Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

BIRILERI IDAM DIYOR

BIRILERI IDAM DIYOR

Nasil bir ülkede yasiyoruz? Seçim mi? Tehdit mi? Dayilanarak konusma mi? Ne ararsan var. Seçim demokratik degildir. Resmen seçime gölge düstü. Asil gölge çok önceden düstü. Daha dogrusu düsürdüler.

 BIRILERI IDAM DIYOR

Nasil bir ülkede yasiyoruz? Seçim mi? Tehdit mi? Dayilanarak konusma mi? Ne ararsan var. Seçim demokratik degildir. Resmen seçime gölge düstü. Asil gölge çok önceden düstü. Daha dogrusu düsürdüler.

AKP ve Erdogan Selahattin Demirtas’in açiktan kellesini istiyor. Isi ilerletmisler, “Çiraklik dönemini, kalfalik dönemini bitirdim” diyor. Buna diploma istenmiyor bilginiz olsun diye yazdim. Bari diktatörlügünü ilan etseydin de hepimizin kellesini alsaydin?  Toptan bu isler ucuza gelir.

Erdogan Selahattin Demirtas’in idamini miting konusmasinda dile getirmesiyle seçim malzemesi yapmasi, gerçekten böyle istemesindendir.  Var sayalim Demirtas’in kellesini aldirdi. Sira kimde? Devrimcileri geçiyorum.  Nedenini biliyorsunuz? Her dönem iktidara gelen saldiriyor. Sira da kimler var: CHP, Iyi Parti, Saadet Partisi’nde.

HDP’ye, AKP iktidarinda yapilan baskilari hepimiz biliyoruz. HDP’yi bitirdigini varsayalim! CHP, Iyi Parti, Saadet Partisi ve digerleri de bitecektir. Sizlerin kellelerini de altin tepside sarayinda isteyecektir. Kusku duydugu herkesin kellesi de böylelikle gidecektir.

Ben saka olsun diye yazmiyorum. Düsüncemi aktariyorum.

Türk Kürt, Alevi Sünni, devrimci ülkücü çatismalari körüklenmedi mi? Körüklendi ve körüklenmeye devam ediliyor. O kötü, bu kötü, o kaka, bu kaka! Sen mi iyisin?

Hiçbir halk kötü degildir. Ne de birbirinden üstündür. Insandir, candir. Herkesin yasam hakki vardir. Hiçbir halkin yasam hakkini gasp edemezsiniz. Dilini ve kültürünü yok sayamazsiniz.

HDP’ye tüm partiler sahip çikmalidir. Benim seçime güvenim yok! Ama oyum HDP’ye, Selahattin Demirtas’adir. Baskinin, zulmün arttigi bu ortamda toplum olarak kirilmaya dogru gidiyoruz.  Isin ucu geldi dayandi HDP’ye . Nereden bakarsaniz bakin seçimde kilit partidir.

CHP, Iyi Parti, Saadet Partisi bu olayin üzerine gitmez ise asil kirilma bundan sonra yasanacaktir. Yedi iklim hesabina döner ülke. Bu ülkenin tüm insanlarina yazik olur.

Erdogan ve ailesi kendi saltanatlari, imparatorlugu için her yere saldiriyor. Gündemi kendi ellerinde tutmaya çalisiyor. HDP’yi kolay lokma zannediyor. Dikkat edin o lokma bir yerlerinizde kalmasin?

BU ülkenin kaynaklarini HDP, Selahattin Demirtas emperyalistlere peskes çekmedi. Devlete ait fabrikalari kapatip, iflas diye yandaslarina ve emperyalist aracilara satmadi. Madenlerimizi emperyalistlere yerli satilik isadamlariyla peskes çektirmedi. Yolsuzlugu, rüsveti akliniza ne gelirse HDP, Selahattin Demirtas yapmadi.

Ilk önce AKP kendi iktidarinda bu ülkeye verdigi zarara bir dönüp baksin.

Demokratik bir anayasa sarttir. Herkese esit yurttaslik hakki verilmelidir. Dillere ve kültürlere saygi gösterilmelidir. Irkçi, kafatasçi söylemler yasaklanmalidir. Geçmisle yüzlesmeliyiz. Bir arada fikir ayriliklari olsa da konusabilmeliyiz. Çözüm üretmeliyiz. Baris içinde iskencesiz, baskisiz her yurttas yasamalidir. Düsüncesinden dolayi insanlar devletin gizli elleriyle öldürülmemelidir. Yapilan tüm olumsuzluklarin üzerine gidilmelidir. Buraya yazamadigim insani degerleri, dogayi, hayvanlari, her seyi konusmaliyiz. Parti ayrimi yapmadan.

Hüseyin Habip Taskin



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli