Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Buldan: AKP-MHP’nin fişini Türkiye halkları çekecek

Buldan: AKP-MHP’nin fişini Türkiye halkları çekecek

Toplumun seçimlerde “aydınlık” ile “karanlık” arasında tercih yapacağını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçime hazır olduklarını belirterek, “AKP ve MHP’nin fişini Türkiye halkları çekecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Şişli ilçesinde bulunan Labella Davet Salonu’nda dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinliğe, HDP İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Ferhat Encu, HDP Milletvekilleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Göç İzleme Derneği’nin (GÖÇİZDER), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER)’in yanı sıra sivil toplum örgütleri, Yöre Dernekleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yanı sıra halktan da çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encu, günün anlam ve önemine değinerek herkesi selamladı.

OMUZ OMUZA YÜRÜYECEK

Daha sonra söz alan HDP Eş Genel Balkanı Buldan, saldırıların ve baskıların arttığını ve böyle bir süreçte dayanışmanın önemli olduğuna vurgu yaparak, “HDP, bütün saldırılara, engellemelere ve baskılara rağmen yürüyüşüne devam ediyor. Bugün Kartal Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz Emek ve Özgürlük İttifakının ilk mitingi de bu kadar görkemliydi, coşkuluydu. Burada olduğu gibi kararlı bir kitle vardı. İlk mitingini gerçekleştirdi ama hem seçimlere kadar hem de seçim sonrasında yaptığımız bütün mücadelelerde ve etkinliklerde Emek ve Özgürlük bloğu yan yana duracak, omuz omuza yürüyecek, bu mücadele ve direniş büyütecek ve güçlendirecek” ifadelerini kullandı.

“AKP VE MHP’YE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Yaklaşan seçime işaret eden Buldan, AKP-MHP’nin kaybedeceğini bildiğini ve bu nedenle daha da saldırmayı sürdüreceğinin altını çizdi. Buldan devamla, “AKP- MHP kaybettikçe HDP’ye vurmaya çalışacak, demokrasi güçlerinin yoluna engel çıkarmaya çalışacak. AKP ve MHP’nin saldırıları karşısında diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Kürtler yıllardır dostları ve yoldaşları ile beraber dimdik ayakta durmasını bilmiştir. ,Şimdi de diz çökmeyecek boyun eğmeyecek biat etmeyecek. Onların saldırılarının, engellemelerinin ve bize yapılan haksızlık ve hukuksuzluğun AKP ve MHP’nin anketlerde oyları düştükçe anlıyoruz. Bugün artık toplumun karşısına çıkamayan, sözünü söyleyemeyen, her fırsatta toplumdan kaçmaya çalışan, bir iktidarla karşı karşıyayız. 20 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP’nin ülkeyi ne hale getirdiğini hepimiz görüyoruz ve biliyoruz” dedi.

“HALKLAR KARARINI VERDİ”

Türkiye toplumuna, yoksulluk ve açılığın mübah görüldüğünü belirten Buldan, ekonomik kriz başta olmak üzere bütün krizlerin tek müsebbibinin AKP ve MHP iktidarı olduğunu dile getidi. Buldan, Türkiye’nin savaş, açlık yoksulluk, haksızlık hukuksuzluk ile yönetildiğini de belirtti. Toplumun iktidara tahammülü kalmadığını kaydeden Buldan, “O yüzden bırakın bir dahaki seçimleri biz sizi bu seçimlerde göndereceğiz. Türkiye toplumu kararını verdi, Türkiye halkları tercihini barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yana kullanacak. Bugün önümüzde tarihi bir seçim yapılacak. Bu tarihi seçimde Türkiye halkları Türkiye toplumu tercih yapacak. Bu tercih aydınlıkla karanlık arasında yapacak bir tercihtir. O yüzden biz biliyoruz ki Türkiye halkları demokrasiden barıştan yana ama aynı zamanda aydınlıktan yana bir tercih kullanacak” şeklinde konuştu.

“HDP OLARAK SEÇİMLERE HAZIRIZ”

“AKP ve MHP’nin fişini Türkiye halkları çekecek” diyen Buldan, “Bu kadar haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve yaşanan bütün bunların müsebbibi AKP iktidarı olduğunu bildiğimiz için insanlar onlardı göndermek için gün sayıyor. Çok fazla zamanınız da yok. Hangi tarihte olursa olsun. HDP olarak seçimlere hazırız. Emek ve Özgürlük bloku ile birlikte yapacağımız tercihle birlikle cumhurbaşkanı adayımızı çıkararak parlamento seçimlerine güçlü hazırlanarak bu seçim sürecini hep birlikte halkımızla birlikte güçlü bir şekilde yürütmenin ve başarıya ulaşmanın yollarını hep birlikte bulacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye belirtti.

“SANDIKTA CEVAP VERECEĞİZ”

Seçimler öncesi birliğe ihtiyaç duyduklarına işaret eden Buldan “Seçimlerde bu güçlü birlikteliği büyük bir kazanıma ve başarıya dönüştürmesine sizlerden talep ediyoruz. Kurtuluşumuz birlik ve beraberliğimizden, başarımızdan, kazanmamızdan geçiyoruz. Biz kazanalım ki bu ülkeye barış gelsin. Biz kazanalım ki bu ülkeye özgürlükler gelsin. AKP’nin savaş ve tecrit politikalarına, haksızlık ve hukuksuzluklarına sandıkta seçim günü cevap vereceğimize bir kez daha ifade ediyorum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından etkinlik verilen dayanışma yemeği ve çalınan müziklerle devam etti.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli