanitlayip, iktidarini ve tek adamligini yasadigi süre içerisinde sonsuza dek garantilemek istiyor. Asil tehlike bu savasta zarar görecek olan Türkiye’dir. Uzun yillara yayildiginda bu ates Türkiye sahasina emperyalist ve yerli isbirlikçilerle düsecektir.  Yugoslavya, Irak, Libya’ya bir bakin? Nasil paramparça oldular?

Türkiye ayaginda elini biraz daha güçlendiren AKP ve muhalefetin her zaman destegini alarak, o güçle bir yaniyla savasa hayir diyenlere, Afrin ile paylasim yapanlara, savasa hayir diye imza atan sanatçilara, edebiyatçilara ve meslek örgütlerine baski var.

Rusya ve ABD diger ülkeler emperyalist bir güçtür. Ortadogu ve Suriye batakligini belirlemeye, aslan payini almaya adaydirlar. Geri kalani figürandir.

Gazeteci Deniz Yücel tutuklandiktan sonra Erdogan’in, Deniz Yücel`i "Alman ajani" olarak nitelendirmisti. Almanya ile Türkiye’nin arasi bir süreligine gergin ortamda kaldi. Bu arada her iki ülkenin üst düzey yetkilileri görüsmeler yapiyordu. Almanya Disisleri Bakani Sigmar Gabriel, Merkel bilinen isimlerdir.

Ortada bir pazarlik vardir. Bu pazarlik sonucu Gazeteci Deniz Yücel özgürlügüne kavustu. Bu pazarlik Almanya`nin Türkiye`ye tank ve silah ticaretine onay verecegidir. Ikincisi bu silahlarin büyük olasilikla Suriye topraklarinda, basta Afrin’de kullanilma izni olmasidir.

Basina düsen haberlerde Afrin’e gidecek günlük üç yüz tl’ye savasacak Köy Koruculari arandigidir. Birkaç gün içinde gidecekler tespit edilerek yola çiktiklari haberleri basinda duyuruldu.

Reuters Haber Ajansi, YPG ile Suriye yönetiminin, Türkiye’nin Afrin Harekati’ni durdurmak için anlasma sagladigini iddia etti. Türkiye buna tepki gösterdi. Bir hafta içinde Suriye ordusu Afrin’e hareket etti, girdi. Diye basina yansidi.

Isin özeti sudur:

Suriye topraginda emperyalist ülkelerin gözü vardir. Böl, parçala ve yönet taktigi de bu isin içindedir. Suriye’de ne isiniz var ey akbabalar? Kirli pazarliklar tüm igrençligiyle dönüyor.

Dili, ten rengi, kültürü farkli olan insanlar bu kirli savas ortaminda ölmesin. Bu dünya hepimize yeterde artarda. Yeter ki bizler birlikte yasamayi becerelim.

Hüseyin Habip Taskin

21.02.2018



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı