Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

Boztepe ?Belediye Baskani Halki Yaniltiyor?

Boztepe ?Belediye Baskani Halki Yaniltiyor?

Türkiye Degisim Harekati TDH Esenler Ilçe Baskani Cengiz Boztepe Esenler Belediye Baskaninin 4 yilda 400 proje hakkinda Esenler halkina yaniltici bilgiler açikliyor.

Özay Sali/Gazete Esenler

Boztepe “Belediye Baskani Halki Yaniltiyor”

Türkiye Degisim Harekati TDH Esenler Ilçe Baskani Cengiz Boztepe Esenler Belediye Baskaninin 4 yilda 400 proje hakkinda Esenler halkina yaniltici bilgiler açikliyor.

 

4 yilda 400 proje ve 1 milyar TL (1 katrilyon) yatirim ve hizmet yaptigini açiklayan Esenler belediye baskani her halde belediyenin 4 yillik bütçesini birlestirerek Esenler halkina yaniltici bilgiler açikliyor ifadesinde bulunan Boztepe devaminda “ kaldi ki Esenlerin büyüksehirden aldigi yatirimi Esenler için bir ayricalikmis gibi gösteriyor belediye baskani. Diger ilçelerden örnek vermek gerekirse Bayrampasa,Beykoz, Ümraniye Bagcilar gibi ilçeleri iyi incelemek lazim ne kadar büyüksehir destegi almis neler yapilmis bakmak lazim daha sonra Esenlere neler yapildigi veya yapilmadigi çok net anlasilabilir

 

Maalesef Esenlerin makûs talihi Esenlerde yasamadan esenleri yöneten kisilerden olmasi diyen Boztepe “dolayi esenlerin çehresi ve kaderi suni çalismalarla esenlerin gelecegini düsünmeden yapilan anlik ve kalici olmayan projelerle âdete yapboz zihniyeti ile devam etmekte oldugunu görüyoruz 20 yil önce ilçe olan esenler hala tretuvar (kaldirim) yapmakla mesgul.

Konusmasina devamla Boztepe “Kentsel dönüsüm projeleri basli basina sikintili bir hal aldi insanlarin artik belediye baskanina beddua ettiklerini gördük esenler yasayan insanlarin mali durumu büyük ölçüde belli Anadolu insani birçogu isçi ve isçi emeklisi yasamlarin büyük bir kismini bir ev sahibi olmak için mücadele etmis ve bir ev sahibi olmus insanlar, kapilarini çalip biz sizin evini yenilmek istiyoruz dediginizde tüccar zihniyeti ile borçlandirmalarla faizsiz destek kredileri saglayarak evlerini elinden alip insanlari borçlandirdilar. Belediye baskani kentsel dönüsümü diledigi gibi sürdürmeye devam ederse halkin çikarlarini korumazsa 10 ay sonra yaptigi proje denilen islerin karsiligini halkimizdan alacaktir.

 

Boztepe konusmasinin sonunda 400 proje için birkaç örnek verdi. Boztepe”  578 milyara Var olan bir çesmeyi onarim yaptirdilar. 

1,350 00 bir trilyon üç yüz elli milyar Prestij yol için sadece Namik kemal caddesine ödediler.

 

6.800.000 alti trilyon sekiz yüz milyar ödeyip 147 adet araç kiralamak, Kastamonu’ya kafeterya, Giresun’a hamam yapilirken

Ortopedik engellilerin düzenledigi moral gecesi için Esenler halki,Esenlerde yasayan engellilere maddi destek saglayarak, Esenler belediyesi kendi mülkü olan esenler kültür merkezine 8,000 TL kira öderse,

Zihinsel Engellilerin 1500 Tl. Yardim talebini meclis bütçe yok diyerek red ederse

Evet, bunlarinda adi mutlaka projedir

Sonuç olarak baktigimizda bugün itibari ile belediyemizin 73. trilyon borcu oldugunu görüyoruz ve Âsik Veysellin bir sözü var. Görmedim böyle bir plan, kapi kilitli, cüzdan cepte, para yok”

Düzeltme; Gazetemizde Boztepe Belediye Baskani Yaniltiyor baslikli haberde; "Ortopedik engelliler 578 milyara var olan çesmeyi onarim yaptilar" ifadesinde Ortopedik engelliler  ibaresi sehven yer almistir ve "Engellilere 20 tl bilet satarak" ibaresinin yerine "Esenler halki,Esenlerde yasayan engellilere maddi destek saglayarak" olarak düzeltilmistir ,okuyucularimizdan olusan teknik hatadan dolayi özür diler komuoyu bilgisine sunariz.



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı