Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Bu fotograf 90`lardan degil, 2012`den

Bu fotograf 90`lardan degil, 2012`den

SAVAS KONSEPTI 1990`LI YILLARDAKI KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLERI GERI GETIRDI

Hükümetin Kürt sorununda 1990’li yillari hatirlatan bir süreci yeniden devreye sokmasinin ardindan, siddetlenen çatismalarla birlikte, 90’lari hatirlatan görüntüler de yeniden gündeme geldi. O yillarda sik sik ortaya çikan PKK’lilerin cenazelerine kötü muamele ve askerlerin ölü bedenlerle çektirdigi ‘hatira fotograflari’ yeniden gündemde. Askerler 14 Eylül’de Semdinli’de öldürülen PKK’lilerin cenazeleri önünde böyle poz verdi.  

Semdinli-Yüksekova arasinda bulunan Güzelkonak Karakolu’na yönelik düzenledikleri saldiri sonrasi yasamini yitiren PKK’lilerin karakol bahçesine serili cenazeleri önünde bir bölük askerin poz vererek çektirdigi fotograf kan dondurdu.

ÖLÜLERLE ‘HATIRA FOTOGRAFI’

Güzelkonak Karakolu’na yönelik PKK’lilerce 14 Eylül’de düzenlenen saldirida 8 PKK’li yasamini yitirmisti. Sosyal paylasim sitelerinde dolasan bir fotograf 1990’li yillarda yasanan görüntüleri akillara getirdi. Fotografta çatismada öldürülen ve daha sonra karakol bahçesine getirilen PKK’lilerin cenazelerini önlerine dizen askerler görülüyor. Fotografta komutanlarin da oldugu askerlerin silahlariyla poz verdigi görülüyor.

‘ÇOCUKLARA TESHIR ETTILER’ IDDIASI

Öte yandan askerlerin cenazeleri Güzelkonak Ilkögretim Okulu yaninda teshir ederek okuldaki çocuklara izlettikleri iddia ediliyor. (Hakkari/DIHA)



  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı