Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

 Bulgaristan`da örnek istifa

 Bulgaristan`da örnek istifa

Bulgaristan Basbakani Boyko Borisov, hükümetin istifasini sundu. Elektrik fiyatlarina yapilan zam nedeniyle

Bulgaristan Basbakani Boyko Borisov, hükümetin istifasini sundu. Elektrik fiyatlarina yapilan zam nedeniyle baslayan protestolar, dün elektrige yüzde 8 indirim yapilmasina ragmen dinmemis, gösteriler devam etmisti. Ülkede yüksek elektrik faturasina karsi baslayan protestolar 10 günden beri devam ediyordu. Dün aksam polisin 25 kisiyi tartaklayarak tutuklamasi ise hükümetin istifasiyla sonuçlandi.

‘IKTIDARI HALKTAN ALDIK, IADE EDIYORUZ’

Parlamentoda konusan Basbakan Borisov, bundan sonra geçici hükümette de yer almayacaklarini aktardi. Borisov, “Su ana kadar hep tek basina seçimlere katildim. Madem devlet yönetimini istiyorlar, alsinlar bakalim. Polisin vatandasini dövdügü bir hükümette yer almak istemiyoruz. Protestolarla korkutulmak istemiyoruz. Madem halk, devletin sokak tarafindan yönetilmesini istiyor, o zaman hodri meydan” dedi. Bulgaristan Sosyalist Partisi ve Hak ve Özgürlük Partisinin yaptiklari istifa baskilarini elestiren Basbakan Borisov, yaptiklari davranisin bir gün kendilerine mutlaka geri dönecegini söyledi. Borisov, “Biz iktidari halktan aldik, bugün tekrar ona iade ediyoruz. Biz oylamada yer almayacagiz, isterseniz istifayi siz oylayin” diye konustu.

PROTESTOLAR DEVAM EDECEK

Hükümetin istifasi ise protestolari dindirmeye yetmedi. Yüksek enerji faturalarina karsi her gün sokaga çikan halk bugün de gösteri düzenledi. Organizatörlerden Yanko Petrov, istifanin problemleri çözmeyecegini açikladi. Petrov, pazar günü için planlanan eylemlerin ertelenmedigini belirterek isteklerinin Yüksek Halk Meclisi kurulmasi oldugunu söyledi. Protestolara katilan halkin çogu, problemlerin kaynaginin 23 yildan beri devleti yöneten tüm partilerin oldugu yönünde görüs belirtiyor. Bu yüzden siyasi parti temsilcilerini protestolardan kovan göstericiler, halka dönük bir siyasi yönetim istiyor. (DIS HABERLER)



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli