Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

Bu direnisler isçilerin ayak sesleri

Bu direnisler isçilerin ayak sesleri

TÜRKIYE ISÇI SINIFINDAN BASPINAR ISÇILERINE DESTEK YAGIYOR

Direnisteki Billur Tuz, Teksim ve DHL isçileri, Kayseri OSB, Tuzla Tersaneleri, Balgat tekstil isçileri, Lüleburgaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi isçileri, Esenyurt`tan Isçi Sendika Dayanisma Merkezi araciligiyla 18 fabrika ve is yerinden isçiler, SES Aksaray Subesi, Haber-Is Istanbul 1 No`lu Sube...

Antep`te Baspinar isçilerinin yaktigi kivilcima Türkiye`nin her yerinden isçiler destek veriyor. Gazetemize mektup gönderen isçiler "Antep isçisi yürünecek yolu gösterdi" diyor ve ekliyor: "Bu direnisler daha büyük direnisleri yaratacak isçi sinifinin ayak sesleridir."


BILLUR TUZ ISÇILERI DIRENISI SELAMLIYOR

Halil Bandirma / Berivan Aslan

226 gündür direniste olan Billur Tuz isçileri, insanca yasanacak çalisma kosullari isteyen Antepli isçi arkadaslarina gazetemiz araciligiyla dayanisma selami gönderdi.

Çigli Organize Sanayi Bölgesi’nde sendikaya üye olduklari için isten atilan ve fabrika önünde çadir kurarak 226 gündür direnen Billur Tuz isçileri, insanca yasanabilir bir ücret için direnise geçen Antep’teki Baspinar Organize isçilerine dayanisma duygularini gönderdi.

Antep isçisini, 1996 yilinda gerçeklesen Ünaldi direnisini anlatan “Direnisi Nasil Dokuduk?”  kitabindan ve Baspinar direnisiyle de Evrensel ve Hayat tv’den taniyan Tek Gida-Is Sendikasina üye Billur Tuz direnisçileri, “Yolunuz açik olsun! Baspinar ve Çigli Organize isçilerinin ayak sesleri geliyor. Bu daha baslangiç” dedi. Billur Tuz direnisçileri, Baspinar direnisinin kendilerine güç verdigini de ifade etti.

‘ISÇILERE SENDIKA LAZIM’

Direnisçi isçilerden Zakim Bulut, Baspinar isçilerinin Ünaldi dokuma isçilerinin etkisiyle daha da bilinçli oldugunu gördügünü ifade ederek, “Ancak isçilerin yanina bir güç lazim, sendika lazim” dedi. Bulut, “Sendikayla hareket ederlerse daha da güçlü olurlar. Sendikalarin hepsi iyi mi? Iyisi de var kötüsü de. Ancak bir sekilde iyisini bulmalilar” diye konustu. Billur Tuz direnisini de anlatan Bulut, “Bizim direnisimiz uzun sürdü. Kalabalik degiliz, ama direniyoruz. Oradaki isçi arkadaslarimizi takip ediyoruz. Eminim ki, onlar da bizim direnisimizi biliyor. Umarim tüm istediklerini alirlar. Bu devirde 700 lira maas için, 12-16 saat çalismak ve o parayla geçinmek çok zor. Mesai yok, yemek yok, hiçbir sey yok. Açlik sinirinin altinda olan bir maasla, bir aileyi geçindirmek çok zor. Imkâni yok. Bu direnisler her seyin daha basi, isçilerin yükselecek ayak sesleridir.  Bu ülkeyi ayakta tutan isçilerdir. Kazanacak olan yine bizleriz” diye konustu.
Bir baska direnisçi isçi Aykut Hizli ise, “Direndikleri zaman kazanacaklarina eminim. Biz de direniyoruz. Sonunda biz de kazanacagiz. Tüm Billur Tuz direnisi olarak oradaki arkadaslarimizi selamliyoruz. Yollari açik olsun” dedi.

DIRENDIKLERI ZAMAN KAZANIRLAR

Eray Aykut ise “Sendikaya birakilmamali her sey. Çünkü asil sendika isçilerdir, bizleriz. Bizim taleplerimiz olmali. Oradaki diger örgütsüz isçi arkadaslar da onlari izliyorlardir, takip ediyorlardir. Onlari da düsünerek hareket etmeleri lazim. Direndikleri sürece kazanacaklar” diye konustu.

Serkan Kanlica ise duygularani söyle paylasti, “Yalnizca ücret talebi olmamali. 800 lira alirken bin lira almak kazanim gibi görünebilir. Ama bu kesinlikle kalici degildir. Biraz böyle devam eder üç bes sene sonra yine ayni sey baslar. Kalici örgütlülükler kurulmalidir. Direnise selamlarimi yolluyorum.” (Izmir/EVRENSEL)


TUZLA TERSANE ISÇILERI: ANTEPLI ISÇILER YÜRÜNECEK YOLU GÖSTERDI

Ali Dogan/ Ercüment Akdeniz

Tuzla tersanelerinde çalisan isçiler, Antep’teki tekstil isçilerinin kendi aralarinda birligi saglayarak önemli bir is yaptiklarini kaydetti. Antep’teki direnisi gazetemize degerlendiren tersane isçileri, bir organize sanayi bölgesinde örgütsüz isçilerin bile neler yapabilecegini ortaya çikarttiklarini, örgütsüz isçilerin yürümesi gereken yolu gösterdiklerini ifade ettiler.  

Tersane isçisi Salih Sarikaya, Türkiye’nin her yerinde Antep’te oldugu gibi isçilerin haklarinin gasp edildigini belirterek, “Bütün patronlar yasalari da yanlarina alarak haklarimizi ortadan kaldiriyorlar. Aslinda örgütlü olmadigimiz için de bunlara karsi ses çikartma sansimiz olmuyor. Gerçi örgütlü de olsak bu kez de sendikalar ile anlasiyorlar yine bizi hiçe sayiyorlar” dedi. “Simdi yapilmasi gereken Antep’teki isçilerin yaptigi gibidir” diyen Sarikaya, gücün isçilerin ellerinde oldugunu kaydetti.

BIRLIK OLUNCA NELER OLUYOR?

Antep’te yasanan gelismelerin birçok isyerinde olup bitenlerin sonunda böyle büyük isçi direnislerini ortaya çikartacagini gösterdigini belirten Mehmet Serçe, tersane isçileri olarak kendilerinin de kosullarini degistirmek için Antep’i örnek almalari gerektigini söyledi. “Bizler zaman zaman buralarda eylemler yaptik, haklarimizi kismen aldik ama ne zaman birligimiz dagildi binbir türlü bahane ile haklarimiz elimizden alindi. Örgütsüz havzalarda yapilmasi gerekeni gösterdiler” diyen Serçe, birliklerin dagilmamasi gerektigini kaydetti.

Semsi Duran ise “Antep isçisinin demek sabri tasti, baska da çikis yolu kalmadi ki kendi gücüne güvenip kapinin önüne çikti. Gazetede okudugumuz kadariyla patronlarin etegi tutusmus durumda. Bakin birlik olundugunda neler çikiyor ortaya. Aslinda biz isçilerin tek sorunu birlik olamayisimiz. Ben Evrensel’den okudum Adana’da da, Gerede’de de, tersanede de oluyor bunlar. Birligimizi saglayamadigimiz için eylemler dagiliyor. Burada da biz birbirimize güven vermedigimiz için sorununu getiremiyoruz. Sonun gelmesi için sonrasinda mutlaka birlik devam etmelidir” diye konustu.(Istanbul/EVRENSEL)


BALGAT TEKSTIL ISÇILERI: ANTEP`I ÖRNEK ALIYORUZ AMA...

Gizem Örnek

Antep’te tekstil isçilerinin direnislerini Ankara Balgat’ta çalisan tekstil isçileriyle konustuk.

Pek çok atölye, fabrika patronu yaz aylarinda is olmadigi gerekçesiyle isçileri borçlandirma yoluyla zorunlu ücretsiz izine gönderiyor. Balgat ücretsiz izine gönderilen isçiler nedeniyle bir hayli bostu. Biz de izinden dönen ya da henüz izne çikmayan isçilere hem Antep’teki direnisi hem de su siralar gündemde olan kidem tazminati ile ilgili yasayi sorduk.

‘ASGARI ÜCRETLE GEÇINMEK HAKSIZLIK’

Isçiler, Antep’te yasanan direnisi Emek Partisi’nin dagittigi bildirilerden ögrendiklerini söylediler. Antep’teki isçilerin 1000 TL net maas istemelerini “Zaten asgari ücretle çalismak haksizlik” diye degerlendiriyorlar. Bir isçi “Biz de asgari ücretle çalisiyoruz. Hiçbir isçi evini geçindiremiyor. Ama patronlar, milletvekilleri paraya para demiyor. Bizim halimizden de anlamiyorlar. Biz de 1000 TL alabilmek için türlü seyler yapmak zorunda kaliyoruz. Bu adaletsizlik degil mi?” diye soruyor.

‘YALNIZ BASINA NE YAPABILIRSIN KI?’

Baska bir isçi ise Antep’teki isçilere özendigini söylüyor.

Kendi çalistigi atölyede patronun bundan sonra isçileri cumartesi günleri mesai parasi ödemeden çalistirmak istedigini anlatan tekstil isçisi; “Ama bizde birlik yok.

Bazilari patronun dediklerini hemen kabul ediyor. Kabul etmeyen de yalniz kaliyor. Yalniz basina ne yapabilirsin ki? Bu da patronun isine geliyor tabii… Her istedigini yaptiriyor.”

Kidem tazminati ile ilgili konustugumuz isçiler durumu bildiklerini söylüyorlar. Bir isçi, “Ben 17 yildir burada çalisiyorum. Bunlar 22 yildir hep ayni seyi söylüyorlar. Ama kidem tazminatini kaldiramazlar. Ben inanmiyorum” diyor.

Özellikle genç isçiler ise “Zaten sigortamiz dogru düzgün yatmiyor. Yatsa da sürekli girdi çikti yapiyorlar onun için kidem tazminati falan vermiyorlar. Bizim için degisen bir sey yok.” diyor. Bir kadin isçi ise 1986’dan beri çalistigini ancak 2 bin gün priminin yattigini söylüyor. “Yasi doldurdum ama simdi primlerimi tamamlamaya çalisiyorum. Kidem tazminati da kalkacaksa vay halimize” diye tepki gösteren kadin isçi, “Kidem hakkimizi almamiz için dava açsak da 10 yil sürüyor” dedi.(Ankara/EVRENSEL)


KAYSERI’DEN BIRLESME ÇAGRISI

Bir haftayi askin süredir Antep’te tekstil isçilerinin insanca yasamak için baslattigi isbirakma eylemi sürüyor.

Bu eylem Antep’te oldugu kadar tüm ülkede mücadele içine girmis isçilerde bir umut ve heyecan kaynagi oluyor.

Kayseri’de bir mahalle otobüsünde evlerimize gidiyoruz.

Ayni otobüste eski CEHA isçisi Birlesik Metal-Is üyesi Hasan’la karsilasiyoruz. Zaten “lafi agzinda durmayan”, dobra ve heyecanli kardesimiz; “Antep’i duydunuz mu” diyor bize. Biz sasiriyoruz. Sen nereden duydun Hasan demeye kalmadan, “Hayat Tv izlemiyor musunuz” diyor.

Mücadelenin bir yerlerinde yer almis isçinin haber kaynagi olan televizyondan kendi mücadelelerine iliskin de dersler çikariyor isçiler. “Bizler de böyle yapmaliyiz kardesim” diyen mobilya isçisi Hasan gelecegimizin garantiye alinmasinin ancak bu yoldan yürüyerek olacagini söylüyor esiyle birlikte.
Kendisinin de televizyondan izledikten sonra arkadaslarina Antep’i anlattigini ve isçilerin sasirdigini aktariyor Hasan, “Biz de CEHA’da bir kivilcim çaktik, insallah basaririz” diyor.

FABRIKALARA EL ILANI

Ayrica Kayseri Organize’deki isçilere Antep direnisi ve Kayseri’de yapilmasi gerekenleri anlatmak üzere bir el ilani hazirlayip dagitan Emek Partisi (EMEP) üyeleri de çok olumlu tepkiler aldiklarini belirtti.
Tekstil ve metal isçilerine dagitimlarin yapildigini anlatan EMEP üyeleri, isçilerin önemli bir bölümünün Antep direnisinden haberdar olmadiklarini ama bazi mahallelerdeki dagitimlarda da haberdar olan isçilerin bulundugunu ve özellikle Hayat Tv’den izlediklerini gördüklerini anlatti.

Isçilerle görüsüp toplantilar yapmaya basladiklarini anlatan EMEP yönetimi, Kayseri kamuoyununun, mücadeleci sendikalarin ilgisini artirmak için de çabalarinin devam ettigini aktardi. (Kayseri/EVRENSEL)


LÜLEBURGAZLI ISÇILERDEN DESTEK

Antep’teki tekstil isçilerinin ücretlerinin yükseltilmesi talebiyle yaptiklari eyleme Lüleburgaz’daki tekstil ve diger is kollarinda çalisan isçilerden destek geldi. Orkum Tekstil’den bir isçi, isçilerin is birakma konusunda hakli oldugunu patronlarin haksizliklarina karsi Antep isçilerini desteklediklerini söyledi. Dentas Kagit Ambalaj fabrikasindan bir isçi, Antep’teki isçilerin mücadelesini ögrendiklerinde çok umutlandiklarini, direnislerin her yere yayilmasi gerektigini söyledi. Ego Elektrik fabrikasindan konustugumuz bir isçi ise devletin hep patronlarin yaninda oldugunu, isçileri düsünmedigini belirterek, Antep isçisinin bu mücadelesinin büyük bir basari oldugunu söyledi. Bilkont Tekstil’de çalisan bir isçi aldigi ücretin Antep’teki isçilerle ayni oldugunu, bu yüzden Antep isçilerinin mücadelesini anladigini kaydetti.(Lüleburgaz/EVRENSEL)


DEÜ HASTANESI ISÇILERI: YALNIZ DEGILSINIZ

Gaziantep Baspinar Organize Sanayi Bölgesinde 7 ayri fabrikada devam etmekte olan tekstil isçilerinin mücadelesini günü gününe takip ediyoruz. Düsük ücret ve güvencesiz çalismaya karsi, ikramiye haklari için grevdeler.

Isçi kardeslerimizin yasamis oldugu sorunlari biz de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi taseron isçileri olarak yasiyoruz. Olusturdugumuz isçi temsilciligi üzerinden basta isgüvencesi olmak üzere sendikal haklarimizi kazanmak için de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tamamen insani talepler içeren; insanca çalisma kosullari; ay sonunu nasil getirecegim kaygisi, saga sola borçlanma endisesi duyulmayacak bir ücret ve ikramiye haklarinin verilmesi talepleri; isçi kardeslerimizin kendi iradelerini ön plana koyarak tabanda olusturduklari komitelerin almis oldugu kararlardir.

Isçi sinifi üzerindeki ekonomik ve sosyal baski gün geçtikçe artmaktadir. AKP hükümetinin patronlarin daha fazla kâr saglamasi için biz isçilerin ceplerinden tesvik kredileri vermesi, kidem tazminatinin gasp edilmesi, esnek çalisma, kiralik isçilik, taseronlastirma ve is kazalari gibi saldirilar gün geçtikçe artmaktadir.

Antep’te daha önceki isçi direnisleri gibi sizin de isçi kardeslerimiz adina yapmis oldugunuz bu onurlu mücadele hükümetin politikalarina, sermayenin saldirilarina karsi en güzel cevaptir.

Burada ders çikarmasi gereken en önemli yapi da isçi sinifini örgütlemek ve mücadeleye katmakla görevli sendikalardir.

Bu direnis yilardir tabandaki isçi mücadelesini yok sayan sendikal bürokrasiye bir tokat niteligi de tasiyor. Biz DEÜ isçileri olarak isyerimizde çesitli dönemlerdeki sendikal örgütlenme çalismalarinda hep karsilastigimiz bir durumdur sendikal bürokrasi.

Gaziantep Baspinar Organize Sanayi bölgesindeki tekstil isçilerinin devam ettirdigi direnis biz isçilere de çikis yolunu tekrar göstermistir. Direniste olan isçi kardeslerimizin kimlik ve inanç farki gözetmeksizin kendi aralarinda olusturdugu tabandan mücadele hatti olan isyeri komiteleri, alinan kararlarin diger fabrikalarla birlestirilerek uygulanmasi, isçilerin kendi birligini güçlendiren en somut durumdur. Isyeri isyeri birlikteligi saglayan isçi kardeslerimiz diger fabrikalardaki komiteleri birlestirerek tek bir vücut haline gelmis oradaki patronlara, kolluk kuvvetlerine, sendikal bürokrasiye korku salmistir.

Biz DEÜ hastanesi isçileri olarak bütün isçi sinifini ilgilendiren hak gasplarina karsi mücadele eden Gaziantep Tekstil isçileri basta olmak üzere, Savranoglu, Billur Tuz, Hey Tekstil, Togo isçilerinin mücadelesini kendimize örnek aliyoruz. Sinif kardeslerimizin yakmis oldugu mücadele atesinin sicakligiyla, mücadelemizin basariya ulasmasi inanciyla tüm yüregimizle yalniz olmadiginizi bilmenizi istiyoruz.


ESENYURT`TA 18 FABRIKADAN ISÇILER: ISÇI SINIFI BIRLIK OLURSA GÜÇLÜ

Bizler Istanbul Kiraç, Esenyurt, Haramidere sanayi havzalarinda bulunan ve degisik is kollarinda çalisan isçileriz. Bugün Antep’te direnen tekstil isçileri kardeslerimizin mücadelesini selamliyoruz. Isverenlerin her is kolunda sendikali, ya da sendikasiz her isyerinde uygulamalari artik dayanilmaz boyutlara ulasmistir. Yogun ve ücretsiz mesailer, is güvenliginden yoksun ve her gün kaza ve ölümle burun buruna bir çalisma hayati sürdürmekteyiz. Bu tabloda yasalara uymayanlar kadar biz birlik olmayi ve yan yana durmayi basaramayan isçilerin de kabahati var. Birlik olursak güçüz ancak, birlik olmayi basaramadigimizda ise kölelik kosullarina boyun egmek zorunda kaliyoruz. Ne yazik ki bize yol göstermesi gereken sendikalarimizda bu anlamda üzerlerine düseni yapmamakta.
Oysa sendika isçinin birliginin adiysa eger bu mekanizmalar bizler tarafindan yönetilir olmali ve haklarimiz karsisinda birligimizin adi olmalidir. Bu anlamda sizlerin tutumu nasil bir yoldan yürümemiz gerektigini göstermektedir. Biz isçiler birlik olursak nasil güçlü olur, olmaz denenleri dahi nasil basaririz, hak nasil elde edilir sizler bir haftadir süren mücadelenizde gösterdiniz, gösteriyorsunuz. Sizlerin bu onurlu mücadelesini bu anlamda selamliyor ve hakli mücadelenizde yaninizda oldugumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Simdi bizim burada yaptigimiz ise sizin cesaretinizi arkadaslarimizla paylasmak oluyor. Sizlerin kazanacagina inaniyor ve mücadelenizde basarilar diliyoruz.

*Isçi Sendika Dayanisma Merkezi  (Arçelik, Mercedes, Yildiz Kapil, Makel, Korozo, DHL, Baydemirler,  Elciwaikki, Olgun Gida, Liman, Biçakcilar, Sunny, Perfetti, Pilsan, ABR Alimünyum,
UKINOX, Kalender Tekstil ve Insaat isçileri)


GÜN ANTEP ISÇILERINI SAHIPLENME GÜNÜDÜR

Tipki 1996’da ayaga kalkan Ünaldi Dokuma isçileri gibi bugün de Antep Baspinar Organize Sanayi isçileri ayaktalar. Insanca çalisma kosullari ve demokratik haklarini kazanmak  için  Antep Tekstil isçileri direnise baslamislardir.

Antep tekstil isçilerinin taleplerini ve direnislerini Türkiye isçi sinifina ve dünyaya en gerçek haliyle duyuran Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu’na isçi sinifi adina tesekkür ediyoruz.

Ne zaman isçiler “is, as, ekmek, özgürlük” talepleriyle ayaga kalksa, sermaye güçleri ve onlarin hükümetleri hemen kolluk güçlerini devreye sokar ve bu hakli talepleri bastirma yoluna giderler. Çünkü; sinif mücadelesi veren isçiler onlari rahatsiz eder. Antep isçileri bir yandan direnirken bir yandan da biz sendikalara da yol göstermektedir.

Devletin kamuda “ilave tediye” adi altinda isçilere verdigi ikramiyeleri isteyen Antep Tekstil isçilerine karsi 30’a yakin tekstil patronu ve valilik tek vücut olup birlestiler ve bunlarin kabul edilemez oldugunu söylediler. Simdi de sözbirligi edercesine isçilerin hak arayislarinin yani yaptiklarinin suç oldugunu belirtiyorlar. Asil suçu isleyenler isçi kardeslerimizin taleplerini görmezden gelenler ve haklarini ellerinden gasp etmeye çalisanlardir.

“Kidem tazminatlarinin kaldirilmasi, kiralik isçilik-uzaktan çalisma, geçici istihdam bürolari” gibi isçi sinifinin kazanilmis haklarinin kaybi anlamina gelen Toplu Is Iliskileri Yasasi ve Ulusal Istihdam Stratejisi Yasa Tasarilarinin da geri püskürtülebilmesi için direnen Antep Tekstil isçilerinin direnisi Türkiye isçi sinifi için bir yol gösterici olmalidir. Gün, Türk-Is ve bagli sendikalarin, diger konfederasyon ve demokratik kitle örgütlerinin Antep Tekstil isçilerini sahiplenme ve top yekun ayaga kalkma günüdür.

Biz Haber-Is Sendikasi Istanbul 1 No’lu sube yönetim kurulu olarak Antep isçilerinin hakli ve mesru eylemlerini destekliyor, üzerimize düsen her türlü sorumlulugumuzu yerine getirecegimizi belirtiyoruz.

*Haber-Is Istanbul 1 No’lu Sube Baskani Ahmet Karatay


DIRENIS ÇADIRINDAN ANTEP`E

Merhaba, bu mektubu Istanbul Merter’deki direnis çadirimizda yaziyorum. Teksim Trikodan sendikali olduklari için çikarilan 36 isçiden biriyim. Ise geri alinmak için 11 gündür direnisteyiz. Biz direnise baslamadan önce Antep’teki tekstil isçileri ücret artirimi için yaptiklari grev baslamisti. Talepleri sadece tekstil sektöründekilerin degil bütün isçilerin talepleridir. Aslinda istediklerimizden fazlasini bile hak ediyoruz. Bildigim kadariyla Antep’deki bazi fabrikalarda Hak-Is’e bagli Öziplik-Is Sendikasi faaliyette. Bu sendika oradaki gelismelerde de görüldügü gibi tamamen hükümet ve isveren yanlisi bir sendikadir. Zaten Antep’deki arkadaslar isverenlere oldugu kadar sendikaya karsi da bir mücadele veriyorlar. Bizim sendikamiz olan Teksif Sendikasi bizim yanimizda. Fakat önemli olan sendikal farkliliklar degil sinif bilincine sahip, birlik içindeki isçi sinifidir. Antep’de benim gördügüm, sinif bilinciyle isçiler örgütlenerek patronlarini dize getirmistir. 7 fabrikanin ortak yaptigi is birakma eylemi 30 kadar patronun toplanti yapmasina yetmistir. Isçilerin birlikte mücadele ederek kazanacaklarina inaniyorum. Antep’deki isçi kardeslerimi, yoldaslarimi hakli mücadelelerinde destekliyorum. Yasasin isçilerin birligi.

*Teksim direnisçilerinden Gökhan Gürlek


DHL ISÇILERI: BIRLIK OLMALIYIZ

Bizler anayasal hal olan sendikal hakkimizi kullandigimiz için isten atilan DHL isçileriyiz. 15 Hazirandan bu yana baslayan isten atmalar isyerimizde arkadaslarimizin üzerinde sendikadan istifa etme baskisi olarak devam ediyor.  Yogun mesailere kalarak, siparisleri yetistiren, gece gündüz demeden emek vererek çalisan didinen biz DHL isçileri dayanilmaz boyutlara ulasan agir çalisma kosullarinin düzeltilmesini istedigimizde ise isveren vekilleri karsimiza dikildiler. Birlik olmanin, bir arada olmanin önemini kavramis olan bizler haklarimizi güvence altina almak için sendikaya basvurduk. Bu girisimimiz pek hos karsilanmadi, sendika üyelikleri ile birlikte baskilar ve isten atmalar yasandi. Ama biz biliyoruz ki bu isin tek bir rakibi var ve oda bizleriz, emegi ile üreten ve anayasal hakki olan sendika hakkini isteyen bizler. Kaybedenler ise yasalara ve isçinin emegine saygi göstermey



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı