Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Boston Maratonu`nda dehset: ABD çifte patlamayla sarsildi

Boston Maratonu`nda dehset: ABD çifte patlamayla sarsildi

ABD`nin Boston kentinde düzenlenen Uluslararasi Boston Maratonu`nda bitis çizgisine yakin bir yerde meydana gelen iki patlamada 3 kisi öldü 140`tan fazla kisi de yaralandi.

ABD `nin "en eski ve en prestijli maratonu" diye nitelenen Boston Maratonu sirasinda, birkaç saniye arayla meydana gelen 2 kuvvetli patlamada ilk belirlemelere göre 3 kisi öldü, en az 140 kisi de yaralandi.

Boston polisi, Boston Maratonu`nun bitis çizgisi yakinlarinda art arda meydana gelen 2 patlamanin yaklasik 15 saniye arayla meydana geldigini açikladi.

Patlamalarin, maratonda dereceye girenlerin bitis çizgisini geçmesinden yaklasik 3 saat sonra meydana geldigi belirtildi.

KÜTÜPHANEDE DE PATLAMA OLDU
Maraton sirasinda meydana gelen patlamalarin ardindan, JFK Kütüphanesi`nde de patlama oldugu bildirildi. Boston polisi, vatandaslari kapali alanlardaki kalabalik yerlerde durmamalari konusunda uyardi.

Patlamanin ardindan, JFK Kütüphanesi`nde de yangin çikti.

Yangin, çevrede panige neden olurken patlama sonrasi polis, güvenlik önemlerini arttirarak kent genelinde cep telefonu iletisimini kesti.

2 PATLAYICI DAHA BULUNDU
Amerikali istihbarat yetkilileri, Boston`da 2 büyük patlamanin meydana geldigi maraton alaninda 2 patlayicinin daha bulundugunu bildirdi.

Yetkililer, patlayicilarin etkisiz hale getirilmesine çalisildigini kaydetti.

Öte yandan, olay yerindeki görgü taniklari, bazi yaralilarin durumunun ciddi oldugunu söyledi.

OBAMA, IÇ GÜVENLIK VE FBI TARAFINDAN BILGILENDIRILDI
ABD Baskani Barack Obama `nin, Boston`daki patlamalarla ilgili Iç Güvenlik Bakani Janet Napolitano ve FBI Direktörü Robert Mueller tarafindan bilgilendirildigi bildirildi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi, Boston kentindeki maraton sirasinda ve JFK Kütüphanesi`nde meydana gelen patlamalarla ilgili bilgi verdi.

Yetkili, yerel saatle ögleden sonra Iç Güvenlik Bakani Napolitano ve FBI Direktörü Mueller`in, Obama`yi federal ve yerel yetkililerin koordinasyonu da dahil olmak üzere olaya verilen yanit ve devam eden incelemelerle ilgili bilgilendirdigini kaydetti.

Bu arada, ABD Gizli Servisi`nin Beyaz Saray çevresinde güvenligi artirdigi bildirildi. (ajanslar)



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false