Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

BODRUM`DA SAHILE VURAN INSANLIK

BODRUM`DA SAHILE VURAN INSANLIK

2 Eylül Çarsamba günü Bodrum`da bir insanlik drami yasandi. Bütün yürekleri daglayan görüntüler o çocuklarin cansiz sahildeki bedenleri çesitli medyada paylasildiktan sonra, insan cani bu kadar mi? Ucuz dedirtti.

 BODRUM’DA SAHILE VURAN INSANLIK 

2 Eylül Çarsamba günü Bodrum’da bir insanlik drami yasandi. Bütün yürekleri daglayan görüntüler o çocuklarin cansiz sahildeki bedenleri çesitli medyada paylasildiktan sonra, insan cani bu kadar mi? Ucuz dedirtti.  

Özellikle Arap Bahari ile istikrarsizlasan Asya ve Afrika ülkelerinden insanlar Avrupa ülkelerine daha iyi bir yasam sürmek için Akdeniz üzerinden, lastik botlarla, küçük teknelerle korumasiz, can yeleksiz bir sekilde denize açiliyor umuda yolculuga basliyor. Kimisi emeline ulasiyor, Avrupa’ya geçiyor kimisi de Akdeniz’de bogularak feci sekilde can veriyor.  

Türkiye, Suriye’deki iç savastan kaçan 2 milyonun üzerindeki mülteciyi kabul etmis durumda artik Türkiye ekonomisi daha fazlasini kaldiracak durumda degil. Türkiye’de umutlari tükenen mülteciler yüksek miktarda para vererek aldiklari botlar veya insan tacirlerine ödedikleri paralarla onlarin tekneleriyle özellikle Yunan adalarina geçerek oradan Avrupa’ya gitmek istiyorlar. Ancak bir kismi basarisiz oluyor denizde boguluyor. Biz kismi da Sahil Güvenlik tarafindan yakalaniyor. Yunanistan’a geçebilenler Yunanistan’daki ekonomik kriz sebebiyle gerekli insani yardimi alamiyorlar. 

Avrupa ülkeleri göçmenleri kabul etmekte isteksiz davraniyorlar. Yillarca Asya ve Afrika ülkelerini sömürge sistemi ile yönetim insanlari açliga mahkûm edenler kendileridir. Daha sonra sözde onlara bagimsizlik verdik diye, baslarina kendi kuklalarini birakarak bu ülkelerden ayrildilar. . Ya da bu ülkeleri bir birleriyle savastirdilarBu kuklalar yönetimi altindaki insanlara zalimce davrandilar. Bu zulümden kaçan göçmenlerin yasadiklari drama dönüstü. 

2012 yilindan itibaren Suriye’de devam eden iç savas mültecilerin armasina sebep oldu. Dünyanin sözü geçen büyük ülkeleri; Suriye’deki bu sorunun çözümünde kendi çikarlarini gözetmeye devam ettikçe bu insanlarin ülkelerin baska ülkelere göçü devam edecektir. 

Sözde insan haklari savunucusu, demokrasiden ve medeniyetten bahseden Batililar, ölen Müslüman birisi olunca kilini bile kipirdatmiyor. Bazi Avrupa ülkeleri göçmen eger Hristiyan’im derse kabul edecegini bildiriyor. Hani siz laiktiniz bütün inançlara saygiliydiniz. Batililar üç maymunu oynamaya devam ediyorlar. 

Bodrum’da ölen çocuk; bir Fransiz, bir Ingiliz, bir Alman veya Amerikali olsaydi bütün dünya ayaga kalkar tüm televizyonlar canli yayindan verirdi. Kiyiya vuran balinalar, sahilde ölen kaplumbagalar için tüm fedakârligi gösteren dünya kamuoyu; bu insanlar için neden bir çare düsünmez bilinmez. Belki de bilinir? Çünkü onlar Müslüman’dir. Onlarin gözünde hayvanlar kadar degeri yoktur. Zaten onlar fitne 

Ben bu haberi gördükten sonra içim sizliyor insanligimdan utaniyorum. Bu insanlarin bu hale gelmesine sebep olanlarin hiç mi? Vicdani sizlamiyor. Bence dünyada insanlik bitmistir. Tamamen kapitalist düzenin, emperyalizmin hâkimi altina giren insanlar utanin ne hale geldiginizden. Siz insanlar evlerinizde rahat ve huzur içinde yasarken, bu insanlar sizin gibi insanca yasamak için ölüme gidiyorlar unutmayin!  

Ey Müslüman uyuma artik uyan bu uykudan… 

Adaletin, barisin ve insan gibi yasanacak bir dünyanin olmasi dilegiyle 

Hüseyin Karaaslan 

04.09.2015



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı