Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

'Boji' kumpasiyla ilgili AKP'den ilk açiklama

'Boji' kumpasiyla ilgili AKP'den ilk açiklama

Istanbul'da toplu tasima araçlarinda gezen Boji'ye kurulan kumpasla ilgili AKP'den ilk açiklama, partinin IBB Meclisi'ndeki grup baskanvekili Tevfik Göksu'dan geldi. Göksu, "Ben böyle bir saçmaliga cevap vermeyi bile kendime

Türkiye, iki gündür Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin (IBB) baktigi Boji'ye kurulan kumpasi konusuyor. Kurulan bu kumpasla ilgili AKP'den ilk açiklama, partisinin IBB Meclisi'ndeki grup baskanvekili Tevfik Göksu'dan geldi.

Sosyal medyada bir kisinin yaptigi “IBB’nin kadrolu köpegi BOJI tramvaya pisledi” paylasimiyla baslayan tartisma, IBB Sözcüsü Murat Ongun'un bir kisinin tramvayda Boji'ye kumpas kurarken videosunu paylasmasiyla boyutlandi. 

Boji'ye kurulan kumpasin ardindan, gözler AKP'ye çevrildi. Bazi haberlerde, kumpasi kuranin IBB AKP Grup Baskanvekili ve Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu oldugu ileri sürüldü. 

"DIYECEK SÖZ BULAMIYORUM, DELI SAÇMASI"

Göksu, konuyla ilgili Habertürk gazetesi yazari Nagehan Alçi'ya konustu. Kendisine yönelik ithama diyecek söz bulamadigini, bunun deli saçmasi oldugunu söyleyen Göksu, "Ben böyle bir saçmaliga cevap vermeyi bile kendime hakaret kabul ederim. Yorum yapmaya bile gerek yok" dedi.

ONGUN'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan IBB Sözcüsü Murat Ongun, Boji'nin son durumuyla ilgili Alçi'nin sorularini yanitladi. Boji hadisesinin siyasi bir motivasyonla iktidar tarafindan yapildigina inandigini belirten Ongun, haberi paylasanlarin AKP'li hesaplar tarafindan takip edildigini söyledi.

"BOJI'YI GENIS ARAZISI OLAN BIR AILENIN SAHIPLENMESINI ISTIYORUZ"

Boji'nin genis bir alana ihtiyaci oldugunu söyleyen Ongun, sokaklarda kalmasindan endise ettigini belirterek, “Bunca spekülasyondan sonra basina bir sey gelmesinden korkuyoruz. O nedenle Boji'yi genis arazisi olan hali vakti yerinde bir eve vermek istiyoruz” dedi.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli