Bu sene Esenler ? RAMAZAN SAMIMIYETTIR? sloganiyla

Bu sene Esenler ? RAMAZAN SAMIMIYETTIR? sloganiyla

Esenler Belediyesi`nin Ramazan ayinin manevi atmosferine uygun hayata geçirecegi çok sayida sosyal ve kültürel projeyi düzenledigi basin toplantisi ?ramazan samimiyettir? sloganiyla ile kamuoyuyla paylasti.

Bu sene Esenler “ RAMAZAN SAMIMIYETTIR” sloganiyla

Esenler Belediyesi’nin Ramazan ayinin manevi atmosferine uygun hayata geçirecegi çok sayida sosyal ve kültürel projeyi düzenledigi basin toplantisi  “ramazan samimiyettir” sloganiyla ile kamuoyuyla paylasti.

Ramazan ayi, her yil oldugu gibi bu yil da Esenler`de cosku ve heyecan içinde geçecek. On bir ayin sultani Ramazan’i karsilamak için tüm hazirliklarini tamamlayan Esenler Belediyesi’nin, Ramazan ayinin manevi atmosferine uygun hayata geçirdigi çok sayida proje, Esenler Belediyesi düzenledigi basin toplantisiyla kamuoyuna tanitildi. Esenler Dörtyol Meydani’nda düzenlenen toplantiya; ulusal ve yerel basin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi. Program, davullar esliginde okunan manilerle basladi.

RAMAZAN SAMIMIYETTIR

Esenler Belediyesi’nin Ramazan ayinda Esenlerliler için hazirladigi “Ramazan Samimiyettir” konseptli proje ve etkinlikleri tek tek açiklayan Baskan Göksu, bu Ramazan ayinda Esenler’de yapilan çalismalarin 3 temel baslikta özetlenebilecegini söyledi. Göksu, “Her aksam yaptigimiz Ramazan geceleri ile farkli etkinliklerle vatandasin karsisinda olacagiz ve Anadolu Sokagi, Sanat Sokagi ve Kitap Fuarimizla burada Anadolu’nun renklerini bulusturacagiz” dedi.

ALO IFTAR’LA 4 BIN KISIYE IFTAR

“Ramazan’da bir olmak, birlik olmak, beraber olmak çok önemli bir hasrettir” diyen Göksu, önünde uzun kuyruklar olusan Ramazan çadirlarinin yerine 4 yildir yoksulun evinde yoksulla iftar yaptiklarini kaydetti. “Alo Iftar projemizle her aksam 3 bin kisiye, evinde 4 çesit yemek verecegiz” diye konusan Göksu, Esenler Belediyesi’nin son 4 yildir uyguladigi ve herhangi bir sebeple (yolculuk, ev tasima, hastalik v.s.)  iftar sofrasi hazirlayamayanlar için baslattigi “Alo Iftar” hattinin bu sene de hizmette olacagini aktardi.

100 BIN EVE TESLIM IFTAR

Istanbul`da bir model haline gelen ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yapilan `Eve Teslim Iftar` ile iftar hizmetini halkin ayagina tasiyacaklarini kaydeden Göksu, “Eve Teslim Iftar ile 100 bin kisiye iftar verecegiz çünkü bizim medeniyet degerlerimizde aslolan sey, yediklerimizden yedirmek, giydiklerimizden giydirmektir” dedi.

15 BIN KISI SOKAK IFTARI’NDA

Sokak Iftarlari ile ilgili de konusan Göksu, “Sokak Iftarlarimizi bu sene vatandaslarimizin daha rahat toplanabilmesi için cami merkezlerimizde verecegiz. Bu sekilde de 15 bin kisiye iftar vermis olacagiz” diye konustu.

BIR ILK: OTOBAN IFTAR ÇARDAGI

Esenler Belediyesi’nin bu sene ilk defa otobanlara Otoban Iftar Çardagi kurdugunu söyleyen Göksu, “Evlerine yetisemeyen vatandaslarimizi düsünerek hazirladigimiz bu proje ile ilçeden geçen iki otobanda gidis ve dönüs yönünde, 4 ayri noktada Otoban Iftar Çardagi kuracagiz. Görevli ekiplerimiz burada araçlariyla trafikte ilerleyen vatandaslara iftarliklar dagitacak” dedi.

BIR DIGER ILK: ÇOCUK SOKAGI’NDA IFTAR

Göksu, Menderes Mahallesi 330. Sokak’ta halk oylamasiyla kabul edilen Çocuk Sokagi’nda da Ramazan’in ilk günü çocuklara iftar vereceklerini belirtti. Göksu, “Çocuk Sokagi’nda ilk defa oruç tutan evlatlarimiza Ramazan’in ilk günü iftar verecegiz. Ardindan da onlara çesitli hediyeler dagitacagiz” seklinde konustu.

YETIMLER BU SOFRADA

Ramazan’in 12. günü’nün Yetimler Günü olmasi münasebetiyle yetimlere özel iftar vereceklerini ifade eden Göksu, “Bu özel günde dünyanin degisik yerlerindeki tüm yetimler, Esenler’de bir araya gelecek, onlara özel iftar verecegiz ve etkinlikler düzenleyecegiz” dedi.

ÇESMELERDEN ÇORBA AKACAK

Esenler Belediyesi tarafindan, sabah erken saatlerde ise giden vatandaslar düsünülerek hazirlanan Esenler Çorba Çesmeleri’nin Ramazan ayinda iftar çesmesi olarak hizmet edecegini belirten Göksu, “Çorba Çesmelerimizden iftarda çorba akacak. Vatandaslarimiza her aksam ortalama 3 bin bardak çorba dagitacagiz” dedi.

DÜNYA IFTARI ESENLER’DE

Göksu, Esenler Belediyesi’nin dünyanin 7 kitasi ile ülkemizin 7 bölgesinden damak tatlarinin yer alacagi dev bir iftar sofrasina ev sahipligi yapacagini dile getirerek, “Bu iftarimizi da 7 Kita, 7 Bölge Tek Sofra adi altinda Türkiye’nin dört bir yanindaki renkleri ve Türkiye kardesligini yansitmak amaciyla düzenleyecegiz” diye konustu.

ÇOCUKLARA RAMAZAN KARAVANI

Ramazan’a özel çocuklar için hizmete açtiklari Ramazan Karavani’ndan da söz eden Göksu, “Ramazan Karavanimiz, bütün mahallelerdeki çocuklarimiza Ramazan sevincini yasatmak amaciyla kuruldu. Çocuklarimiz burada tiyatro, sinema izleyebilecek ve çesitli gösteriler takip edebilecek” dedi.

ELEKTRONIK RAMAZAN DAVULCUSU

Esenler’de bir ilki, Elektronik Ramazan Davulcusu’nu hayata geçirdiklerini açiklayan Göksu, bir araca yerlestirilen maket Ramazan davulcusunun mahalleliyi sahura kaldirmak için elektronik olarak davul çalacagini söyledi. Meydanda kisa bir tur atan Elektronik Ramazan Davulcusu herkesin ilgisini çekti. Göksu, ayrica sahura kalkamayanlar için ESTIM Çagri Merkezi’nin 444 00 73 numarali telefonunu arayarak Uyandirma Servisi’nden faydalanabileceklerini kaydetti.

ESENLER’DEN 150 BIN KISIYE IFTAR

“Bu Ramazan’da toplam 150 bin kisiye iftar verecegiz. Bu iftarlar, hayir sahipleri tarafindan karsilanacak” diyen Göksu, “Bu Ramazan Allah nasip ederse, geçtigimiz Ramazanlar’da da oldugu gibi, ben bugün evimde yokluktan ya da yoksulluktan dolayi iftar yapamadim diyen olmayacak” seklinde konustu.

YOKSULUN YÜZÜ EDIM KART’LA GÜLECEK

Yoksullarin da kendileri için hayata geçirilen Esenler Belediyesi Dayanisma ve Iyilestirme Merkezi’nden (EDIM) ramazan erzaklarini temin edebileceklerini hatirlatan Göksu, “Bu Ramazan da, yoksullarimiz, kendilerine verilen EDIM Kart ile EDIM’den iftarlik ve bayramlik malzemelerini alabilecek” dedi.

MANEVI YERLER GEZDIRILECEK

Göksu, Ramazan ayinda Istanbul’un manevi noktalarini gezmek isteyenleri de bu ziyaretlere götüreceklerini söyledi.

SEKSENLER EKIBI ESENLER’DE

Programda TRT’nin sevilerek izlenen ve Türkiye’nin 34 yillik geçmisinin ve degisiminin izleyiciye aktarildigi Seksenler dizisinin oyunculari; Haci Ali Konuk (Bekçi Bekir) ve Faruk Sofuoglu (Kasap Bahtiyar) da yaptiklari skeçlerle toplantiya renk katti. Ikili, Ramazan ayinin Esenler’de çok güzel geçecegini belirterek, “Samimiyetle söylüyoruz, ilk defa bu kadar kapsamli bir Ramazan etkinligine sahit oluyoruz” dediler. Seksenler dizisi ekibi, Ramazan ayinda Esenler’de “Bey Baba’nin Konagi” adli tiyatrolarini oynayacaklar.