Tarih: 01.01.2018 00:00

Bugün grev günü!

Facebook Twitter Linked-in

Fazla mesai ücretlerinin, yol ücretlerinin, ek ödemelerin kaldirilmasina karsi, Kamu Personel Yasasiyla is güvencesinin ortadan kalkacak olmasina, performans uygulamasina ve birçok hakkin gaspina karsi büro is kolu bugün is birakiyor.

Is kolunda örgütlü KESK’e bagli Büro Emekçileri Sendikasi (BES) ve Kamu Sen’e bagli Türk Büro-Sen bir günlük is birakip, alana çikacak ve hükümeti uyaracaklar.

Binlerce büro çalisaninin katilacagi grevde, emekçiler hükümete karsi taleplerini ve tepkilerini bir kez daha yüksek sesle dile getirecek.

Konfederasyon ve diger is kollarindan kamu emekçilerinin de destek verecegi is birakmanin ardindan alana çikilacak. Emekçiler is birakip, sabah saat 10.30’da Güvenpark YKM önünde toplanacak ve buradan Maliye Bakanligina yürüyecek. Sendikalar açiklamalar yapip, Maliye Bakanina seslerini duyuracak. Büro emekçileri 25 Subat-3 Mart tarihleri arasinda da kutlanacak olan Vergi Haftasi’nda, Türkiye’de uygulanan vergi politikalarinin adaletsizligine dikkat çekip, vergide adalet talebini dile getirecekler.

Istanbul’da ise sabah 09:00’da isyerleri önünde basin açiklamalari yapan emekçiler daha sonra Sirkeci Gari’nda toplanip Vergi Dairesi Baskanligina yürüyecek

IS BIRAKMA YAPILACAK KURUMLAR

Adalet Bakanligi, Anayasa Mahkemesi, Basbakanlik, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Danistay, Devlet Malzeme Ofisi, Devlet Personel Baskanligi, Kalkinma Bakanligi, Ekonomi Bakanligi, Gelir Idaresi Baskanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Gümrük ve Ticaret Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Ihracati Gelistirme Etüt Merkezi, Maliye Bakanligi, Meteoroloji Genel Müdürlügü, Milli Piyango Idaresi, Özel Çevre Koruma Kurumu, Özellestirme Idaresi, Rekabet Kurumu Sayistay, Sermaye Piyasasi Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu, TIKA, Türkiye Istatistik Kurumu, Türkiye Is Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasasi Düzenleme Kurumu, Yargitay, Yüksek Denetleme Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu ve bagli kuruluslar (Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü, Adalet Bakanligi Adliyeler, Maliye Bakanligi Vergi Daireleri vs.)


ANKARA ADLIYESINDE GREV ÖNCESI YASAK!

Ankara Adliyesi’nde görev yapan büro emekçilerinin grev öncesi döviz ve pankartlarina yasak kondu. Dün adliyede greve hazirlanan emekçilere savcilik tarafindan verilen talimatla döviz, bildiri ve çesitli pankartlarinin yasaklandigi bildirildi. Polis ve güvenlikler tarafindan adliyeye girisleri engelenen emekçiler, yasaga tepki gösterdi.  Emekçiler,  adliye önünde sorunlarinin giderilmesi için bir süre bekledi. Daha sonra  Bassavci Vekili Sadan Sakinan’la görüsen emekçiler, bu yapilanin  “sendikal faaaliyete müdahale etmek” oldugunu söylediler. Grevin savcilik tarafindan bu sekilde engellenemeyecegini aktaran emekçilere Sakinan, yasagi kaldirdigini bildirdi. Emekçiler, grev arifesinde yapilan bu baskinin grev günü de devam edebilecegini belirterek, bunun önüne geçilmesi için ilgili kurumlarin hassasiyet göstermesini istediler.  (HABER MERKEZI)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —