Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Bu ürünleri almayin: Öldürecek kadar bozuk!

Bu ürünleri almayin: Öldürecek kadar bozuk!

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, yaptigi denetim sonucunda taklit ve tagsis yaptigi kesinlesen gida ve yemi üreten/ithal eden 59 firma ile kisilerin hayatini ve sagligini tehlikeye düsürecek sekilde bozulmus, degistirilmis gidalari üreten ve/veya sat

 Bu ürünleri almayin: Öldürecek kadar bozuk!

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, yaptigi denetim sonucunda taklit ve tagsis yaptigi kesinlesen gida ve yemi üreten/ithal eden 59 firma ile kisilerin hayatini ve sagligini tehlikeye düsürecek sekilde bozulmus, degistirilmis gidalari üreten ve/veya satan 11 firmayi kamuoyuna açikladi.

 Bakanlik denetimlerinde, tereyagi ve yogurtta bitkisel yag; tulum peynirinde nisasta; esmer bulgur, fistik ezmesi, kirmizi pul biberi gibi gidalarda boya; kahvede ve enerji içeceginde ilaç; dana kusbasi, dana kiyma, kebap, sucuk gibi ürünlerde kanatli hayvan tespitinde bulundu.
Zeytinyaginda baska bitkilerin yagi, balda misir surubu; bitkisel gidalar ve vitaminlerde kimyasal ilaçlar tespit edildi.
Bakanlik söz konusu firmalarin her birine 13 bin 304 lira ceza keserek, ürünlere el koydu.
Ayrica söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkinda kamunun sagligina karsi suçlar kapsaminda Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunuldu. (HÜRRIYET / AYSEL ALP)
Bakanligin uygunsuz buldugu için toplatma karari aldigi ve kamuoyuna ilan ettigi firmalar ve ürünlere

BURADAN ULASABILIRSINIZ



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu