?Bu mektup neyin belgesidir? Rüsvetin belgesidir?

?Bu mektup neyin belgesidir? Rüsvetin belgesidir?

Mektuplu itiraf... Arsalar bana zorla aldirtildi. Isadami Hattat`tan IBB Baskani`nin villasinin arkasindaki arsalarin alimiyla ilgili tarihi itiraf...

 “Bu mektup neyin belgesidir? Rüsvetin belgesidir”
 
Mektuplu itiraf... Arsalar bana zorla aldirtildiIsadami Hattat’tan IBB Baskani’nin villasinin arkasindaki arsalarin alimiyla ilgili tarihi itiraf...
 
Hattat Holding’in Maslak’ta yarim kalan “Diamond of Istanbul” projesi için Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ile holdingin Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Hattat arasinda imzaladigi protokol büyük tartisma yaratacak skandali ortaya çikardi. Protokole göre Hattat Holding, IBB’ye 18 arsa bagislamis; buna karsilik daha önce mühürlenen milyar dolarlik projesi için onay almisti. Hattat’in bagisladigi 3 arsanin konumu ise dikkat çekiyordu. Bu 3 arsa IBB Baskani Kadir Topbas’in Kumburgaz’daki villasinin hemen arkasinda yer aliyordu. Iste isadami Hattat 1 ay önce IBB’ye yazdigi 2 sayfalik mektupta Topbas’in villasinin arkasinda yer alan arsalarla ilgili tarihe geçecek itiraflarda bulundu.
 
Hattat, Kadir Topbasi tazminatla tehdit etti
“Milyonlarca dolar bedel ile sahsima zorla aldirdiginiz Sayin Baskanimizin Kumburgaz’daki evinin yanindaki bu imarli arsalari protokole aykiri olarak neden dini tesis alanina çevirdiniz? Yarin sormayacaklar mi; 7 sene bu insaata (Diamond of Istanbul) yapilasma vermeyip mühürlü tuttun da Sayin Baskan’in evinin yanindaki arsalari ve diger gayrimenkulleri aldiktan sonra mi avan proje tasdik ettin?” diye soran Mehmet Hattat, Kadir Topbas dahil olmak üzere IBB yetkililerini tazminat davalariyla tehdit etti.
 
Hattat, mektubunu, “Bu buhranli günlerde yeni bir olaylar zinciri yaratmamak için gerek tazminat davalari gerekse hukuki süreçlerin baslamamasi ve olayin basinda yer almasinin önlenmesi için teklifinizin Meclis’ten çekilerek bir an evvel 30 Haziran 2016 tarihli Sariyer Belediyesi’ne gönderdiginiz yazi eki avan projemin 1 Haziran 2013 tarihli yönetmelikten dogan haklarimi kaybetmeden ruhsata baglanmasini arz ve rica ederim” diye bitirdi. Hattat’in mektubu üzerine Diamond of Istanbul projesiyle ilgili son teklif Ulastirma Müdürlügü’ne iade edildi.
 
“Bu mektup neyin belgesidir? Rüsvetin belgesidir”
Topbas’i “istifaya” davet eden CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sag, “Bu mektup neyin belgesidir? Rüsvetin belgesidir. Isadami ‘siz söylediniz, ben aldim’ diyor” diye konustu. Hattat Holding Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Hattat’in, IBB Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Erhan Gökal’a hitaben 14 Ekim 2016 tarihinde kaleme aldigi iki sayfalik mektupta yer alan çarpici bölümler aynen söyle:
-AKP’lilerle görüstüm - 12 Ekim 2016’da AK Parti Grup Baskan Vekili Sayin Temel Basalan, Imar Komisyonu Baskani Sayin Hadi Diler ve Ulasim Komisyonu Baskani Sayin Mahmut Yeter ile görüstüm. Kendilerine de ifade ettigim gibi söz konusu parselle ilgili planlama ve proje onay süreci asagidaki sekilde gelismistir. (Hattat 6 maddede milyar dolarlik Diamond of Istanbul projesinin 2011 yilindan bugüne onay sürecini anlatiyor. Diamond of Istanbul projesiyle ilgili Ekim 2016’da IBB Meclisi’ne sunulan yeni teklifle projenin iptal edilmesinin gündeme getirildigine atif yaparak tarihi itiraflara basliyor...)
-18 arsayi neden IBB mülkiyetine geçirdiniz? - Öyleyse, 2013 yilindan beri Ulasim Planlama Müdürlügü’nün bu gerekçeleri var ise, 16 Mart 2011 tarihli Meclis kararina göre 2 Kasim 2015’te Sartsiz Bagis Protokolü yapilarak, 18 adet parseli avan projeyi imzalamadan önce IBB’nin mülkiyetine geçirmenizin sebebi nedir?
 
-‘Milyonlarca dolar bedel ile sahsima zorla aldirdiginiz’ - 13 Ekim 2016’da sirket yetkililerimiz Halil Beyenal ve Gülten Vural’in zat-iâlinizi ziyaretlerinde “hibe ettiginiz bir parsel hariç diger arsalari size iade edecegiz, o bir parseli de dini tesis alani yaptik” demissiniz. Size sunulan listeye bizzat eklediginiz ve milyonlarca dolar bedel ile sahsima zorla aldirdiginiz Sayin Baskanimizin Kumburgaz’daki evinin yanindaki bu imarli arsalari protokole aykiri olarak neden dini tesis alanina çevirdiniz?
 
-Dava tehdidi - Dini tesis alani yapilan bu parsel ve diger arsalarin iadesi konusunda 16 Mart 2011 onayli plan ve yapilan protokolde yer alan diger haklarimla beraber hukuki bir sürece girilecek olup, gerek tazminat davalari gerekse bu durum Sayin Baskanimizi, Sayin Genel Sekreterimizi, diger imza yetkililerini, zat-iâlinizi mahkemeler nezdinde zor duruma düsürecegi gibi yukarida anilan kisiler ile birlikte sahsimla ilgili de basin ve kamuoyuda spekülasyonlara ve çesitli iddialara sebep olacaktir?
-Baskanimizi korumaya çalistim’ - Listeye sizin tarafinizdan eklenen 3 adet personelin özel konumu basinda çesitli iddialar ile yer almis olmasina ragmen verdigim demeçlerde bütün sorumlulugu üstüme alarak sizi ve Sayin Baskanimizi korumaya çalistigim gayet iyi bilinmesine ragmen bu tutumunuz anlasilamamaktadir.
 
-Iptali vahim olur’ - Bugün (14 Ekim 2016 tarihi kastediliyor) Meclis’e yapilan teklifte 2013 yilindaki teklifle ayni gerekçeler gösterilerek plan iptal edilmek istenmektedir. Bu gerekçeler devam ediyorsa 02.11.2015 tarihinde niçin sartsiz bagis protokolü yapildi, 1 seneden fazla zaman harcandi ve gereksiz bir sürü masraf yapildi. Hepimizin, hepinizin 1 yildan fazla vaktini aldi. 3.5 sene sonra 4 Ekim’de Ulasim Planlama Müdürlügü’nden gelen teklifin 6 gün sonra ayin10’unda yildirim hizi ile Meclis’e intikal ettirilmesi yukarida anlatilan süreç düsünüldügünde vahim ve çok ciddi sikintilara sebep olacak bir durumu ortaya koymaktadir.