Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Bu Çöpleri Kimse Temizlemiyor mu?

Bu Çöpleri Kimse Temizlemiyor mu?

Geçtigimiz günaksam Esenler Nine Hatun Parki`nin önünden geçenler, adeta çöp dagina dönmüs tiklim tiklim çöp kutularini görünce sok oldu.

Serkan Basut/Gazete Esenler

Bu Çöpleri Kimse Temizlemiyor mu?

 

Geçtigimiz gün aksam Esenler Nine Hatun Parki`nin önünden geçenler, adeta çöp dagina dönmüs tiklim tiklim çöp kutularini görünce sok oldu. Gördükleri manzara karsisinda saskina dönen vatandaslar; "Bu çöpleri kimse toplamiyor mu? Halkin sagligini neden hiçe sayiyorlar? " diyerek yetkililere tepki gösterdi.

 

Esenler Nine Hatun Mahallesi, Kemal Hatipoglu Caddesi’nde, simdilerde kültür merkezi santiyesine dönüsen Nine Hatun Parki`nin hemen önündeki, biri yer altinda bulunan 4 çöp konteyniri, atilan çöpler yüzünden tiklim tiklim doldu. Belediye ekipleri, Cumartesi sabahi ve öglen saatlerinde çöp toplamaya gelmeyince, konteynirlar yetersiz kalmaya basladi. Aksam saatlerinde, konteynirlarda yer bulamayan vatandaslar, çöplerini kutularin çevresine dökülmeye baslayinca ortaya çirkin bir manzara çikti.

 

Belediye ekiplerinin gün boyu bölgeye ugramamasi yüzünden adeta dag gibi olan çöp yiginlari vatandaslari çileden çikardi. Caddenin islek bir cadde oldugunu ve çöplerin çevresinden gün boyu binlerce insanin geçtigini hatirlatan vatandaslar; "Bu çöp daglari çevresine mikrop saçiyor ve yanindan geçen herkes hastalik tehdidiyle karsi karsiya kaliyor. Burasi çoluk çocugun da kullandigi bir yol. En çok da onlarin sagligi tehdit altinda. Hangi devirde yasiyoruz? Burasi Istanbul`un göbegi. Kent içinde böyle çöp birikintileri olusmasi normal mi? Burasi ayrica Esenler`in en hareketli caddesi olan Davutpasa Caddesi`nin dibi. Ilçenin ticari faaliyetleri en çok bu caddenin etrafinda gerçeklesiyor. Belediyenin buralari her gün 3 defa kontrol etmesi ve çöpleri almasi gerekir ama burasi adeta geri kalmis ülkelerdeki manzaralara sahne oluyor. Bu resmen ihmalkârlik" diyerek, çöpleri toplamayan yetkililere tepki gösterdi.

 

Özellikle hafta sonlari benzer manzaralarin sik sik yasandigini ifade eden semt sakinleri, yetkililerden bölgeye daha fazla ilgi göstermelerini istedi. 

 

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli