Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

?Biz Vatandasin Hukukunu Zedeletmeyiz?

?Biz Vatandasin Hukukunu Zedeletmeyiz?

Esen Sehir Projesi`nin henüz onaylanmadigini belirten Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, ?ESINDER AS yetkilileri bize yüksek bir imar artisi ile geldiler ama biz kendilerine % 20 imar artisindan fazlasini kesinlikle veremeyiz.

Serkan Basut/Gazete Esenler

“Biz Vatandasin Hukukunu Zedeletmeyiz”

 

Esen Sehir Projesi’nin henüz onaylanmadigini belirten Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “ESINDER AS yetkilileri bize yüksek bir imar artisi ile geldiler ama biz kendilerine % 20 imar artisindan fazlasini kesinlikle veremeyiz.

Kaldi ki, paralari varsa bizim verdigimiz imar artisi ile projelerini rahatlikla yapabilirler” dedi.

ESINDER AS’nin Birlik Mahallesi’nde yapmayi düsündügü Esen Sehir Projesi’nin henüz onaylanmadigini belirten Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “O projede biz vatandasin tarafindayiz. Biz vatandasin hukukunu kesinlikle ve kesinlikle kimseye zedeletmeyiz” dedi.

ESINDER AS’nin Esen Sehir Projesi’ne de % 20 imar artisindan daha fazlasini kesinlikle vermeyeceklerini belirten Baskan Göksu, sözlerine su sekilde devam etti;

“ESINDER’in yapacagi projeye sadece biz plan destegi verebiliriz. Bir de banka kredisi kullanacaklarsa ESKON üzerinden garantör olabiliriz. Suan içinde projeleri onaylanmadi. Kendileri zaten çok yüksek bir emsal getirmislerdi.

Ben de kendilerine bu kadar yüksek olmaz düzeltin dedim. Suan son durumu nedir bilmiyorum. Yani o projelerini % 20 imar artisi ile çözerlerse çözerler. Yoksa biz % 20 imar artisinin üzerine baska bir artis veremeyiz. Kesinlikle arti imar söz konusu olmaz.

Ben vatandasa da söylediginiz sekilde bu is çözülmez ve oturun anlasin dedim. Suan için bize bir anlasma da gelmedi. Orada biz vatandasin tarafindayiz. Biz vatandasin hukukunu kesinlikle ve kesinlikle kimseye zedeletmeyiz. Kaldi ki, % 20 biz veriyoruz ve % 25 de kendileri vatandaslardan alsa % 45’le o projeyi kurtarabilirler. Tabi paran varsa kurtarabilir.

Ama ben bankadan kredi alacagim ve bu insaati yapacagim dersen kurtarmaz. Biz niye Iller Bankasi ile yapiyoruz, finans maliyeti kullanmayalim diye”

 



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli