Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

BOKO HARAM

BOKO HARAM

Nijerya`nin Jos eyaleti Baspiskoposu Ignatius Kaigamada uluslar arasi topluma ve yetkililere çagrida bulunarak Fransa`nin yaninda yer alan kamuoyundan Boko Harama karsi da destek istedi.

BOKO HARAM

Nijerya’nin Jos eyaleti Baspiskoposu Ignatius Kaigamada uluslar arasi topluma ve yetkililere çagrida bulunarak Fransa’nin yaninda yer alan kamuoyundan Boko Harama karsi da destek istedi.

Hobba…

Nijerya lideri Goodluck Jonathan’in Paris saldirisini kiniyor, üzülüyor kendi ülkesinde yani Nijerya’daki katliam ve katliamlara sessiz kaliyor –yuh be yuh – kendi ülkesi tarafindan elestiriliyor -az be az –

Nijerya’da 2000 kisinin ölmesinin normal oldugunu söyleyenler hatta medyada duyurulmasina da ne gerek vardi diyenler hatta kinayanlar Fransa için ayaga kalkiyorlar.

Nijerya’da Allison isimli bir yazar ‘Katliam, katliamdir. 21. yüzyilda Afrikalilar bir katliamla karsi karsiya. Hem de yillardan beri kanlar oluk oluk akiyor ve Avrupa buna sadece bakiyor. Ne demeli bilemiyorum ancak batililarin hayati hayatta, Afrikalilarin hayatlari baska bir sey mi?  Veya biri digerinden daha mi degerli.

Ayni gözle iki bakis. Farki yani Avrupaliyi gören göz Afrikaliyi göremiyor yuh olsun.

BBC’ ye göre Boko Haram geçtigimiz hafta Nijerya‘nin kuzeyinde veya kuzey dogusunda Borno’da Baga’da yeni katliamlar baslatmis ve oradaki teröristler insanlari gelisi güzel öldürüyorlar. Çoluk çocuk yasli genç kadin erkek demeden katletmenin Islam’da hiçbir yeri olmadigi gibi bu en uygun tabirle alçakliktir, hainliktir, dinsizliktir.

Sen bu katliamlari kim için ve ne adina yapiyorsun. Eger Müslüman’san Islam senin bu yaptigina kesinlikle müsaade etmez anla ey aptal anla. Islam kan dökmeye izin vermez. Çoluk çocuga eziyet etmeye müsaade etmez. Siz bunlari yapanlar ne kadar alçaksiniz. Size inen Islam baska bir Islam mi? Sizin anladiginizi biz niçin anlayamiyoruz. Suçsuz yere kan dökmenin helal oldugu nerde yaziyor. Bireysel istah ve çikarlariniz için Islam’i kullanmaktan vazgeçin.

Simdi bunlarin Isid’le bir bagi var mi? diye düsünmeden edemiyorum. Bunlar yoksa Isid’e biat mi ettiler bir bakalim;

2010 yilinda Magrip El kaide’si tarafindan desteklenen Boko Haram militanlari çesitli yerlerde egitim görmüs olabilirler ve öyledir. Boko Haram bu durumda dünyanin birçok uluslar arasi kuruluslarindan destek aliyor.

Son olarak 2014 yilinin temmuz ayi… Isid ile dirsek temaslarinin oldugunu söylediler ve onlara biat ettiklerini duyurdular. Isid’i desteklediklerini dile getirdiler. Yakin geçmis zamanda 300 kiz çocugu kaçirdiklarini hepimiz biliyoruz. Bu kiz çocuklarinin yaklasik 200’ü kayip.

Simdi bu çocuklarin da anneleri babalari yok mu?  Bu nasil bir zulümdür. Kizlar okumasin da ne olsun hizmetçi mi olsun meta mali olsun alinsin satilsin - yuh size be –yuh size be…

Islam kadinin degerini verirken cahiliyeden çikariyor, lakin siz tekrar cahiliyeye döndürüyorsunuz.

Yaziklar olsun… Insan bu kadar ucuz olmamali…

Abdulkadir AKYOL

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı