Bölükbasi Demokrasi Mücadelesine Devam Ediyor!

Bölükbasi Demokrasi Mücadelesine Devam Ediyor!

2. Seçim Bölgesinin tek bagimsiz Milletvekili adayi Ayhan Bölükbasi YSK`dan aldigi cevap karsiliginda Kaldi ki bu yanlis sahsima degil? Türk demokrasisine? yapilmistir. Hesabini sormak da hakkimdir.?ardindan ?Bu anti demokrat uygulamayi Tüm seven gönül do

Bölükbasi Demokrasi Mücadelesine Devam Ediyor!

2. Seçim Bölgesinin tek bagimsiz Milletvekili adayi Ayhan Bölükbasi YSK’dan aldigi cevap karsiliginda Kaldi ki bu yanlis sahsima degil” Türk demokrasisine” yapilmistir. Hesabini sormak da hakkimdir.”ardindan “Bu anti demokrat uygulamayi Tüm seven gönül dostlarimizin ve kamuoyunun takdirlerine birakiyorum” dedi.

1 Kasim 2015 Istanbul 2. Seçim Bölgesinin tek bagimsiz Milletvekili adayi Ayhan Bölükbasi, seçimlerde 40755 oy hangi ilçede, hangi sandikta, kimlerin itiraziyla, kimin oylari, hangi siyasi parti veya partilere kaydirildi sorusunu sormaya devam ediyor.

Bölükbasi, bu onurlu hukuk mücadelesini demokrasi adina, siyasi erdemlik adina ve her seyden önemlisi ülkenin gelecegi adina verdigini söyleyerek siyasi partilerin il ve ilçe baskanlarinin bu konuda duyarsiz kalmasina tepki koyan açiklamalarda bulundu. 

“her siyasi partinin, ülkemizin yarinlari adina hesap sormasini bekliyorum”

Bölükbasi, “ (YSK) Yüksek seçim kuruluna itirazimiza, nihayet cevap geldi; ... 40755 oy hangi ilçede, hangi sandikta, kimlerin itiraziyla, kimin oylari, hangi siyasi parti veya partilere kaydirildi cevabini beklemekteyken, maalesef hangi demokraside, hangi hukuk devletinde seçimlerden sorumlu en üst organ olan " (YSK)`dir yüksek seçim kurulu" 40755 oyun baska partiye veya partilere kaydirildigini kabul ediyor, ancak akibetine cevap vermeme hakkina sahibiz diyebiliyor..!!! bu anti demokrat uygulamayi Tüm seven gönül dostlarimizin ve kamuoyunun takdirlerine arz olunur. Ülkemiz demokrasisi adina hukuki mücadelemiz devam edecektir. YSK’nin internet sitesi girmeyi basarabilirseniz, imkansiza yakin zordur, sadece sonuç göstermektedir, itiraz üzerine degisiklikleri görmek asla mümkün degildir..!!! Ülkemizde her siyasi partinin ve halkimizin bu mücadeleye omuz vermesini ve YSK’ya demokrasimiz adina, ülkemizin yarinlari adina hesap sormasini bekliyorum.

“40755 oyun hesabini veremiyorsaniz, demokrasiden söz edemezsiniz”

Konusmasina bir örnek vererek sürdüren Bölükbasi “Denizyildizlari sahile vurmus, herkes bir denizyildizini denize atarsa, birçok denizyildizinin hayatlarini kurtarir ve degistirir. Bu mesele yalnizca benim meselem degildir. Bu sorun tüm ülkemin sorunudur, demokrasinin, hukukun sorunudur. Her seyden önce siyasi partilerin, insanligin ve demokrasinin var olus veya yok sayilmasinin meselesidir. “Ben sunu söylüyorum “40755 oy hangi ilçede kim tarafindan ve hangi sandiklarda itiraz etildi ki bu oylar yer degistirdi. Bu soruyu sormak benim kadar her ülkesini seven insanimizin hakkidir. 2. bölgeden bagimsiz aday oldum ve seçimlere katilmak için, benden talep edilen parayi yatirdim. Ben tüm bu yasanan gelismeleri kamuoyu ile paylastim. Almam gereken oy veya bekledigim oy bu olmadigini düsünerek çikan bu sonucu sorgulamam lazimdi. Oylarin degistigini ve baska partilere kaydirildigina dair bilgiler geldi bana. Bende demokratik olan hakkimi kullanmak üzere YSK’ya resmi yollardan itiraz basvurumu yaptim.

“kim itiraz etti, hangi ilçede, hangi sandikta kimler itiraz etti, tüm bu sorulara cevap almak ve bu sorulari sormak her vatandasin hakkidir”

YSK uzun bir süre cevap bekleyen Bölükbasi ”Uzun ve can sikici bir süreç yasadim. Öyle anlar oldu ki YSK’nin kapilarinda saatlerce bekledim ve konulan engellere ragmen bir demokrasi mücadelesi baslattim. Bu mücadelemin sonucunda YSK kendi verdikleri islak imzali belgede diyor ki 40755 oy itiraz üzerine degismistir. O zaman bende soruyorum itiraz üzerine oylar degismisse kim itiraz etti, hangi ilçede, hangi sandikta kimler itiraz etti, tüm bu sorulara cevap almak ve bu sorulari sormak her vatandasin ve siyasi partilinin gerçekleri ögrenme hakkidir. Biz bu itirazimizi YSK’ya yaptik, verdikleri cevap “ itirazinizi kabul ettik, ancak YSK olarak 40755 oyun akibetine cevap vermeme hakkina sahibiz” oldu.

 “ülkede demokrasi varsa, hukuk varsa itirazimiza YSK‘nin net bir sekilde cevap verme mecburiyeti vardir”

Bakin arkadaslar, tüm siyasi partiler YSK’ya listelerini verirler ve bir kurus yatirmazlar, ama bagimsiz adaysaniz paranizi yatirmalisiniz, yoksa aday olamazsiniz. Bende parami yatirdim ve makbuzumu alarak adaylik basvurumu yaptim. Tüm konulan kurallari harfiyen yerine getiren birisi olarak yapilan bir yanlis varsa üstüne gitmek insanlik görevimdir. Kaldi ki bu yanlis sahsima degil” Türk demokrasisine” yapilmistir hesabini sormak da hakkimdir. Sayet bu ülkede demokrasi varsa, hukuk varsa itirazimiza YSK‘nin net bir sekilde cevap verme mecburiyeti vardir” dedi.

Iste itiraz edilerek geçerli sayilan oylar

Ayhan Bölükbasi`nin YSK. verdigi dilekçe

YSK.GELEN CEVAP