Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bogaziçi eylemine sert müdahale: Polis yerlerde sürükleyerek gözaltina aldi

Bogaziçi eylemine sert müdahale: Polis yerlerde sürükleyerek gözaltina aldi

Bogaziçi Üniversitesi eylemlerine katildiklari için tutuklu yargilanan arkadaslarina destek için Kadiköy’de eylem yapmak isteyen ögrenciler, polisin sert müdahalesiyle karsilasti. Polis, 30’dan fazla ögrenciyi yerlerde sürükleyerek ve tartaklayarak gözalt

AKP’li Prof. Dr. Melih Bulu’nun Bogaziçi Üniversitesi rektörlügüne atanmasinin ardindan baslayan protestolar bugün de Kadiköy'de devam etti. 

Bogaziçi Dayanismasi, eylemlere katildiklari için tutuklan Anil Akyüz ve Silan Delibalta’nin yargilandigi dava öncesi Kadiköy Rihtim’da toplama çagrisi yapti. Twitter hesabindan yapilan çagrida, “Özgürlügümüzü, arkadaslarimizi, kampüslerimizi geri almak için!” ifadelerine yer verildi. 

Eyleme saatler kala Iskele Meydani’nda düzenlenmesi planlanan gösteri ‘salgin’ gerekçesiyle Kadiköy Kaymakamligi tarafindan yasaklandi. Kaymakamliktan yapilan açiklamada, Istanbul’un “Çok yüksek risk grubunda yer alan iller” arasinda yer aldigi hatirlatilarak, “Kaymakamligimizca idaremizde bulunan tüm açik alanlarda toplanti ve gösteri yürüyüsü yasaklanmistir” denildi. 

POLIS SERT MÜDAHALEDE BULUNDU

Eylem öncesi Iskele Meydani ve Kadiköy’ün ara sokaklari polis tarafindan ablukaya alindi. Rexx Sinemasi önünde bir araya gelen ve Rihtim’a yürümek isteyen ögrenciler polisin sert müdahalesiyle karsilasti. "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganlari atan ögrenciler yürümek isteyince polis biber gazi ve plastik mermi ile sert müdahalede bulundu.

Çok sayida ögrenci yerlerde sürüklenerek, ters kelepçe ile gözaltina alindi. Ögrencilerin gözalti aracinda da polis tarafindan darp edildigi görüldü. Bu sirada bir yurttas “Bir kisiye on kisi saldiriyorsunuz, yazik günah!” diyerek polislere tepki gösterdi. Bu arada görüntü almaya çalisan gazetecilerle polisler arasinda  da tartismalar yasandi. Görüntü almak isteyen basin mensuplari polis tarafindan itilerek uzaklastirilmaya çalisildi.

Kaynak Cumhuriyet-Fotograf: Kurtulus Ari



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı