Birlik Üst Geçit`e Kavusuyor

Birlik Üst Geçit`e Kavusuyor

Esenler`in ana arterlerinde karsidan karsiya geçisleri güvenli hale getirmek için harekete geçen Esenler Belediyesi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile birlikte Birlik Mahallesi-Kazim Karabekir mahallesi arasinda 0-3 Baglanti Yolu üzerinde yaya üst geçit

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Birlik Üst Geçit’e Kavusuyor

Kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara yaya üst geçitleri kazandirmak için çalismalarini sürdüren Esenler Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü, Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile birlikte Birlik Mahallesi-Kazim Karabekir mahallesi 0-3 Baglanti Yolu Üzerinde Yaya Üstgeçit Projesini hayata geçiriyor.

Esenler Ilçesi, Aksaray-Tem baglanti Yolu’nun Birlik Mahallesi ve Kazim Karabekir Mahallesi’ni ikiye ayirdigi, Sehit Vedat Çaglar Caddesi ile Mehmet Akif Ersoy Caddesi arasinda yapilmakta olan 77 metre uzunlugundaki üstgeçidin bölge için önemli bir ihtiyaç oldugunu belirten Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “Üstgeçit, bölgedeki inceleme ziyaretlerimde hakli olarak vatandaslarin yogun olarak talep ettikleri bir hizmetti. Çünkü 0-3 Baglanti Yolu’nun kuzeyi ve güneyinde yogun bir nüfusumuz ve önemli hizmet birimlerimiz var. Bir tarafta Esenler Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Sarayi, Deprem Parki, diger tarafta yeni Belediye Binamiz, Esenler Devlet Hastanesi, Askerlik Subesi, Havaalani Mahallesi Bölge Parki gibi hizmet alanlari var. Ayrica her iki tarafta da IETT otobüs duraklari mevcut. Yakinda hizmete girecek üstgeçit sayesinde yayalar karsidan karsiya güvenle geçebilecekler” dedi.

Montaj asamasindaki yaya üst geçidi ile birlikte 0-3 Baglanti Yolu üzerinde, Esenler’in güneyi ile kuzeyini bir birine baglayan ikinci yaya üst geçit hizmete girmis olacak.