Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Bunlar Cumhuriyeti yok etme çabalaridir

Bunlar Cumhuriyeti yok etme çabalaridir

CHP Esenler Ilçe Baskani IBB Baskani açilis yapmak üzere geldigi Esenlerde yaptigi konusmasinda Dörtyol Cumhuriyet Meydaninin ismini Rabia Meydani olarak degistirmesini sert bir sekilde elestirerek ?Bunlar Cumhuriyeti yok etme çabalaridir. Kanla canla kur

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Bunlar Cumhuriyeti yok etme çabalaridir

CHP Esenler Ilçe Baskani Halil Özden yerel gazetecilere yaptigi basin açiklamasinda, IBB Baskani açilis yapmak üzere geldigi Esenlerde yaptigi konusmasinda Dörtyol Cumhuriyet Meydaninin ismini Rabia Meydani olarak degistirmesini sert bir sekilde elestirerek “Bunlar Cumhuriyeti yok etme çabalaridir. Kanla canla kurdugumuz cumhuriyetin, meydanimiza konulan adini asla degistirmeyiz” dedi.

Basin Açiklamasi;

CUMHURIYETE VE MEYDANIMA DOKUNMA

Meydanlar itaatin degil özgürlügün sembolüdür

19.08.2013 Günü Esenler Cumhuriyet Meydaninda Tomalarin gölgesinde yüz elli kisiye hitap eden IBB Baskani Kadir Topbas bu Meydanin adinin Rabia olacagini açikladi.

Irtifa kaybettikçe farkli arayislara giren AKP. Simdide Bir Meydanin Cumhuriyet olan adini Rabia olarak degistirmeye umut bagladi.

Kendi Ülkesinde masum yürüyüsleri gösterileri en acimasiz ve orantisiz polisiye güç kullanarak bastiran, En son gezi eylemlerinde bes kisinin ölümüne yüzlerce kisinin yaralanmasina neden olanlarin, Kendi Ülkesinde Halki sizden bizden diye ikiye ayiran Kendisine karsi masum hak arayislarini Baskici fasist yöntemlerle bastiranlarin Baska Ülkelerdeki Özgürlük mücadelelerinin savunucusu olamazlar.

Dini kullanarak iktidar olanlar, ayni yöntemle Orta dogunun lideri olacaklarini zannedenler Suriye’de çarptiklari duvarin Misirda baska türüne çarptilar. Özellikle Ortadogu’da olmak üzere dis politikada iflas eden AKP iktidarinin içerde kaybettigi itibarini kurtarmak için gerçek yüzünü iyice göstermeye basladi.

Evet asil amaçlari Atatürk’le ve onun kurdugu Cumhuriyeti yok ederek yerine Islam devleti kurmak olan AKP Esenlerde adi Cumhuriyet olan Meydanin adini Rabia olarak degistirmek istemeleri bunun en çarpici örneklerinden biridir.

Bunlar Rabia’nin Özgürlük mücadelesi ile ilgili degildir. Bu kalkisma Cumhuriyeti yok etme çabalaridir.

Emperyalizme karsi verilen Ulusal Kurtulus mücadelesinde kanimizi dökerek kurdugumuz Cumhuriyeti yikmaya hiçbir güç yetmeyecektir. Cumhuriyet ve onun devrimleriyle kazanilmis özgür birey ve özgür yurttaslik hakkini kulluk ve ümmet cenderesine hapsettirilemez.

Darbelerden en çok zarar gören siyasi kurum CHP’dir. 12 Eylülde isbirligi içinde olup hoca efendileriyle darbecilere methiye düzenlerin bu gün darbe karsitliklari inandirici olamaz.

Basta sayin genel baskanimiz olmak üzere tüm parti sözcülerimiz Misir’daki müdahaleyi darbe olarak nitelemis ve kinamislardir.

Misir’daki darbeye sorumlu arayanlar ABD’nin ilimli Islam ve Büyük Orta dogu projesinde arasinlar isbirlikçileri ve BOP’un es baskanligina soyunanlar bu darbenin hesabini soramazlar.

Ancak CHP misirdaki darbenin faturasini Cumhuriyete ve Cumhuriyet meydanlarina kesenlerden hesap soracaktir.

Ne Cumhuriyet Meydaninin adini,   Ne de Türkiye Cumhuriyetinin adinin degistirilmesine müsaade etmeyecegiz.

Halil ÖZDEN

CHP Esenle Ilçe Baskani

 



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu