Bu Gece Kadir Gecesi...

Bu Gece Kadir Gecesi...

Rabbimizin Kur`an-i Kerim`de ?Bin aydan daha hayirli bir gece` diye övdügü rahmetin ve magfiretin mü`minlere bol bol ihsan edildigi bu gecede avuçlarimizi açarak insanligin kurtulusu, zulmün yeryüzünde yok olup barisin, huzurun, esenligin ve kardesligin t

Bu Gece Kadir Gecesi...

Rabbimizin Kur’an-i Kerim’de ‘Bin aydan daha hayirli bir gece’ diye övdügü rahmetin ve magfiretin mü’minlere bol bol ihsan edildigi bu gecede avuçlarimizi açarak insanligin kurtulusu, zulmün yeryüzünde yok olup barisin, huzurun, esenligin ve kardesligin tesisi için dua edelim...

Bin bir günah ile yorulmus bedenimizi “Ahseni Takvim” üzere yaratan, tahribata ugramis ruhlarimizi onarmak adina Rabbimize iltica etmenin gecesidir bu gece. Allah’in kullari üzerinde gördügü ve en çok sevdigi an unutulmamalidir ki, kendisine kulun el açip halisane bir niyetle dua ettigi andir.

Seytanin en sevmedigi an ise, günahindan dolayi pismanlik duyup, Kulun Rabbine en samimi hislerle el acip dua ettigi andir.

Günaha girmak, hata yapmak, yoldan sapmak bir yana,  günahta oldugunu fark edememek, yanlis yolu yol bilmek, hatayi marifet sanmak daha aci degil mi?

Basimizi tutamadigimiz ellerimizi Rabbimize yönelttigimizde katinda deger bulacagimiz bir geceyi yasayacagiz bu gece

Bir yillik hengâmeden uzaklasip kullugunu Ramazan ayina sikistirmak gafletine tutulmus acizlerin su yapmacik dünyada O’ndan baska siginagimizin olmadigi muhakkaktir.

Bu gece kainat Allah’in Rahmetine mazhar olur, her taraf nura kavusur. Bu gece de su dua’yi okumak tavsiye edilmistir.

“Allahümme inneke afüvvün tahib-bul afve fa’fü anni”

“Allah’im, sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” (Amin)

Hülasa bu gece Bin aydan daha hayirli olan “Kadir Gecesi” insanlara dünya ve ahirette mutlu olmanin yollarini gösteren, beseriyyeti karanliklardan çikarip aydinliga kavusturan Kur’an-i Kerim’in indirildigi bu gece vesilesiyle Islam Aleminin kurtulusu için, yeryüzünde zulüm gören insanlarin kurtulusu için dua eder, Kadir Gecenizi tebrik ederim.

Ahmet KURT

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani