Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Bu aslinda birlikte yasamanin senligidir?

Bu aslinda birlikte yasamanin senligidir?

Trabzon`un düsman isgalinden kurtulusunun 94`üncü yildönümü dolayisiyla Esenlere gelen ve düzenlenen etkinlikte konusma yapan CHP Grup Baskan Vekili Akif Hamzaçebi Atatürk`ün baslattigi Kurtulus Mücadelesini Trabzonlularin yani sira diger Anadolu halklar

Hasan gürsoy/gazete esenler

Hamzaçebi ”Bu aslinda birlikte yasamanin senligidir”

Trabzon’un düsman isgalinden kurtulusunun 94’üncü yildönümü dolayisiyla Esenlere gelen ve düzenlenen etkinlikte konusma yapan CHP Grup Baskan Vekili Akif Hamzaçebi  Atatürk’ün baslattigi Kurtulus Mücadelesini Trabzonlularin yani sira diger Anadolu halklariyla birlikte verdi. Bu aslinda birlikte yasamanin senligidir diyerek birlikte kardesçe yasamanin mesajini verdi.

1916’daki Rus Isgaline karsi Kurtulus mücadelesini zaten baslatmislardi

CHP Grup Baskan Vekili Akif Hamzaçebi “Trabzonlularla bir arada olmaktan son derece mutluyum.  Atatürk Kurtulus Savasini 1919 da Samsunda baslamadan önce Trabzonlular 1916’daki Rus Isgaline karsi Kurtulus mücadelesini zaten baslatmislardi. Trabzonlularin baslatmis oldugu bu mücadeleyi Antep’te Karayilan, Maras’ta Sütçü Imam, Izmir’de Hasan Tahsin ve daha sonra Kuvva-i Milliye oldu. Ardindan Anadolu halki Kurtulus Mücadelesi vererek bugün Atatürk üzerinde yasadigimiz mutluluk ve baris içerisinde yasadigimiz Türkiye Cumhuriyetini kurdu.

Hamzaçebi “Degerli Esenlerliler, degerli hemserilerim böylesi güzel bir tarihi ve geçmisi Esenlerde anmak mutluluk verici bu mücadeleyi bütün Anadolu insani verdi. Bugün Esenlerde yasayan Trabzon’lular, Esenlerde yasayan Sivas’lilar, Kastamonu’larla, Malatya’lilarla, Diyarbakir’lilarla ve Türkiye’nin diger bütün illerinden gelmis insanlarinda baris içinde mutluluk içinde yasiyorlar. Bu aslinda birlikte yasamanin senligidir. Trabzonlu bu ülkenin çimentosudur. Trabzonlu bu ülkede birlikte yasamanin sirrini yakalamis ve bu sirri yasamina uygulamistir” dedi. 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli